Pirkka sipulikeitto – 24.12.2009 01:18
ihan vain pienenä vinkkinä, oletteko lukeneet mitä kaikkea törkyä sipulipussikeitto sisältää vaikka ei ole gluteenia.
on E sitä ja tätä, säilöntäaineita ym... ihmettelen että ravitsemusteraupeuttikin suositteli näitä lihapullien tekoon vaikka ihan varmasti paras vaihtoehto on laittaa puhdaskaurahiutaleita ja sokerijuurikaskuitua, tuoretta sipulia, tulee takuuvarmasti maistuvampaa kuin mikä tahabsa keinotekoisesti valmistettu.
eikä se ole sen vaikeampaa valmistaa!
Lisää gluteenittomia oluita – 20.12.2009 02:18
tuo kaksi olutta päivässä on ihan höpöhöpö-juttu. se on laadittu vaan siksi kun kenellekkään ei voi suositella juoda enempiki sitä olutta.
jos tuotteella on gluteeniton merkki, sitä voi syödä ja juoda niin paljon kuin haluaa, vai oletteko jossain kuulleet että esim. leipää saisi syödä vain 3 siivua päivässä jos vehnätärkkelykseen leivottu... noin niinku kärjistetysti...
ajatteleppa semmostaki että oot leiponnu juhliin ja syöt siellä päivässä kilon verran kaikkea herkkua, gluteenitonta tietty, mutta esim. juurikin vehnätärkkelykseen leivottua. (äkkiä muuten kilon verran vetää napaansa herkkuja.) miten voit pysyä selvillä milloin on syytä lopettaa syönti, mistä tiedät milloin 20mg raja tulee vastaan?
tai saunaillassa voisit ottaa ne kaksi olutta mutta et enää vehnätärkkelyksellä leivottua piirakkaa...
minä kyllä kyseenalaistan tämän kahden oluen määrityksen!
Leipää leipäkoneella? – 20.12.2009 02:04
minä en ole ikinä meinannut ostaa mokomaa leipäkonetta, enkä osta. opiskeluaikoina koulussa tehtiin sillä leipää ja jo silloin heräsi epäilys konetta kohtaan.
olen löytänyt kaksi hyvää ja erittäin helppoa ohjetta joilla saa leipää tehtyä erittäin helposti ja vähällä vaivalla. myslileipä ja anna-kaisan vuokaleipä.
siis voiko leivän leipominen enää olla helpompaa? lämmitä vesi, turvota psyllium ja hiiva, lisää jauhot ja ryynit ym. siemenet, hiukan öljyä ja sekoita sähkövatkaimella pari minuuttia. sitten vaan taikina vuokaan ja kohotetaan, sitten paistetaan ja maistetaan.
ei enää käsien sotkemista taikinaan, ei tarvi vaivata, ei leipoa pöydällä, ei monta kohottamista, ei leivinpapereita ja peltejä, ei siivoa ja sotkua... yksi kulho, yksi vuoka. helppoa.
ja aikaa ei mene kauaa, suurin vaihe taitaa olla odottaa että valmis leipä jäähtyy sen verran että voi kumota ja leikata siivuiksi että pääsee SYÖMÄÄN.
Viskiä, kiitos! – 12.12.2009 22:27
minä en nyt muista mitä viskiä meillä yleensä on, mutta jotain irkkua se on kun kahvin ja kermavaahdon kanssa sitä nautitaan.
itse en ole väkevien ystävä ollenkaan, mutta näin talviaikaan maistuu iris coffee ja amarettoshotti.
Jouluateria – 9.12.2009 01:34
kinkun voi kuorruttaa myös pähkinöillä tai mantelilastuilla, jossain lehdessä näin kuvan. meillä taidetaan kuitenkin olla kuorruttamatta, silloin on helpompi leikata kun voi iskeä kunnolla kinkkuun kiinni. ja mä en edes ikinä ole tykänny siitä sinappi-korppujauhokuorrutteesta. mummolassa vaari tapaa aina jättää vielä ainakin sentin paksuisen rasvakerroksenkin kinkun päälle. yök.
meinasin tänään leipoa torttuja, uuniriisipuuron jäljiltä uuni ois ollu valmis mutta penteleen taikina kesti sulata älyttömän kauan. yritin kaulia jäistä taikinaa niin mureni vain kaulimen alle. paketissa luki että sulata 4 tuntia, en millään uskonnu kun tavisten torttutaikina sulaa minuuteissa! eli huomenna on torttupäivä.
S-ryhmä vai Kesko? – 6.12.2009 00:34
meillä prisma vie voiton, jo ihan siksi kun keskitetään kaikki ostokset sinne, saadaan bonus ja maksutapaetu. iso perhe säästää siten vuodessa melkoisen summan joka on paljon kun ruokaan menee rahaa suuret summat.
jotakin tuotteita ostetaan satunnaisesti keskolta, ehkä eniten pirkka suklaariisikakkuja, ne on tosi hyviä.
minimanista ostetaan sunnuntai-jauhot, s-ryhmällä jauhot maksaa 4,25e ja minimanin 3,45. lisäksi minimanissa on gluteenittomia tuotteita usein tarjouksessa, nytkin semperin linguine-pasta 2,05 paketti kun ovh yli 4e.
vuohelan tuoretuotteita on meidän prismassa mutta en niitä osta, ovat kalliita, leivon itse. semperin ja frian pakasteleipää ostetaan yleensä jos valmiita ostellaan.
"Kahvi ja pulla" – 2.12.2009 02:20
Laitoin tässä jokin aika sitten palautetta Kannuksen Halpa-hallille kun siellä oli joku kahvitarjoilu ja korvapuustia oli taviksille tarjolla, gluteeniton oli keksejä.
Ihan kiva oli tarjoilu siis, mutta se tyttönen joka siellä kahvituksesta vastasi, oli kyllä melko tumpelo...
Hänellä oli kertakäyttöhanska kädessä, ja nosteli pullia yksitellen lisää tarjolle jostain sivupöydältä, yli sitä glutenittomien keksien vadin. Arvaatte että niitä raesokerin murusia ym. pullan murua tietenkin tippui niiden glut. keksein päälle! Ja ne glut.keksit oli vain laitettu kulhoon, maininta oli gluteeniton muttei mitään tietoa mitä ja kenen valmistajan kekseistä oli kyse. Eikä mitään kantta tms, päällä.
Ilmeisestikään tälle tytölle ei oltu ohjeistettu miten yleensäkkin kahvituksissa menetellään, pullia ei yksitellen nostella tarjolle vaan koko tarjotin vaihdetaan kerralla ja täyttö tehdään sivupöydillä. Ja aina gluteenittomat laitetaan omissa myyntipakkauksissa esille, jo ihan sekaannustenkin vuoksi ja mahdollisimman paljon erilleen tavallisista tarjottavista.
Samassa kaupassa oli myös joku miesten kokkikerho laittamassa possupataa. Kysyin onko pata gluteenitonta ja vastaus oli "joo se on laktoositonta". Tarkistin sitte ite fondipullon kyljestä pystyinkö maistamaan. siinä sitten lukiessani toinen miehistä totesi että "on se hyvä kun nykyään kaikkea saa laktoosittomana tai ainakin hylana"
Lähti kuulkaa melkoinen palautekirje halpa-halliin. Sain siihen vastauksenkin ja lupasivat panostaa seur. kertaan.
Kokkina sitä nykyään kiinnittää uskomattoman paljon huomiota kaikeen keliakiaan liittyvään.
"Diagnosoijat" – 29.11.2009 02:02
ihan samaa mieltä, rahahan ei ole iso mutta kaikki ne muut sairaudet, vammat ym. oireet mitä keliakia voi aiheuttaa, siinä onkin setviminen jos keliakia näyttää miinusta "oman dietiin takia" mutta esim. osteoporoosi tai jokin hermostosairaus jyllää ja saa aikaan vakavaa tuhoa..
Gluteenittomat joulukalenterit – 29.11.2009 01:44
cittarissa oli salmiakkikalentereita.
"Kahvi ja pulla" – 29.11.2009 01:37
ärsyttääkö ketään muuta nämä joulunajan kahvi ja torttutarjoilut? enpä kovin monessa paikassa ole gluteenittomiin torttuihin törmännyt, saatikka pipareihin, yleensä on ollut vain jotain keksejä... plääh.
ja nekin laitettu tarjolle niin että kontaminaatiovaara olemassa, jäänytkin usein ottamatta sen vuoksi. laitoinkin vasta halpa-halliin palautetta asiasta.
mutta jotain plussaakin, keväällä erään apteekin avajaisissa oli gluteeniton täytekakku korvattu gluteenittomalla leivoksella, ne oli tosi hyvin tarjolla omassa pöydässä ja annospaloina leivospohjilla valmiina, ja erittäin hyviä olivat!
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
1 vinkki
Keskustelu
239 viestiä, 22 aloitusta
Kommentit
15 kommenttia
Rekisteröitynyt
29.5.2009 00:37