Hapanleipä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Löysin K-kaupan hyllystä Finaxin gluteenitonta hapantaikinajauhetta. Jokohan joku ois sillä saanut hyvää hapanleipää aikaiseksi, resepti ois kiva!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (1)

  • rimpi 27.3.2011 14:01

    Tein tummista jyttejauhoista hapanleipää.Korvasin ruisjauhot jyttejauhoilla tein vuokaleipää, jolloin taikina saa olla löysempää.

    Hapanjuuren valmistaminen
    2 rkl luonnonjugurttia tai kefiiriä1,5 dl ruisjauhoja2 dl kädenlämpöistä vettä

    Sekoita jugurtti veteen ja lisää haarukalla sekoittaen ruisjauhot. Anna kulhon olla huoneen lämmössä liinalla peitettynä, kunnes seos kuplii itsestään. Sekoittele sitä välillä. Tähän voi mennä 2-3 vuorokautta.

    Taikinajuuren valmistaminen
    1 l kädenlämpöistä vettä600 g ruisjauhoja

    Kaada hapanjuurivelli taikinakulhoon ja lisää vesi voimakkaasti sekoitten, samoin ruisjauhot. Käytä mielellään vatkainta niin, että seokseen tulee riittävästi ilmaa. Peitä kulho liinalla ja pane lämpimään, vedottomaan paikkaan. Sekoita silloin tällöin reilusti. Seos alkaa kuplia eli käydä 15-20 tunnin kuluttua.

    Taikinan alustaminen
    2 rkl merisuolaa1/2 l kädenlämpöistä vettä1,2-1,4 kg ruisjauhoja

    Liuota merisuola veteen ja kaada suolavesi taikinajuuren joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää seokseen ruisjauhot vähän kerrallaan mieluiten vatkaimella hyvin sekoittaen. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 8-24 tuntia riippuen siitä, miten hapanta leivästä halutaan.

    Leipominen
    Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se neljään osaan. Voit tässä vaiheessa erottaa siitä nyrkinkokoisen palan seuraavaksi hapanjuureksi. Pala säilyy jauhotettuna ja leivinpaperiin käärittynä noin 2 viikkoa. Voit myös pakastaa sen.

    Muokkaa taikinamöykyt käsin pöytää vasten pyörittäen tasaisiksi palloiksi. Nosta kaksi leipää/leivinpelti leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla pari tuntia.

    Pistele kohonneet leivät haarukalla ja paista uunissa, ensin 225 asteessa noin 45 min ja sitten 175 asteessa noin 50 min. Anna jäähtyä liinan alla. Leivät kannattaa vielä jälkikypsyttää pellavaliinaan käärittynä muovipussissa noin viikon verran leipälaatikossa.

Kommentoi

Vinkkejä samasta aihepiiristä

  • Suomen gluteeniton olutvalikoima 20

    Lisääjä Jezu  ‐ 2.10.2008

    Tässä pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes kaikkia on myös tullut maistettua ja...

  • Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8

    Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009

    Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...

  • Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1

    Lisääjä Jezu  ‐ 13.2.2014

    Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...

  • Gluteenittomat piparkakut 8

    Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009

    Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...

  • Gluteeniton taatelikakku 3

    Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012

    1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...

  • Gluteeniton Makea piirakkapohja 3

    Lisääjä Suviih  ‐ 8.3.2009

    Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...

  • Helppo ja nopea pizzapohja 4

    Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009

    Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...

  • Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle

    Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012

    2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...

  • Gluteenittomat Pasteijat

    Lisääjä Suviih  ‐ 10.3.2009

    Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...

  • Mamman marjapiiras 9

    Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009

    Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...

  • Gluteenittomat mokkapalat 4

    Lisääjä Jezu  ‐ 21.12.2008

    Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...

  • Kinkkupiirakka 5

    Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009

    Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...

  • Suklaakakku

    Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013

    Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...

  • Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat

    Lisääjä Jezu  ‐ 18.1.2009

    Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...

  • Gluteeniton juustokakku -resepti 2

    Lisääjä Jezu  ‐ 1.1.2014

    Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Nyt tarjolla Myllärin gluteenittomia jauhoja! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

  • Lisääjä
    maaree
  • Lisätty
    21.3.2011 15:54

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s