Ziggy

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Apteekin keliakiatesti 23.2.2017 22:14

  Heippa!

  Meidän perheessä kaikilla on keliakia ja kaikilla kotitesti on näyttänyt negatiivista vaikka on myöhemmin todettu keliakia.

  Tosin kellään perheestämme ei näkynyt keliakia myöskään vasta-aine testissä (verikokeessa lääkärissä). En tiedä onko olemassa sitten sukuja joilla vaan ei näy keliakia vasta-ainetestissä ja ollaan sellaista sukua.

  Jos tuon kotitestin tekee niin mielestäni kannattaa käydä varmistamassa tulos verikokeella.

  Kannattaa pyytää lääkäriä ottamaan seuraavat verikokeet:

  S-KeliLa (yleisin testi, testaa gluteenin vasta-aineita)
  sekä
  B-HLAKeli (testaa keliakiageeniä)

  Nämä kannattaa kirjoittaa lapulle mukaan lääkäriin.

  Meidän perheessä keliakia näkyi kaikilla vain tuossa jälkimmäisessä testissä. Yleensä ottavat vain tuon yleisen vasta-ainetestin.

 • Keliakiatesti? 23.2.2017 22:03

  Heippa!

  Kannattaa pyytää lääkäriä ottamaan seuraavat kokeet:

  S-KeliLa (testaa vasta-aineita)
  sekä
  B-HLAKeli (testaa keliakiageeniä)

  Nämä kannattaa kirjoittaa lapulle mukaan lääkäriin.

  Meidän perheessä keliakia näkyi vain tuossa jälkimmäisessä testissä (lähes kaikilla perheessämme on keliakia). Yleensä ottavat vain tuon yleisen vasta-ainetestin.

 • Glukoosi 20.2.2017 16:06

  Heippa!

  Minulla tulee sekä iho- että vatsaoireita viljaperäisistä lisäaineista.

  Jos syön esim. gluteenittomaksi merkittyä ruokaa, missä on glukoosia niin vatsa menee sekaisin ja ruoka tulee vauhdilla ulos. Lisäksi lisäaineista tulee rupia ja haavoja ihoon.

  Kannattaa välttää näitä lisäaineita:

  Glukoosi eli rypälesokeri
  Glukoosisiirappi, tärkkelyssiirappi
  Dekstroosi (eli D-glukoosi)
  Maltodekstriini

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 20.2.2017 15:56

  Heippa!

  Minulla oli myös samankaltainen tilanne kuin tämän viestiketjun aloittajalla. Keliakiadiagnoosin jälkeen aloitin keliakialiiton suositteleman ruokavalion jota noudatin vuoden. Sen vuoden aikana olin jatkuvasti sairaana vatsataudeissa ja flunssissa, yhteensä noin seitsemän kertaa vuoden aikana. Työpoissaoloja tuli paljon ja sairastin myös kaikki lomat ja lomareissut.

  Aloin olla jo todella epätoivoinen. Silloinkin kun en ollut flunssassa tai vatsataudissa tunsin itseni väsyneeksi ja puolikuntoiseksi. Päättelin tästä kaikesta että suolistoni on mennyt niin huonoon kuntoon ettei se voi palautua, noudatinhan kuitenkin keliakialiiton suosittelemaa ruokavaliota ja söin vain "gluteeniton" leimalla varustettuja tuotteita.

  Sitten törmäsin tähän viestiketjuun ja luin tuon Liannan lähettämän viestin. Jätin kaikki listassa mainitut viljaperäiset lisä-aineet pois (tämä lista kannattaa pitää jääkaapin ovessa):

  Glukoosi eli rypälesokeri
  Glukoosisiirappi, tärkkelyssiirappi
  Dekstroosi (eli D-glukoosi)
  Maltodekstriini

  (joskus harvoin nämä voivat olla myös maissista valmistettuja, mikä on ok, mutta sitä ei lue pakkauksessa joten parempi jättää nämä kaikki pois)

  Jätin myös etikan eli väkiviinaetikan (sisältää ohraa) ja sitä sisältävät säilykkeet pois.

  Jätin viljaperäiset alkoholit pois (olut, viski, gin ja gin lonkerot).

  Jätin kaupan halpismehut pois ja jäätelöt ja karkit pois (sisältävät usein glukoosia tai glukoosisiirappia).

  En myöskään enää syö gluteenitonta vehnätärkkelystä sisältäviä tuotteita (gluteeni poistettu teollisesti, mutta sisältää gluteenin rippeitä).

  En enää kaupassa osta ruokaa vain sen perusteella että jossain tuotteessa lukee gluteeniton, vaan luen aina koko ainesosaselosteen, koska EU-säädöksen mukaan gluteeniton tuote saa sisältää pienen määrän gluteenia.

  Eli toisin sanoen siirryin gluteenittomalta ruokavaliolta luontaisesti gluteenittomalle (täysin 100% gluteenittomalle).

  Tämän seurauksena laihduin kahdessa viikossa itsestään 6 kg pelkästään jättämällä viljaperäiset lisä-aineet pois. Ja siis aiemmin painoni oli 70 kg, nyt 64 kg, joten aika iso ja nopea muutos kyseessä, ilmeisesti paino palasi samanlaiseksi kuin ennen sairastumista. Varsinkin vatsankohta on hoikempi.

  Tunnen itseni nyt uskomattoman paljon terveemmäksi ja energiseksi. En ole myöskään sairastellut. Vatsakin voi paremmin.

  Joten tuhannet kiitokset Lianna neuvoistasi, auttoivat minua suuresti ! Toivottavasti tästä viestiketjusta on myös muille apua.

 • Oireet - harvinaisemmatkin? 20.2.2017 14:07

  Onko kellään muulla tullut gluteenista ihoon mustelmia, verenpurkaumia ja haavoja?

  Olen luontaisesti gluteenittomalla ruokavaliolla. Joskus iholle tulee kuitenkin pieniä pyöreitä haavoja ja rupia, jos esim. vahingossa juon mehua jossa on glukoosisiirappia. Jäljet ovat yleensä kaulalla tai käsissä, joskus yksittäisinä ja joskus rykelminä.

  Lisäksi tulee välillä mustelmia jalkoihin ja pieniä verenpurkaumia ympäri kehoa. Verenpurkaumat ovat iholla tai ihon alla ja ne ovat noin sentin mittaisia (aika pieniä). Olen ihokeliaakikko. Onko kellään samanlaisia oireita?

  Luin toiselta sivustolta että jollakin oli tullut gluteenittomasta vehnätärkkelyksestä viiltohaavoja käsiin. Kuulosti aika kivuliaalta.

 • Oireet - harvinaisemmatkin? 11.1.2017 20:20

  Minulla oireita on ihan hirveästi:

  -väsymys heti gluteenin syömisen jälkeen
  -kämmenien sisäpuolien ja jalkapohjien kutina
  -käsivarsien ihottuma
  -kasvojen ihottuma ja näppylät, jotka kestävät noin 2-3 viikkoa iholla (eli jämähtävät iholle)
  -syylien puhkeaminen käsiin ja jalkoihin (syylät=virus veressä mutta gluteeni aktivoi syylien ilmestymisen. Nyt 1 vuosi gluteenittomalla ja syylät hävinneet)
  -verenpurkautumat ja mustelmat reisissä
  -heti syömisen jälkeen kaulan punoitus
  -alakulo ja itkuisuus
  -nukahtamisen vaikeus vatsakipujen takia ja suoliston "sykkiminen" eli tulehdus suolistossa. Tuntuu kuin sydän olisikin vatsassa eikä rinnassa.
  -nivelkivut käsissä ja sormissa
  -hiivatulehdukset
  -aftat suun sisäpuolella
  -vatsa sekaisin ja ruoka tulee heti ulos

 • Fazerin ja Maraboun suklaat 11.1.2017 20:00

  Minulla tulee Fazerin suklaista iho-oireita, siis niistä missä lukee saattaa sisältää gluteenia. Onko tuo tieto vielä voimassa että 300 g sininen fazer suklaa levy on täysin ilman viljajäämiä ?

  Onko kokemusta Brunbergin suklaista ? Niistä monet ovat gluteenittomia. Varsinkin tryffelit ovat parasta suklaata mitä tiedän.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s