higga

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 11.10.2013 20:06

  Hoitamaton keliakia voi aiheuttaa sekundääristä laktoosi-intoleranssia joka paranee kun suolisto ensin paranee. Eli laktoosi pois ja muutaman kuukauden päästä kokeile uudelleen. Ja ehkä kannattaa käydä keliakiaan perehtyneellä lääkärillä jos ongelmat jatkuu, yleislääkärit ei tiedä tarpeeksi.

 • Lapsen tähystys nukutuksessa 22.1.2013 22:31

  Meidän samanikäinen tähystettiin mehiläisessä ja lapsi nukahti ja heräsi sylissäni. Toimenpiteen ajan olimme poissa. Tietysti kallista puuhaa, mutta jos on vakuutus niin suosittelen!

 • Riskihaplotyyppi todettu; tutkimuksiinko? 14.9.2012 17:07

  Ehdottomasti kunnollisiin tutkimuksiin, verikoe ensimmäisenä missä tutkitaan vasta-aineet. Toki sen apteekin pikatestinkin voi aluksi halutessaan tehdä, mutta silti kannattaa kääntyä sellaisen lääkärin puoleen joka ymmärtää keliakiasta. Gluteeniton dieetti aloitetaan vasta tutkimusten jälkeen!

  Toisella lapsellani on keliakia ja toisella juurikin tuo sama riskihaplotyyppi. Tervettä seurataan säännöllisesti verikokein, diettiä ei aloiteta ennenkuin on oikeasti keliakia....toivottavasti ei koskaan.

 • Ensimmäiset labrat diagnoosin jälkeen 6.8.2012 20:01

  Ei kannata stressata turhaa! Meilläkin labrat oli ok kolmen kuukauden kuluttua dieetin aloittamisesta. Lääkäri taisi höpistä, että lapsen elimistö on nopea liikkeissään ja nopeasti saa itsensä kuntoon, aikuisilla tuo paranemisprosessi on kait hitaampi.

 • Vain lievästi kohonnut vasta-ainearvo? 6.8.2012 19:56

  Meille sanottiin tähystyksen jälkeen, että voi siirtyä gluteenittomaan. Toisaalta pojan suolistossa tuho oli täydellinen ( olisko ollut villus atrofia..) toisella sukulaisellamme nukka oli vain madaltunut, se tuskin näkyy tähystäessä niin selkeästi, mutta sama diagnoosi siis

 • 2 v lapsen keliakiavasta-aineet koholla 2.7.2012 21:45

  Älä kokeile gluteenitonta! Jos lapsellesi on oikeasti keliakia ja hän tottuu gluteenittomaan, on parin kuukauden päästä vaikeaa aloittaa gluteenin syöminen, oma lapseni oksentaa kahden tunnin sisällä jos on saanut gluteenia(muutaman kerran päiväkodissa, ikävä kyllä ) Eli hän ei enää ota sitä vastaan ja diagnoosin tekeminen käy mahdottomaksi.

 • 2 v lapsen keliakiavasta-aineet koholla 30.6.2012 21:03

  Meilläkin uloste oli vaaleankeltaista ennen dieettiä, eli kovasti keliakialta vaikuttaa... Kysyppä lääkäriltä kannattaisiko tähystää uudelleen ja tähystykseen asti syötät paljon gluteenia! Toki varmaan pari kuukautta ainakin kannattanee odotella. Kurjaa, että ei selvinnyt tähystyksessä. Luin joskus netistä, että ohutsuolessa voi olla terveitä laikkuja ja silloin tulee väärä diagnoosi jos koepalat otetaan näistä kohdista, aikamoista arpapeliä siis!

 • Vain lievästi kohonnut vasta-ainearvo? 5.6.2012 17:09

  Onko teillä vakuutusta? Yksityisellä pääsee tähystykseen viikossa. Tiedän kuinka pitkää odottavan aika on!!

 • Matkavinkit 5 v:lle 31.5.2012 20:43

  Ainakin semperin toastyt on meillä viikonlopun yli toimineet hyvin, ota sulaan ihan viime tingassa vasta. Abc-huoltiksilta on saatu aina ruokaa ympäri suomen, toki kysyä pitää! Itse otan muroja tai puurohiutaleita kotoa valmiiksi pieniin muovipusseihin pakattuna (=annospussit), hedelmäsoseet on in! Levitteitä varten kannattaa ottaa pieni kannellinen muovirasia johon mennessä laittaa puhdasta rasvaa, vie vähemmän tilaa kuin koko rasvapaketti. Nämä nyt ensimmäisenä tuli mieleen

 • Ei päästy kurssille 9.5.2012 17:12

  Ei mekään Mä luulin, et juuri hiljakkoin sairastuneet olis päässyt, meillä kun tätä keliaakikkoarkea on takana jo kauemmin, muuta nyt lapsukainen olisi "tarpeeksi iso" tällaiseen.

  Jos jotain positiivista, niin nyt ainakin keliakialiitto sai viestin, että pienillekin kannattaa järjestää, halukkaita kun tuntuu olevan!!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Tuotteita
  1 tuote

  Keskustelu
  209 viestiä, 12 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  15.11.2008 20:47

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s