Tallulah

Keskusteluviestit

36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
 • Johtuuko keliakista? 25.1.2010 15:06

  Jotenkin tuntuisi aika kaukaa haetulta... Eihän gluteeni voi imeytyä ihon kautta suolistoon? Todennäköisin vaihtoehto lienee allergisuus joillekin kosmeettisille aineille. Harvassa on kuitenkin ne ihmiset joille kaikki kosmetiikka sopii, kyseessä ei siis välttämättä ole edes allergia. Itse asiassa näin äkkiseltään ajateltuna en tunne ketään jolle kaikki kosmetiikka sopisi mutta ainoastaan yhdellä on kyse allergiasta jollekin ainesosalle.

 • Valitusketju 22.1.2010 10:41

  ^En ole oikeasti kuullut yhtäkään kertaa tuota "ei kai pieni määrä haittaa", siksi mä täällä ihmettenkin... Monesti on kyselty kyllä että mitä se aiheuttaa, mutta ei siinä kysellä mun suolistoni toiminnasta. Gluteeni kun ei aiheuta kaikilla vatsaoireita ja mistäs se toinen voisi tietää että juuri tuolla keliaakikolla tulee vatsaoireita (siksihän se kysyy kun ei tiedä). Itse vastaan että gluteeni tuhoaa ohutsuolessa suolinukkaa jonka seurauksena ruoka ei imeydy ja suolistossa on päällä jatkuva tulehdus joka taas altistaa muille vakaville sairauksille. Sehän siinä tapahtuu jos syö gluteenia ja tuo keskustelu kelpaa kyllä ruokapöytään.

 • Valitusketju 21.1.2010 19:21

  Juuri siksi kysyinkin että millaisia ihmisiä oikein tunnette kun mulle ei tuollaisia ole sattunut 30 vuoden aikana ja olen todella paljon erilaisissa tilaisuuksissa missä on tarjoilua!
  Ja tässäkin ketjussa on useampaakin haitannut kyselyt keliakiasta, samalla tässä -ja monessa muussakin ketjussa- on valitettu kun keliakiasta ei tiedetä.

  Mutta pointti varmaan on tuo että mun mielestä valittaminen on ärsyttävää eikä mukavaa! En vain näe mitään mukavaa siitä että tekee miten vain niin aina valitetaan.

 • Valitusketju 21.1.2010 16:50

  Tapaan työkseni ihmisiä, ja käyn erilaisissa tilaisuuksissa ja koulutuksissa, eikä yksikään niistä ole vielä toistaiseksi ollut tynnyrissä. Kokemus varmaan sekin olisi.

  Eikö se ole hyvä jos ihmiset kysyvät keliakiasta? Aika yleinen valituksenaihe kun tuntuu olevan se kun ihmisillä ei ole keliakiasta tietoa, ja tässä ketjussa on hirveät valitukset ihmisistä jotka asiasta kysyvät! Kummin sitten pitäisi muiden olla; kysyä ja sitä kautta saada tietoa, vai ei kysyä ja olla tietämättömiä? Kun ei kumpikaan käy.

 • Valitusketju 21.1.2010 12:36

  Tätä ketjua lukiessa mulla herää vain kysymys että millaisia ihmisiä te oikein tunnette??? Ei mun keliakiasta kukaan, minä mukaanlukien, ole koskaan tehnyt mitään numeroa. Kukaan emäntä ei ole koskaan ärsyyntynyt kun en ole jotain syönyt. Kukaan ei myöskään ole halunnut ruoka- tai kahvipöydässä tietää mun vatsani toiminnasta. Ravintolassa ei ole tarjoilijalla koskaan ollut asennetta että mitäs tyhmiä kyselet (olisikohan tuo asenne kuviteltu?). Eikä kukaan ole sanonut että ota nyt vähäsen tai voivotellut kun on vaan yhtä keksiä tjsp.
  Ja työni puolesta kyllä käyn paljon erilaisissa tilaisuuksissa joten kokemusta asiasta on paljon.

  Miksi te ette sano asiasta? Eihän se koskaan muutu jos vain täällä jurputtaa.

 • Harhaluuloja keliakiasta 20.1.2010 13:43

  ^Allergiahan saattaa olla pahempi joten allergiselle ei voi koskaan sanoa että siinä on vain vähän... se voi johtaa kuolemaan. Monella on siis yleensäkin ruokarajoitteista, on se sitten sairaus tai allergia, se käsitys että siitä seuraa vain vähän vatsanpuruja ja homma on sillä ohi.
  Yhdellä ystävälläni on niin raju laktoosi-intoleranssi että mun keliakia tuntuu todella pieneltä sen rinnalla.

 • Suuteleminen 19.1.2010 21:40

  Teoriassa varmaan kyllä, mutta käytännössä en ole koskaan kyllä miehen suusta ruokaa saanut. ;D Varmasti moni on mun kanssa eri mieltä mutta en usko kenenkään tuollaisesta saaneen keliakiaoireita.
  Enkä koskaan suutelisi miestä joka ei osaa edes suupieliään pyyhkiä! Saati että harrastaisin kielareita miehen kanssa jolla on ruokaa suussa... Joku roti olla pitää siinäkin touhussa.

 • Harhaluuloja keliakiasta 16.1.2010 22:07

  ^Siis olin ilmoittanut että mulla on keliakia, eli käytännössä etten voi syödä vehnää. Ja ne muisti sen vehnän "wheat" että se on hiiva "yeast". Jotenkin siis tuntui siellä että kun ei voi syödä vehnää, ei voi syödä hiivaa. Tämä tapahtui siis monta kertaa! Mutta sukulaisille tämä ei ollut ongelma, ne oli kaikki googlettanut keliakian ja tiesi mitä voin syödä, tämä koski vain satunnaisempia tuttavia. Australia on keliaakikon paratiisi muuten.

 • Harhaluuloja keliakiasta 16.1.2010 17:16

  Australiassa kaikki muisti etten voi syödä hiivaa. Siellä aika moni gluteeniton leipä olikin vehnätön ja hiivaton, joten siellä ehkä noi kaksi asiaa liittyy jotenkin yhteen.
  Suomessa en muista mitään harhaluuloa koskaan kuulleeni.

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 16.1.2010 10:57

  Ihan pakko vielä kommentoida sulle vaikka saankin tästä kuraa niskaani; oikeastiko mietit kannabiksen käyttöä kipuun Thaimaassa??? Suosittelisin tutustumaan maan huumelainsäädäntöön ensin! Ja sama koskee tietysti kaikkia maita, mutta erityisesti Aasian maita! Keliakiakivusta kärsiminen on aika pientä seurauksiin verrattuna jos jää kiinni.

36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,019s