Hei, olen uusi jäsen tässä yhteisössä. Sain diagnoosin toukokuun alussa. Keliakian kanssa olen tullut tutuksi Keliakialiiton ja tämän nettiyhteisön kautta. Mukava, että niin monet ovat jakaneet kokemuksia ja vinkkejä tällä. Ne ovat kullan arvoisia juuri diagnoosin saaneille.
Uuteen ruokavalioon totuttelussa on ollut vaikeinta löytää mieluista leipää. Syön nyt enimmäkseen Pirkka näkkileipää ja omatekoista pikaleipää. Olen tehnyt sitä mukaillen Monkeyfood-blogin Leipäkauranen ohjetta. Peltillinen leipäsiä tulee seuraavasti:
1,5 dl Hirvelän KauraKuitusta
0,75 dl tattarijauhoja
0,5 tl kutakin: suolaa, leivinjauhetta ja soodaa
0,5 rkl Psylliumia + 0,75 dl vettä
250 g luonnonjugurttia
Annan psylliumin turvota vedessä 10 min. Lisään siihen jugurtin ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostelen pellille ruokalusikalla pieniä kekoja, jotka painelen veteen kastetulla lusikalla matalammiksi. Paistan 200 asteessa n. 20 min.
Vaihtelua leipäsiin saa vaihtamalla KauraKuitusen 24Valo paahdettuun pellavarouheeseen, luonnonjugurtin rahkaan, ja tattarijauhot esim. tummiin riisijauhoihin tai maissijauhoihin. Jos käyttää rasvatonta rahkaa, veden voi vaihtaa ruokakermaan.
Mielestäni oikein hyvää tulee pellavarouheesta, 10%:sta kermarahkasta ja maissijauhoista.
Pakasteina tai suojakaasussa saatavia leipiä voi näköjään syödä parhaiten paahdettuna. Löysin netistä pienen, yhden viipaleen paahtimen, jonka tilasin itselleni.
Mieluisin kahvileipä minulle tällä hetkellä on Vuohelan Herkun Mustikka-rahkapulla, jota saa useista kahviloista ja kauppojen pakastealtaista.
Yllättävän helposti olen päässyt dieetin alkuun. Ruokien kalorimääriä pitää vain vahtia, koska paino pyrkii nousemaan kun ruoka nyt imeytyy paremmin.
Yritän ajatella tätä enemmänkin elämäntaparemonttina kohti terveellisempää ruokavaliota kuin sairautena. Se helpottaa sitä, että ei voi syödä kaikkea mitä on tarjolla.
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Author Jezu ‐ 10/03/2010
I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...
Author Jezu ‐ 12/28/2010
This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...
Author Jezu ‐ 08/15/2011
Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...
Author Sascha ‐ 03/19/2013
Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...
Author Jezu ‐ 11/09/2010
Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...
Author Jezu ‐ 10/26/2016
Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...
Author Jezu ‐ 08/30/2010
Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!
Author Jezu ‐ 11/18/2010
There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...
Author 88whitehead ‐ 08/28/2023
onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Tip has no related images yet.