Keliaakikkona Barcelonassa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Hard Rock Cafe Barcelona tarjoilee runsaasti gluteenittomia vaihtoehtoja, esimerkiksi burgereita.

Neljän päivän kesälomareissu Barcelonassa vietettynä ja lyhyesti sanottuna reissu oli mahtava! Barcelona on kohteena aivan ihana, jossa saa viettää aikaa niin kaupunki- kuin rantaympäristössäkin.

Keliaakikkona olen tehnyt nyt vain kaksi eri reissua. Viime kesänä Pariisiin sekä nyt Barcelonaan. Eron huomasi heti, sillä Barcelona oli minun mielestäni keliaakikon taivas, ainakin verrattuna Pariisiin.

Lensimme Finnairin lennoilla, jossa sain mennentullen gluteenittoman ruuan. Menolento oli päivällisaikaan, joten sain riisiä + kanaa, salaattia ja leivän - hyvää oli! Olin matkaa varatessani ilmoittanut tarvitsevani gluteenitomman aterian ja asia hoituikin täysin ongelmitta. Tulomatkalla sain perinteisen sämpylän, jossa oli selkeästi ilmoitettu gluteenittomuus.

Hotellina meillä oli Grupotel Gravina. Normaali huoneisto, johon kuului aamiainen. Ensimmäisenä aamuna otin omat leivät aamiaspöytään sekä söin rohkeasti pekonia, juustoa ja leikkelettä aamiaispöydästä. Seuraavina aamuina kysyin gluteenitonta leipää ja sain vastauksen hetken päästä nenäni eteen. Iso lautanen täynnä gluteenittomia voileipiä, juuripaistettuja croissantteja sekä muffiineja. Silmäni suorastaan pyörähtivät ympäri. Sain siis jokaisena aamuna syödäkseni täysin samat aamupalat kuin muutkin ihmiset. Mahtavaa!

Olin tutkinut ennen matkalle lähtöä erilaisten ravintoloiden nettisivuja sekä niiden sijaintia hotelliimme nähden. Neljän päivän aikana söimme kaikki ruuat "ulkona" ja kertaakaan ei ollut mitään ongelmia saada gluteenitonta ruokaa eikä oireita myöskään tullut mistään.

Kävimme seuraavissa ruokapaikoissa:

Hard Rock Cafe: Menussa ei ollut erillisiä merkintöjä gluteenittomista ruuista, mutta kysyimme glut vaihtoehdoista. Tarjoilija sanoi, että voin valita mitä vain, he valmistavat ne gluteenittomiksi. Söin hampurilaisen ja ranskalaisia. Hyvää oli ja annos oli valtava! Palvelu oli loistavaa enkä epäillyt hetkeäkään gluteenittomuutta.

Heartburger: Mukavan rauhallinen, siisti pikaruokaravintola. Ymmärsivät ongelmitta gluteenittomuuden ja söin jälleen hampurilaisen ranskalaisten kera. Menussa oli ilmoitus, että kaikki ruuat pystytään valmistamaan gluteenittomasti.

Ginos: Italialainen ravintola kauppakeskus Maremagnumissa. Kysyimme glut vaihtoehtoja ja sain Sin gluten- cartan eli menun käteeni. Ei jäänyt epäselväksi mitä saan syödä. Valitsin gluteenittoman spaghettipolognesen. Hyvää oli, hinta noin 9 euroa ja vatsan sain täyteen. Jälkkäriksi valitsin gluteenitonta Tiramisua, joka suorastaan suli suussa! Palvelu oli jälleen loistavaa.

VIPS: Pikaruokaravintolan oloinen paikka kauppakeskus Diagonal Marissa. Heilläkin oli menu erikseen keliaakikoille. Valitsin listasta Lasagnen. Lasagne oli luultavasti pakastetuote, joka oli lämmitetty uunissa, mutta maistui kuitenkin. Annos oli ehkä turhan pieni, joten jälkkäriksi otin vielä jäätelöannoksen gluteenittomasti. Paikasta jäi melko hyvä fiilis.

Söimme myös kahdessa eri ravintolassa, joiden nimiä en painanut mieleeni. Kysyimme rohkeasti saako ravintoloista ruokaa sin gluten eli gluteenittomasti. Mikään paikka ei sanonut etteikö saisi tai etteikö olisi ymmärtäneet mitä tarkoittaa. Tarjoilivat olivat myös erittäin huolellisia ja toivat yleensä ensin minun annokseni ja sitten vasta erikseen mieheni ruuan.

Jäätelöä söimme myös yllinkyllin reissun aikana niin kioskeista kuin kaupan pakkasaltaistakin. Kaupoista ostin perus Magnumjäätelöitä, joiden tiesin olevan gluteenittomia. Kioskeissa käydessämme kysyimme aina jäätelöiden gluteenittomuuden. Kioskinpitäjät luettelivat hyvin selkeästi mitä saan syödä ja mitä en. Loistavaa palvelua siis sekin.

Takastulomatkalla kävimme Barcelonan lentokentällä Mäkkärissä syömässä ja otin tuplajuustoaterian sin gluten. Hampurilainen oli pelottavan paljon samannäköinen ja makuinen kuin aikanaan syömäni normaali juustohampurilainen, joten pieni pelko hiersi koko ruokailun ajan. Söin kuitenkin ruuan ja mitään oireita ei tullut. Se, että oireita ei tullut myös tarkoittaa ruuan gluteenittomuutta, sillä reagoin vähäiseenkin gluteeniin erittäin voimakkaasti.

Ihana Barcelona, ihanaa ruokaa ja ihania ihmisiä! Suosittelen kaikille Barcelonaa, jossa saa nauttia ruuasta ilman minkäänlaista huolta ja murhetta, kunhan on rohkea ja uskaltaa kysyä!

-Elina-

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (2)

 • Rianni 1.3.2015 13:10

  Kiitos ko vasti listasta, olemme kohta lähdössä ensimmäistä kertaa Espanjaan ja aloitamme nyt siis Barcelonasta.

 • KatjaRa 10.6.2013 10:28

  Minäkin olen matkaillut keliaakikkona Barcelonassa ja suosittelen lämpimästi muillekin. Kunpa pääsisin pian uudelleen..

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Keliaakikon reilipäiväkirja 14

  Espanja ‐ Lisääjä Pulde ‐ 13.8.2009

  Varoitus, nyt tulee pitkä stoori kuvauksessa lukee muuten Espanja, mutta tää koskee kyllä kaikkia muitakin maita missä...

 • Gluteeniton ruokailu Mallorcalla

  Espanja ‐ Lisääjä Susa ‐ 5.7.2011

  Gluteeniton loma Mallorcalla, Palma Novassa - kesä 2011 Tässä tarinaa Mallorcan lomasta gluteenittoman ruokailun...

 • Barcelonassa keliaakikkona 6

  Espanja ‐ Lisääjä Susa ‐ 8.11.2011

  Kielen kanssa haasteita Barcelonan matka takana päin. Kaupunki on aivan yhtä ihana kuin ennenkin! Mutta ruokailu tuotti...

 • Espanjan Costa Blancalta gluteenitonta 1

  Espanja ‐ Lisääjä vaimo ‐ 1.11.2016

  Espanjan Costa Blancalla (kuten muuallakin Espanjassa) löytyy gluteenitonta jo todella hienosti. Esimerkiksi kaupoissa:...

 • Kaupunkiloma keliaakikkona Barcelonassa 4

  Espanja ‐ Lisääjä taigis ‐ 6.4.2009

  Hola!! Olemme palanneet kotisuomeen,, hieman ryytyneinä ja väsyneinä! Säät eivät varsinaisesti suosineet,, neljästä...

 • Gluteenittomia Las Palmasissa 3

  Espanja ‐ Lisääjä Saltstraumen ‐ 17.3.2010

  Las Palmasista löytyi, ihan Paseo de las Canteras- rantakadulta mainio ravintola jolla oli oma ruokalista...

 • Vinkkejä Madridiin matkaaville

  Espanja ‐ Lisääjä Herkuttelija ‐ 1.6.2010

  Olin viikonloppuna Madridissa käymässä ja löysin muutaman hyvän ravintolan, josta sai gluteenitonta...

 • Gluteeniton golf-loma Espanjassa

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 4.2.2012

  Otsikko on hieman harhaanjohtava, koska golfaaminen jäi lähinnä katselun tasolle, vaikka golf-resortissa loma...

 • McDonalds Fuerteventura 1

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 20.1.2012

  Jälleen kerran Google paljasti, että Fuerteventuralta löytyy (vain) yksi McDonalds Calesta de Fusten golf-keskittymästä....

 • G ravintola Fuengirolassa 1

  Espanja ‐ Lisääjä SBr ‐ 17.9.2012

  Kävin illallisella Espanjan keliakiasivustolla mainitussa ravintolassa Fuengirolassa. Palvelu oli ystävällistä ja...

 • La Herreria 2

  Espanja ‐ Lisääjä KariK ‐ 3.1.2010

  La Herreria on kokemukseni mukaan niitä harvoja paikkoja Puerto de la Cruzissa, joissa tiedetään mitä keliakia...

 • Hard Rock Cafe Barcelona

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 23.3.2014

  Nälkä oli hirmuinen koko päivän kestäneen kävelytuokion päätteeksi kun muistin lukeneeni Glu.fin eräästä...

 • Rantalomalla!

  Espanja ‐ Lisääjä taigis ‐ 25.11.2009

  Käväisin viikon aurinkolomalla tämän kaamoksen keskellä, ihan turistipaikoilla Playa del Inglesissä! Kotoa lähtiessäni...

 • Restaurante Molinet 2

  Espanja ‐ Lisääjä jori-o ‐ 23.2.2010

  Italialaisomistuksessa oleva ravintola Las Palmasin kaupungissa Hotelli Melia Las Palmasin vieressä. Ravintolassa on...

 • Ravintola La Casa del Parmigiano 1

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 28.2.2010

  Ystäväni kertoi vierailleensa Puerto del Carmenissa pastaruokiin erikoistuneesssa ravintolassa. Vasta viimeisellä...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Lisätiedot

 • Maa
  Espanja
 • Sijainti
  Barcelona
 • Ajankohta
  alkukesä 2013
 • Lisääjä
  -Elina-123
 • Lisätty
  8.6.2013 19:46

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,026s