Tallulah

Keskusteluviestit

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
 • Jouluateria 7.12.2009 12:55

  Meillä on kaikki ollut aina gluteenitonta, loppujen lopuksi perinteisen jouluaterian tekeminen gluteenittomana on helppoa kun niin moni on automaattisesti jo gluteenitonta. Meillä joulupöydässä on paljon kalaa ja salaatteja jotka olisi joka tapauksessa gluteenittomia. Ainoastaan leivät on erikseen, meillä jälkkärikin on aina ollut marjarahkaa.
  Kuten jo toisessa ketjussa sanoin, meillä oli työpaikan pikkujoulut joissa oli perinteinen suomalainen joulupöytä ja kaikki oli gluteenitonta (meillä kaksi keliaakikkoa).

 • S-ryhmä vai Kesko? 7.12.2009 08:59

  ^On, noi on Pressoja kumpikin. Ruokalajit on usein myös gluteenittomia ja ne on hyvin merkitty, sama juttu laktoosin kohdalla.

 • S-ryhmä vai Kesko? 6.12.2009 16:50

  Suviih, ainakin Lahden Prisman kahvilassa saa noita gluteenittomia panineita, samoin erilaisia pasteijoita.

 • Pikkujoulun viettoa 5.12.2009 13:08

  Meillä oli pikkujouluissa eilen perinteinen joulupöytä. Kaikki oli gluteenitonta (paitsi leivät). Pancho Villassa olen muuten syönyt monesti ja aina saanut hyvää ruokaa ja palvelua. Aspoja on monenlaisia, en koskaan yhden kerran perusteella hylkää koko paikkaa.

 • Lentoasemat 3.12.2009 20:49

  Motusalem, meillä taitaa olla eri mittari sivistykselle. ;D
  Mutta tuo jota mainitset sivistykseksi, en pidä tavoittelemisen arvoisena.

  Minä en vain voi käsittää että näin pienellä vähemmistöllä ei riitä tajua siihen ettei jokainen maailman ihminen tunne sanaa keliakia, tai että se olisi mitenkään tavoittelemisen arvoista.

  Kaikki turistirysät joissa käy paljon suomalaisia, tai muita länsimaisia, on jonkinlainen keliakiatuntemus. Itse kun en turistihelvettejä (mulle ne on helvettejä) juuri harrasta niin ei ole niin hirveästi niistä kokemusta.

  OT, mutta pidän näistä keskustelupalstoista jotka keskittyvät yhteen asiaan, koska näillä palstoilla siedetään eri näkemyksiä. Menepä Suomi24-palstalle esittämään vastaavaan niin sut haukutaan niin lyttyyn ettei mitään rajaa... Mulle on kirjaimellisesti toivoteltu syövän saantia kun olen kyseenalaistanut toisen keliaakikon käyttäytymistä. Mä saan kicksejä siitä että joku haastaa mut! Onneksi ilmoitin heti aluksi olevani vastarannan kiiski.

 • Lentoasemat 3.12.2009 15:23

  Kerrotko motusalem mitä tekemistä kielitaidolla tai sivistyksellä on keliakian tuntemuksen kanssa? Itse kun en oikein näitä kahta asiaa yhdistä...
  Ja oikeasti, tiedän kyllä että oma napa on se tärkein mutta pientä realismia. Keliakia on länsimainen sairaus, jota sairastaa max 1%. Aika kohtuutonta olettaa että maailman jokainen ravintolassa työskentelevä tuntisi sen. Ja keliakiaa on eniten Suomessa. Mun mielestä on aika käsittämätöntä, jos pystyisi ulkopuolisena katsomaan, että miten max 2% väestöstä saa oman ruokavalionsa merkinnät lähes jokaiseen ruokalistaan! Ja siltikin kuulee vain jatkuvaa valitusta kun jossain ei ollut merkintää riittävän selvästi. Joskus voisi katsoa edes sentin päähän omasta p-eestänsä. (Jos niskat vääntyvät niin hyvin ;D)

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 3.12.2009 13:28

  Itse kun en leipää syö aamiaisella niin pääsen varmasti helpommalla. Suomen hotelleissa kun aamiaispöydät notkuvat ties mitä ja suurin osa ei-leivotuista on gluteenitonta. Mutta olen huomannut että gluteenitonta leipää on monessa paikassa ollut, näyttänyt olevan näkkäriä, riisikakkua ja Moilasen leipää (kertaakaan en ole sitä vaaleaa moskaa nähnyt). Ja on sitä tullut useassa hotellissa majailtua.

 • Lentokoneruoat ei enää gluteenittomia? 2.12.2009 13:09

  ^Muistaakseni Finskillä se pitää varata vähintään kahta vuorokautta ennen tai jotain sellaista... Lähtöselvityksen jälkeen eivät varmaankaan enää mitään voisi tehdä.
  Thomas Cookilla saa gluteenitonta myös Euroopan sisällä. Lufthansalla ei saa mitään erityisruokavaliota Euroopan siäisillä lennoilla.

 • ABC 2.12.2009 12:50

  ABC:lla olen saanut gluteenitonta, mutta ruoka on ollut täysin kuvottavaa, ei gluteenittomuudesta johtuen kuitenkaan. Heidän kokilleen olen antanut vinkin että parsakaalin keittäminen tulisi lopettaa ennen kuin se muuttuu vaaleanvihreäksi. YÖKS!! Tarjoilijan sanat olivat: Harmin paikka.
  Sämpylät on ollut ok.

 • Lentokoneruoat ei enää gluteenittomia? 2.12.2009 12:48

  Ei kannata luottaa siihen että jos asiakasprofiilissa on merkintä erityisruokavaliosta, että se toimisi. Varmistakaa asia aina asiakaspalvelusta! Mulla käynyt kerran Finnairilla niin hassusti että mennessä oli oikea ruoka mutta takaisintullessa ei. Onneksi oli Euroopan sisäinen lento. Finskin emot surkeimpia tuossa asiassa ja Finskin gluteeniton yleensä aika pahaa. BA on siitä hassu että siellä joko saa parasta gluteenitonta ruokaa mitä missään ikinä, tai sitten ei saa mitään. Sama pätee laktoosittomaan ruokaan. AF:lla on tosi hyvä gluteeniton ruoka, en ole niin hyvää gluteenitonta sämpylää saanut ikinä!!

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s