Keliaakikon reilipäiväkirja

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Kaiser´s marketin gluteenitonta tarjontaa, Berliini

Varoitus, nyt tulee pitkä stoori kuvauksessa lukee muuten Espanja, mutta tää koskee kyllä kaikkia muitakin maita missä oltiin. Tohon on ilmeisesti pakko valita vain joku yksi maa... mutta en jaksa tehdä ainakaan nyt erikseen kaikista maista vinkkiä. Meitä oli siis kaksi kaverusta kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin Eurooppaa kiertämässä. Olemme molemmat keliaakikkoja (huvittava yhteensattuma), ja se seikka määrittikin reissuamme jonkin verran. Ajattelin, että teitä saattaisi kiinnostaa miten keliaakikko selviää hengissä ja vatsavaivoitta reilimatkalla!

Matkareittimme noudatti kaavaa Helsinki-Göteborg-Odense-Berliini-Praha-Ljubljana-Zagreb-Split-Dubrovnik-Ro oma-Barcelona-Valencia-Barcelona-Helsinki. Eväinä Suomesta olimme pakanneet kymmenisen pakettia riisinuudeleita ja pari pakettia näkkileipää. Kaikki tämä hupeni ensimmäisten viikkojen aikana, mutta enempää ei olisi ollut järkevää kantaa mukana. Aina voi ostaa jostakin matkan varrelta lisää ”hätävarasyötävää”.

Ruotsissa, Göteborgissa oli ehkä liiankin tuttua ja tavanomaista. Kuten kaikki tietänevät, on termi glutenfri heille ihan tuttu juttu.Päätimme nautiskella turvallista pikaruokaa vielä viimeisen kerran viikkoihin, ja söimme McDonaldissa hamppariateriat. Ihan samaa settiä kuin Suomessakin! Yövyimme ystävän hotellihuoneessa (luksusta!) ja aamulla hiivimme herkuttelemaan buffetpöytään. Yllätys yllätys, sieltä löytyi Frian paahtoleipää. (En ole varma mikä hotellin nimi oli. Kuitenkin ihan rautatieaseman edessä. Scandic? Nordic?)

Göteborgissa emme viipyneet kuitenkaan yhtä yötä kauempaa, vaan hyppäsimme aamulla junaan suuntana Odense, Tanska. Vierailimme Odensessa ystävien luona ja vietimme grilli-iltaa. Ainakin ne grillimakkarat ja –lihat joita tarjolla oli, olivat gluteenittomia. Ainoa yllätys oli kaupan majoneesi (remoulade) jossa oli kai vehnää. Huhhuh! Koskaan ei näemmä voi olla liian tarkka… Tanskaankaan emme jääneet turhan pitkäksi aikaa, enkä ehtinyt ratsasta kuin yhden pienen ruokakaupan. Siellä ei ainakaan myyty mitään gluteenitonta, mutta eipä se paljoa kerro vielä maan yleisestä tarjonnasta.

Odensen jälkeen junailimme Berliiniin, yhteen lempikaupungeistani. Kaisers-ruokakauppaketjun suuremmista liikkeistä löytyy gluteenittomille kuivatuotteille pyhitetty hylly, josta saa niin pastaa, jauhoja, keksejä, suklaavohveleita kuin riisikakkujakin. Tarjolla on paljon Schneekoppe-merkkisiä tuotteita, ja ostimme mm. spagettia ja suklaavohveleita. Emme pettyneet, hyvää oli! Kävimme useissa Kaiserseissa, mutta kaikista ei tosiaan gluteenitonta löytynyt. Myös Dm-ketjun kaupat(löytyy ainakin Saksasta, Sloveniasta ja Kroatiasta) myyvät gluteenitonta kuivatavaraa, lähinnä Schär-painotteisesti.Dm on hassu konsepti: valikoimiin kuuluu kosmetiikkaa, luontaistuotteita, vauvan ruokaa sekä erikoisruokavaliotuotteita. Edellisillä Saksan reissuillani olen löytänyt Edeka-ketjun kaupoista Ds:n pakastelasagnea, –pizzoja sekä pastaa, mutta tämä tieto on pari vuotta vanhaa.

Reissullamme valitsimme vain hostelleja, joissa on vieraskeittiö – näin säästimme pitkän pennin ja vältimme jatkuvan ruoasta stressaamisen. On helppoa mennä ruokakauppaan, ostaa raaka-aineet ja kokkailla itse herkkuruokia. Hostellin keittiöt muuten ovat myös mahtavia paikkoja tutustua ihmisiin! Tietysti vieras keittiö täynnä hosuvia ihmisiä tuo omat haasteensa…
Prahasta ei ole juurikaan sanottavaa tähän, sillä emme syöneet ulkona tai tutustuneet juurikaan ruokakauppoihin. Kerran kävin yhdessä keskisuuressa kaupassa, josta huolellisen kartoittamisen jälkeenkään en löytänyt mitään gluteenitonta (siis gluteenittomaksi merkittyä). Vaikeutta ruokatarpeiden löytämiseen tuo myös se, että tuoteselosteissa ei ole englantia. Paha sanoa, onko esim. tomaattimurska gluteenitonta, jos ainesosaluettelo on silkkaa hepreaa . Ainiin, kävimme kyllä kerran brittiketju Tescon marketissa, josta löytyi riisipastaa. Gluteeniton-merkkiä siinäkään ei ollut, mutta tällä kertaa englanninkielinen seloste, joten uskalsin ostaa.

Ljubljanassa, Sloveniassa söimme ekaa kertaa kunnolla ulkona. Ihan hostellin kulmilla osoitteessa Petkovskojo nabrezje 49 (tai 53?) oli kiinalainen halpa rafla. Meillä oli kielikäännös sloveniaksi mukana, ja mukava tarjoilija luki sen huolella läpi. Hän totesi, ettemme voi syödä liha-annoksia, sillä liha tulee heille valmiiksi maustettuna ja se on kieritelty jossakin jauhoissa. Valitsimme siis listalta kasvis-muna-riisiannokset, ja loistavaa ruokaahan se oli. Annoksessa ei ollut edes kastiketta, eli turvallisin mielin saatoimme popsia ruoat naamariin. Hintaa kertyi huimat 3,9 euroa per annos.Ljubljanasta löysimme tutun Dm:män, josta lähti taas pastaa mukaan.Bongasin myös Spar-kaupasta Schärin Pan carre-leipää patonkihyllyn keskeltä. Sparista ostimme Uncle Ben- tyyppistä valmiskastiketta pastan seuraksi, ja gluteenittomuutta pohtiessamme saimme koko henkilökunnan ja pari asiakastakin ympärillemme neuvomaan ja selvittämään. Mukavaa! Ljubljanasta löysimme myös luontaistuotepuodin, jossa oli gluteeniton hylly. Ostimme mm. Schärin suklaavohveleita ja mysliä. Kauppa sijaitsi Trubarjeva Cestalla, mutta nimeä tai kadunnumeroa valitettavasti en muista. Mysliä on muuten kätevää olla aina mukana, aamulla kun pelkkä jugurtti ei oikein tahdo riittää nälän poistajaksi. Leipää ei taas kannata ostaa jos liikkuu nopealla tahdilla paikasta toiseen, sillä levitteitä ja päällisiä myydään lähinnä vain isoissa pakkauksissa , eikä niitä rinkkaankaan sovi tunkea.Tosin kyllä se Schärin kuiva leipä ihan au naturel tuli reissun aikana tutuksi.. Myös juna ym. eväänä mysli on kätevää. Todella hyödylliseksi reissussa muuten osoittautui SPORK- eli muovinen yhdistetty lusikka-veitsi-haarukka. Kevyt, helppo pitää puhtaana! Löytyy ainakin Intersporteista. Yritimme kovasti keksiä Sporkille suomenkielistä vastinetta, ja tehtävä osottautui haasteelliseksi. Lusiveirukka?

Ljubljanan jälkeen pyyhälsimme kovasti odotettuun Kroatiaan. Kävimme niin Zagrebissa, Splitissä kuin Dubrovnikissakin. Ruokakaupoista tutuiksi tulivat Tommy’s ja Konzum.Vain Dubrovnikin Tommy’s hipermarketista (muita isompi) löysimme gluteenittomia tuotteita , luontaistuotteiden viereltä. Valikoimaan kuului manteli- ja suklaakeksejä sekä kolmea eri pastaa: riisi, tattari ja maissi. Ostimme mantelikeksejä ja tattaripastaa, molemmat olivat oivia, vaan ei maailmaa järisyttäviä valintoja. Tattaripastan kanssa piti olla tarkkana ettei keitä yli 10min – muuten pasta hajoaa käsiin. Tämä Tommy’s sijaitsi sataman läheisyydessä, paikallisbussien aseman kulmilla. Helppo löytää, sillä isoja ruokakauppoja ei ollut paljon. Dm:miä on muuten Kroatiassa runsaasti, lienee melko suosittu kauppa paikallisten keskuudessa. Edellä mainitusta Konzumista en löytänyt kertaakaan mitään, mutta ehkä suuremmista liikkeistä saattaisikin löytyä. Dubrovnikissa söimme kerran ulkona, vanhankaupungin sisäänkäynnin vieressä olevassa isossa merenrantaravintolassa. En ollut löytänyt kielikäännöstä kroatiaksi, mutta henkilökunta oli kielitaitoista ja osaavaa. Tilasimme molemmat grillattua kananrintaa pestolla ja lohkoperunoilla. Maistui, ja ilman vatsanväänteitä! Meillä molemmilla on melko herkät vatsat, ja uskon että huomaamme kyllä milloin jotakin väärää on tullut syötyä. Koko reissun aikana säästyimme mahakivuilta, joten olen melko varma, että gluteenilta on vältytty.

Dubrovnikin jälkeen vuorossa oli Rooma. Olin kuullut jo etukäteen jostain, että Italiassa gluteenittomia tuotteita saa lähinnä apteekeista. Roomassa apteekkeja onkin korttelin välein, ja poikkesimme lähes jokaisessa vastaantulevassa apteekissa. Toisissa oli runsaat valikoimat, joissakin myytiin muutamia (Schärin) tuotteitta, ja joissakin ei taas mitään. Paras löytö oli apteekki osoitteessa Via Merulana 185: kaksi täyttä hyllyllistä monenmoista gluteenitonta syötävää, ja paljon uusia tuttavuuksia. Mitäpä sanotte esim. Focaccialeivästä (testattu, herkkua) tai pastajauhoista? Ruokakaupoissakin katselin hieman ympäriinsä toiveikkaasti, mutta gluteenittomaan hyllyyn en törmännyt. Hieman yllättäen kuitenkin esim. joissakin jäätelöissä oli ”senza glutein”-merkki. Ainiin, ja söimme Roomassa kerran McDonaldissa. Vilautimme kielikäännöstä ja myyjä lupasi valmistaa meille broilerisalaatit ilman krutonkeja. Broilerit olivat tosiaan vain grillattuja, ei siis mitään leivitystä niin kuin Suomessa. Avulias poika olisi kyllä valmistanut meille mielellään myös ”hamburgers without sandwich” mutta kieltäydyimme kohteliaasti.

Roomasta seilasimme Grimaldi Linesin risteilyaluksella Barcelonaan. Matka kesti 19 tuntia, ja vasta laivassa tajusimme, että olisi kannattanut ottaa eväät mukaan. Tax-freetä tai minkäänlaista ruokakauppaa ei tietenkään botskilta löytynyt, joten meidän oli turvauduttava buffetravintolaan. Etsimme ravintolassa käsiimme yhden kokeista, jolle ojensimme kielikäännöksen. Yli-innokkaan käsien viuhtomisen ja huutelun jälkeen olimmekin yhtäkkiä noin seitsemän kokin ympäröimänä, joista yksi tarjosi pelkkää pastaa ilman kastiketta, toinen salaattia, kolmas leipää… Aloimme varmaankin näyttää jo epätoivoisilta, kun ravintolan omistajakin kutsuttiin paikalle. Hän luki lappusen tarkasti läpi, nyökkäsi meille rauhoittavasti ja lupasi valmistaa meille sopivat annokset. Istuimme pöytään odottelemaan ja suureksi yllätykseksemme eteemme kannettiin pasta bologneset. Pasta oli erilaista kuin seurueellamme, ja tunnistinkin sen Schärin fusilliksi. Omistaja kehaisi, että häneltä löytyy aina ”celiaki-pastaa”. Mainiotahan se oli! Palvelu oli ehkä liiankin ylitsevuotavaa, ja pastalautasten tyhjennyttyä meille tuotiin vielä pihvilautaset. Huhhuh! Emme olleet tajunneet tilanneemme myös pihviä, mutta kyllä sekin alas meni. Hintakaan ei ollut liian korkea, noin kymmenen euroa koko setti. Söimme buffetissa vielä seuraavanakin päivänä, ja sillä kertaa pelkkää pastaa.

Reissumme viimeinen maa, Espanja, oli keliaakikolle ehkä antoisin. Todellinen yllätys minulle oli, että gluteeniton-merkkiä löytyy niin leikkeleistä, juustoista, jäätelöistä kuin jugurteistakin. Teimme paljon hyviä löytöjä vähän suuremmista ruokakaupoista ja luontaistuotepuodeista. Barcelonassa on ihan keskustassa, mereltä katsoen Ramblasin vasemmalla puolella melko lähellä Macbaa Bioveritas-luontaistuotepuoti, jossa oli käsittämättömiä ”osta gluteenitonta pastaa, saat toisen paketin kaupan päälle”-tarjouksia. Ostimmekin pinaattipastaa, joka osoittautui oikein maukkaaksi. Kaupassa myytiin myös mm. keksejä ja myslipatukoita. Pahoittelen, etten ottanut osoitetta ylös.. paikka saattaa kuitenkin olla tämä: http://www.ecoveritas.es

Parasta Barcelonassa oli kuitenkin sattumalta löytämämme Belgioius: jäätelö- ja crepespaikka, jossa letun sai pyytäessä myös gluteenittomana!! Voitte ehkä samaistua siihen iloon ja riemuun mitä tunsimme kun alun epäuskoisuuden jälkeen käsitimme, että menussa tosiaan lukee vaihtoehtona sin gluten –buckwheat crepes. Lettuja sai niin suolaisella kuin makeallakin täytteellä, ja liene selvää, että vierailimme paikassa usein. Homma meni myös välillä överiksi, vai miltä kuulostaa banaani-mansikka-nutella-kermavaahtocrepes? Paikka löytyy netistä osoitteesta http://www.belgious.com! Osoitehan on Avinyo 50. Suhteellisen lähellä Liceun metropysäkkiä: siitä vähän matkaa Ramblaa alas merelle päin, käännytään vasemmalle A/C Ferran-nimiselle tielle, ja siitä noin muistaakseni kolmannesta risteyksestä oikealle Avinyolle. Tästä vielä parisataa metriä, niin pitäisi Belgious löytyä. Suosittelen lämpimästi. Letut paistettiin samalla levyllä kuin normaalitkin räiskäleet, mutta he pyyhkivät sen aina paistamisen välissä, joten suurta kontaminaation vaaraa ei pitäisi olla. Ramblan varrella (ehkä kadunnumero 113), Liceun ja Catalynian metropysäkkien välimaastossa sijaitsevan Carrefour Express-marketin alakerrasta löysimme gluteenittoman hyllyn, josta sai CROISSANTEJA! Niitä oikeita, eikä mitään suklaatäytteisiä. Kaupassa oli myös hyvät valikoimat keksejä ja jauhoja. Loistava tarjonta oli myös päärautatieaseman, Sants Estacion vieressä sijaitsevassa Esclat-marketissa. Hyllystä löytyi niin hampurilaissämpylöitä, patonkeja, muffineita, pizzapohjia kuin muroja ja keksejäkin. Hinnat eivät todellakaan olleet mitään päätähuimaavia, keskimääräisesti noin euron alle suomen hintojen.

Viimeisessä kohteessamme, Valenciassa löysimme Mercadona-ketjun suuremmista ruokakaupoista gluteenittomia tuotteita ripoteltuna ympäri kauppaa. Kannattaa kysyä myyjiltä apua, sillä tuotteet löytyivät yllättävistä paikoista. Murohyllyssä oli Ds:n corn flakeseja, leipähyllyssä paahtoleipää ja croissanteja, keksihyllyssä vohveleita… Myös pastaa muistaakseni oli myynnissä. Suomesta poiketen emme löytäneet mistään gluteenittomia pakasteita. Ei Espanjasta tai muualtakaan.

Hauska sattuma Valenciassa kävi, kun poljimme nälissämme biitsiltä hostellille miettien, mitä ruokaa laittaisimme. Poljimme pitserian ohi ja silmiini sattui mainos, jossa luki kissankorkuisin kirjamin ”PIZZA SIN GLUTEN!” Hetken aikaa ihmeteltyämme kävimme peremmälle Telepizza-nimiseen liikkeeseen. Pienen kyselyn jälkeen selvisi, että heillä tosiaan oli tarjota kahta sorttia gluteenitonta pizzaa: kinkku-pekoni ja neljä juustoa. Kaiken lisäksi pizzerialla oli osta yksi, saat kaksi –kampanja meneillään. Tilasimme oitis pizzat, ja istuimme odottelemaan mielenkiinnolla. Pizzat osoittautuivat uunissa käytetyiksi pakastepizzoiksi (merkki turvallisuudesta minulle, eipähän ole samoilla pöydillä pyöritelty kuin normipitsoja), ja ihan kelvollisiksi sellaisiksi. Mahtavassa tarjouskampanjassa oli kuitenkin vähän huijauksen makua, koska lähtöhinta pizzalle oli 14,90… No, reilu seitsemän euroa pitsasta ulkomailla ei kuitenkaan mielestäni ole liikaa vaadittu. Pitserian osoite on Serreria 4, Valencia. Paikka vaikutti Kotipizzan tyyppiseltä ketjulta, eli saattaapi löytyä ihan ympäri Espanjaa. Veikkaan myös että kyseinen megatarjous on voimassa aina.

Yhteenvetona koko reissusta voisin sanoa, että kaikki etukäteispelottelut syömisen hankaluudesta ulkomailla olivat liioiteltuja. Varsinkin, kun ei juurikaan ruokaile ulkona, ei meininki eroa paljoa Suomesta. Perusvarovaisuus ja epäluulo on ihan tervettä, mutta sama pätee myös kotimaahan. Ruokafriikkinä olin lähinnä innoissani kaikista löydöksistä, ja todella yllättynyt tarjonnan paljoudesta. Harmitti kyllä palata Suomeen tuttujen ja tylsien gluteenittomien tuotteiden pariin! Millon me saadaan oikeita croissanteja? Ja Crepes-paikan vuoksi voisin harkita Barcelonaan muuttamista… Reissaamisen ja ruokailun teki jouhevaksi myös se, että meitä oli kaksi keliaakikkoa liikkeellä. Ei tarvinnut kokea olevansa aina se ongelmatapaus ja nirsoilija, kun molemmilla oli samat huolet. Siispä jos joku empii reilireissuun lähtemistä ruokaongelmien vuoksi, ei kannata!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (14)

 • Kari 12.3.2015 17:30

  Taitaa olla aika-matkailua kun 19.3.2015 alkanut. Mun tietsikka näyttää päivämäärää 12.3.2015

 • HelinaK 10.3.2015 16:50

  Olin mieheni kanssa 19.3.-26.3.2015 Barcelonassa käymässä.
  Oli pakko mennä käymään Belgioius lätty ja crepes paikassa. Osoite Avinyo 50.
  Itse tilasin gluteenittoman lätyn mansikoilla ja suklaa kastikkeella, mieheni tilasi tavallisen crepsin.
  Hyvää oli.

  Yhtenä iltana mentiin argentiinalaiseen pihvi ja viini ravintolaan. Patagonia,
  osoite; Gran Via Les Corts Catalanes 660
  Todella ystävällisiä ja kertoivat mitä vaihtoehtoja on gluteenittomana.
  Heidän pienet gluteenittomat alkupala leipäset olivat todella maukkaita.

  Toinen mielestäni hyvä paikka oli Moka. osoite Ramblas 126

 • lorangil 24.7.2013 21:35

  Olipa ihana löytää tällainen tarina. Ihan ei ole sama reitti kuin meillä, mutta jospa mekin eksyisimme ainakin osaan noista kehumistasi paikoista. Lähtö reilaamaan vasta 6.8.13, joten tässä vasta etsin vinkkejä ruokapaikoista.

 • taigis 5.8.2010 13:22

  http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Kaupunkiloma+keliaakikkona+Barcelonassa/93/

  Tuolta löytyy tarinaa meidän Barcelonan reissultamme

 • Jezu  5.8.2010 12:19

  Tämä muuten kaipaisi vähän väliotsikointia. Eli näin:

  Tämä on otsikko

  Selkeyttäisi lukemista kummasti

  Ohjeet tekstin muotoiluun löytyy täältä.

 • antza 24.11.2009 17:36

  oi,haluun päästä barcelonaan maistaa niitä crepesjä! ne oli varmaan ihanan makusia! ja näytti kyllä,että kaikilta oli löytyny kaikkee!

 • Pulde 18.11.2009 00:37

  No niin, sainpas vihdoin lisättyä kuviakin. Sorry kökkö kuvanlaatu!

 • Pulde 17.8.2009 21:24

  kiitos, mukavaa jos tästä tarinasta on teille hyötyä. voisin koittaa lisätä pari ruokakuvaa, niitäkin tuli räpsittyä.. matkakumppanin pyöritellessä silmiä vieressä, hehee!

 • KattiMatikka 14.8.2009 19:26

  Kiitokset perinpohjaisesta matkakertomuksesta. Tuli vähän omat reissut mieleen, kun tykkään ihan hirveästi koluta kaikkia kauppoja ja tehdä itse paikan päällä ruokaa Ja Espanjaan on näköjään ihan PAKKO päästä

 • Viveka 14.8.2009 14:55

  Mahtava päiväkirja! Taidanpä alkaa miettiä reissua Barcelonaan.

 • Zlatan 14.8.2009 11:39

  Fantastista lukemista, luulenpa että espanja on seuraava matkakohde.

 • Suviih  13.8.2009 20:26

  Tällaiset tarinat kyllä todella nostavat matkakuumetta ja poistavat epäilyksiä ruokavalion onnistumisesta reissusta. Erityiskiitos tuosta apteekin osoitteesta Roomassa, jos suunniteltu matka toteutuu, niin nyt ei tarvitse kiertää jokaista apteekkia erikseen.

 • KatjaRa 13.8.2009 14:22

  Olen suunnittelemassa matkaa Barcelonaan, joten mukava kuulla, mitä kaikkia ihania herkkuja sieltä löytyy!

 • Jezu  13.8.2009 13:07

  Loistava päiväkirja Tässähän alkoi ihan itsekin tehdä mieli keski-euroopan kierrokselle. Lisää tällaisia

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Gluteeniton ruokailu Mallorcalla

  Espanja ‐ Lisääjä Susa ‐ 5.7.2011

  Gluteeniton loma Mallorcalla, Palma Novassa - kesä 2011 Tässä tarinaa Mallorcan lomasta gluteenittoman ruokailun...

 • Keliaakikkona Barcelonassa 2

  Espanja ‐ Lisääjä -Elina-123 ‐ 8.6.2013

  Neljän päivän kesälomareissu Barcelonassa vietettynä ja lyhyesti sanottuna reissu oli mahtava! Barcelona on kohteena...

 • Barcelonassa keliaakikkona 6

  Espanja ‐ Lisääjä Susa ‐ 8.11.2011

  Kielen kanssa haasteita Barcelonan matka takana päin. Kaupunki on aivan yhtä ihana kuin ennenkin! Mutta ruokailu tuotti...

 • Espanjan Costa Blancalta gluteenitonta 1

  Espanja ‐ Lisääjä vaimo ‐ 1.11.2016

  Espanjan Costa Blancalla (kuten muuallakin Espanjassa) löytyy gluteenitonta jo todella hienosti. Esimerkiksi kaupoissa:...

 • Kaupunkiloma keliaakikkona Barcelonassa 4

  Espanja ‐ Lisääjä taigis ‐ 6.4.2009

  Hola!! Olemme palanneet kotisuomeen,, hieman ryytyneinä ja väsyneinä! Säät eivät varsinaisesti suosineet,, neljästä...

 • Gluteenittomia Las Palmasissa 3

  Espanja ‐ Lisääjä Saltstraumen ‐ 17.3.2010

  Las Palmasista löytyi, ihan Paseo de las Canteras- rantakadulta mainio ravintola jolla oli oma ruokalista...

 • Vinkkejä Madridiin matkaaville

  Espanja ‐ Lisääjä Herkuttelija ‐ 1.6.2010

  Olin viikonloppuna Madridissa käymässä ja löysin muutaman hyvän ravintolan, josta sai gluteenitonta...

 • Gluteeniton golf-loma Espanjassa

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 4.2.2012

  Otsikko on hieman harhaanjohtava, koska golfaaminen jäi lähinnä katselun tasolle, vaikka golf-resortissa loma...

 • McDonalds Fuerteventura 1

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 20.1.2012

  Jälleen kerran Google paljasti, että Fuerteventuralta löytyy (vain) yksi McDonalds Calesta de Fusten golf-keskittymästä....

 • G ravintola Fuengirolassa 1

  Espanja ‐ Lisääjä SBr ‐ 17.9.2012

  Kävin illallisella Espanjan keliakiasivustolla mainitussa ravintolassa Fuengirolassa. Palvelu oli ystävällistä ja...

 • La Herreria 2

  Espanja ‐ Lisääjä KariK ‐ 3.1.2010

  La Herreria on kokemukseni mukaan niitä harvoja paikkoja Puerto de la Cruzissa, joissa tiedetään mitä keliakia...

 • Hard Rock Cafe Barcelona

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 23.3.2014

  Nälkä oli hirmuinen koko päivän kestäneen kävelytuokion päätteeksi kun muistin lukeneeni Glu.fin eräästä...

 • Rantalomalla!

  Espanja ‐ Lisääjä taigis ‐ 25.11.2009

  Käväisin viikon aurinkolomalla tämän kaamoksen keskellä, ihan turistipaikoilla Playa del Inglesissä! Kotoa lähtiessäni...

 • Restaurante Molinet 2

  Espanja ‐ Lisääjä jori-o ‐ 23.2.2010

  Italialaisomistuksessa oleva ravintola Las Palmasin kaupungissa Hotelli Melia Las Palmasin vieressä. Ravintolassa on...

 • Ravintola La Casa del Parmigiano 1

  Espanja ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 28.2.2010

  Ystäväni kertoi vierailleensa Puerto del Carmenissa pastaruokiin erikoistuneesssa ravintolassa. Vasta viimeisellä...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Lisätiedot

 • Maa
  Espanja
 • Sijainti
  Eurooppa
 • Ajankohta
  14.6.-14.7.
 • Lisääjä
  Pulde
 • Lisätty
  13.8.2009 11:59

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,034s