250g gluteenittomia jauhoja (Käytin semperin fin mixiä)
14g tuorehiivaa
0,83dl maitoa
½tl psylliumia
17g pehmeää voita (Käytin flora culinessea)
0,3tl suolaa
0,27 dl sokeria
1 kananmuna
1/8 tl ksantaania (sekoitetaan jauhoihin)
Lisäksi tarvitset noin 100g voita joka höylätään taikinan sisälle.
Sekoita psyllium ja hiiva kylmään maitoon ja anna turvota noin 5-10 min. Kaada muut ainekset kulhoon ja maitoseos päälle ja työstä taikinaksi. Anna taikinan levätä noin 10 min jääkaapissa jotta se jäähtyy eikä sulata voita. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä noin ½-1cm paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja höylää juustohöylällä voita keskelle. Oikeastaan reunat pitäis jättää ilman voita, joten kannattaa varmaan kokeilla semmosta. Käännä sitten kaikki reunat sisäänpäin ja kaulitse varovasti JAUHOITETULLA pöydällä ja JAUHOITETULLA kaulimella. Voi alkaa sulamaan, joten välillä taikinaa voi käyttää pakkasessa tai jääkaapissa, ja tähän hommaan tarvitaan tahdonvoimaa.. Mietin jossain vaiheessa että jos nyt menis hermo ni tää koko homma kaatuis tähän, mutta päätin etten hermostu, vaan jatkoin ja laitoin lisää jauhoja alle. Kääntämistä ja kaulimista voi jatkaa hamaan tulevaisuuteen saakka, itse taisin kääntää pitkät reunat sisään ja kaulita 4 tai 5 kertaa ja hyvä tuli. Mutta oikeasti tätä kun tekee, niin pitää vain pysyä rauhallisena, ei haittaa jos taikina vähän repeilee jostain tms, tämä ei todellakaan vaikuta lopputulokseen. Mulla oli välillä toi tuppiksen alusta ihan voissa, mutta sitten vaan voit pois ja jauhoja tilalle ja hyvä tuli YES YOU CAN!!
Kun taikina on mielestäsi valmista, anna sen jäähtyä taas jääkaapissa ennen viimeistä kaulintaa. Sitten jälleen kerran ensin jauhoja pöydälle ja sitten kaulitsemaan. Taikina kohotetaan vielä ennen paistoa, joten sen voi kaulita noin ½-1cm paksuksi. Sitten vain leikkelemään, itse tein tähtiä ja jotain muita epämääräisiä hahmoja, ja tässä vaiheessa taikinasta voi myös tehdä viinereitä.
Kuvat löytyy mun blogista: http://carsu.vuodatus.net/blog/2282493/lehtevat-joulutortut/
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.