Rosson "gluteeniton" pasta

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Millaisia kokemuksia teillä on ollu Rossossa syömisestä? Itse olen kolme kertaa syönyt gluteenittoman pastan siellä ja joka kerta tullut hirveät oireet. Olen aina ilmoittanut keliakiasta tilausta tehdessä ja vielä varmistanut ruuan saapuessa pöytään, että onhan pasta varmasti gluteenitonta. Tästä huolimatta oireet ovat puhuneet sen puolesta, että joku mättää ja pahasti.

Lähetin asiasta palautettakin ja sain lahjakortin Rossoon, mutta en kyllä tiedä uskallanko sinne enää mennä sitä käyttämään. Asiakaspalvelu vastasi, että jauhopölyä saattaa olla ilmassa niin, että herkimmät keliaakikot saavat oireita. Uskallatteko te tällaisissa paikoissa kuitenkin syödä?

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (13)

 • Tallulah 10.3.2010 14:12

  Jatketaan nyt tähän ketjuun... Onko kukaan teistä maistanut Rosson gluteenitonta suklaakakkua? En tiedä miten pitkään sellaista on ollut tarjolla, mutta just toissaviikolla mulle Rossossa tarjottiin sitä jälkkäriksi. Olin kuitenkin niin täynnä pizzan jälkeen että kieltäydyin

 • marimekko 14.12.2009 21:33

  Hah, no eipä ole kyllä ollut kyse ylisyömisestä. Trust me, tiedän sen tunteen koska olen syöppö. Nämä oireet on olleet ihan yksiselitteisesti gluteenin aiheuttamia, koska ne oireet on helppo tunnistaa. Muita ideoita?

 • Tallulah 13.12.2009 19:08

  Oletko marimekko varma että kyseessä on nimenomaan gluteeni joka niitä oireita aiheuttaa? Itse saan nimittäin, silloin harvoin kun gluteenista oireita olen saanut, vastaavia oireita jos syön liian nopeasti tai syön liikaa. Ravintolassa syödessä kun joskus tuppaa näin käymään.
  Ja olen siis tuolloin tiennyt satavarmasti että ruokani on ollut gluteenitonta. Kaikki keliaakikon vatsaoireet kun eivät liity gluteeniin...

 • marimekko 13.12.2009 15:18

  Enimmäkseen olen kyllä käynyt Turun Rossossa, mutta sama ongelma on ollut myös muutamassa muussa paikassa. Nyt kun mietin, niin taidan olla herkempi kuin muut (?) koska olen saanut usein oireita myös Dennis-pizzerian pastoista ja Kotipizzan pizzoista joskus. Sekin tietysti on niin paljon paikasta ja tekijästä kiinni. Joskus Kotipizza ei aiheuta mitään, joskus samassa paikassa tulee ongelmia. Ei sitä koskaan taida tietää saako turvallista ruokaa vai ei, mikä on tosi harmillista Milloinkohan joku lanseeraisi kokonaan gluteenittoman ravintolan?

  Ja hei, auttakee: miten tänne saa aloitettua uuden keskustelun??

 • Jezu  12.12.2009 19:08

  marimekko,

  Oletko käynyt syömässä aina samassa Rossossa?

 • marimekko 12.12.2009 15:17

  Mielenkiintoista kuulla, että näin monella on ollut pelkästään hyviä kokemuksia Rossosta, kun itselläni ne ovat kaikki olleet toistaan kamalampia. En kyllä uskalla pastoja enää tilata, niistä on joka kerta tullut kauheat tuskat, ehkä pitää kokeilla pizzaa sitten. Vaikka jotenkin aina kuvittelen, että helpommin kontaminaatiota sattuu pizzojen kanssa jauhojen keskellä, kuin pastojen kanssa.

 • Jezu  8.12.2009 23:58

  Ainakin gluteenitonta pitsaa on tullut syötyä Rossoissa, eikä mitään oireita ole ilmennyt. Pitäneekin testata myös pastoja.

 • hokke 8.12.2009 16:53

  Itse myös syönyt pitsaa Turun rossossa monet monet kerrat. Ei ikinä mitään oireita tullut, muutenkin oikein hyvää ollut!

 • jensba 8.12.2009 15:34

  Syön myös huoletta Rossossa, pitsaa ja pastaa. Ihanaa kun jossain voi lukea pastalistaakin ilman että tulee paha mieli kun ei saa ottaa niistä mitään Mutta siis hyviä ovat, molemmat. Ja ilman mitään oireita. (minulla tosin oireet ovat "ainoastaan" monen kuukauden sairastelukierre, ei vatsa oireita tms. Mutta terveenä siis olen pysynyt)

 • Suviih  8.12.2009 15:30

  Monilla ihmisillä on tapana ainakin kotioloissa hangata kastikekauhalla lautasella olevia pastoja, joiden päälle kastiketta laittaa, siitä vain tuli mieleen tuo mahdollisuus. En kyllä ole ollenkaan tietoinen millaisia Rosson pasta-annokset ovat (eli laitetaanko niihin päälle kastike vai tehdäänkö annoksittain)

 • Tallulah 8.12.2009 09:31

  Eihän se kauha silloin pastaa kosketa jos kastiketta otetaan? Ainakin se lohipasta tehdään yksittäisenä annoksena, lihapullapastassa ne lihapullat ovat gluteenittomia kaikille eikä siinä edes ole kastiketta jne. Eihän tavallista pastaa silloin mitenkään kosketa. Tarkoitan ettei samalla kauhalla koskaan sekoiteta kastiketta ja pastaa riippumatta siitä onko se gluteenitonta vai ei vaan kauhat on aina erikseen.

 • Suviih  7.12.2009 18:54

  Rossossa olen useimmiten syönyt pizzaa eikä siitä ole tullut oireita, pastaa en ole koskaan siellä syönyt. Voisiko tuon pastan ongelma olla kastikkeessa? Jos käyttävät samaa kastiketta tavalliseen ja gluteenittomaan pastaan ja kauha koskettaa tavallista pastaa, tulee varmasti kontaminaatiota.

 • Tallulah 7.12.2009 18:39

  Itse käyn Rossossa aika useinkin ilman mitään ongelmia. Ja olen käynyt ties kuinka monessa eri Rossossa ja olen syönyt pastaa ja pizzaa. Vaikea kuvitella että niin paljon jauhopölyä olisi että se ylittää gluteenittoman rajat. Monessa Rossossa on avokeittiö enkä ole kyllä mitään jauhopilviä siellä koskaan nähnyt. Sitä en osaa sanoa ylittäisikö se luontaisesti gluteenittoman rajat?
  Ja aion siis itse jatkossakin syödä Rossoissa, se on aina ollut se takuuvarma paikka uudella paikkakunnalla jos ei ole jaksanut lähteä mitään muuta ravintolaa etsimään.

Kommentoi

Vinkkejä samasta aihepiiristä

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Sijainti
  Turku
 • Ajankohta
  2009
 • Lisääjä
  marimekko
 • Lisätty
  7.12.2009 18:14

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,022s