Gluteenittomat pullat leipäkoneella
Rakastan pullan leipomista. Itselläni ei ole erityisruokavaliota jauhojen suhteen, mutta halusin opetella leipomaan herkullista pullaa myös läheisilleni, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota. Kokeilin erilaisia muunnelmia kärsivällisesti vuoden ajan, kunnes lopulta löysin sekoitussuhteet, jotka tekevät pullasta suhteellisen "tavallisen makuista", eikä se maistu kovin gluteenittomalta tavallisiin jauhoihin tottuneeltakaan herkuttelijalta.
Reseptissä on käytetty Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta (huom. sisältää gluteenitonta vehnätärkkelystä) ja Virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta. Jauhojen merkki ja sekoitussuhde vaikuttaa oleellisesti lopputulokseen (muilla joutunee muuttamaan mittasuhteita).
2,5dl maitoa (42c)
0,75dl rypsiöljyä
1 muna (huoneenlämpöinen)
2,5 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
2 dl Virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta
1,25 dl sokeria
vaniljasokeria 2 tl
Kardemummaa 3 tl (8g)
1 pss kuivahiivaa (11g)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
Lämmitä maito 42 asteiseksi, ja laita se kananmunan ja öljyn kanssa leipäkoneeseen. Lisää sekoitetut kuivat aineet (psyllium jauhojen seassa).
Käynnistä leipäkoneen taikinaohjelma ja ota taikina pois ennen varsinaista kohotusvaihetta (ohjelma käynyt tässä vaiheessa n. 40min).
Muotoile pulliksi (taikina löysähkö, joten tee jauhotetulla pöydällä, jauhotetuilla käsillä). Jos käytössäsi on keittiövaaka, on sopivan kokoinen pulla n. 75 g. Kohota pullia kiertoilmauunissa 50 asteessa noin puoli tuntia.
Ota pullat ulos, laita uunin kiertoilmatoiminto pois päältä ja uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Voitele pullat kananmunalla ja laita haluamasi täytteet päälle (tässä voisilmä, sokeri, raesokeri). Paista uunissa 200 asteessa uunista riippuen n. 8-13min (Omassa uunissani kestää n. 8min).
Pullat maistuvat parhaiten tuoreeltaan, mutta tämä resepti ei ole pettänyt edes seuraavina päivinä (ts. odotettavissa ei ole kivikoviä kökkäreitä). Maukkaita herkutteluhetkiä!
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.