Tässä leivässä ovat kaikki osatekijät kohdallaan: sen maku ja rakenne ovat hyviä, se on helppo tehdä ja onnistuu aina, ei tarvita koneita, eikä tule paljon tiskiäkään.
Tulos on takuuvarma kun käytät saman merkkisiä aineksia kuin ohjeessa on käytetty.
Aineksista tulee yksi vuokaleipä (n. 20 viipaletta). Itse teen aina kaksinkertaisen annoksen, viipaloin leivät jäähtyneenä ja pakastan. Otan sitten kerrallaan tarvitsemani määrän viipaleita ja sulatan leivänpaahtimessa, mikä myös antaa leivälle oman kivan makuvivahteensa.
2 dl tattarihiutaleita (Virtasalmen Viljatuote)
1 dl Hirvelän kaurakuitusta
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
5 dl vettä
50 g hiivaa
½ rkl suolaa
1 muna
½ dl rypsiöljyä (Keiju)
Sekoita kulhossa tattarihiutaleet, kaurakuitunen sekä tummat ja vaaleat jauhot.
Mittaa toiseen kulhoon lämmin vesi ja liuota siihen hiiva.
Lisää suola, kananmuna ja öljy.
Lisää jauhoseosta ensin sähkövatkaimella vatkaten sen verran, että seos alkaa paksuuntua. Lisää loput jauhot kerralla puisella haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Kumoa voideltuun vuokaan ja kohota peitettynä hellan päällä. Yleensä se on jo yli reunojen kohonnut siinä ajassa kun uuni lämpenee sopivaksi. Laitan aina pannunalusen vuoan alle, ettei hiiva ”pala”, eli liian kuumassa taikina ei nouse.
Sitten vain leipä 200 asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Jos uhkaa tummua liikaa, laita paistamisen loppupuolella leivinpaperi vuoan päälle.
Kumoa leikkuulaudalle ja jäähdytä liinan alla ennen kuin viipaloit.
Nauti hyvällä ruokahalulla!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
lpee 22.3.2011 18:00
tein tänään toisen kerran tätä tosi hyvää leipää ja mielestäni tästä tuli vieläkin parempaa kuin ensimmäisestä.2dl tattarihiutaleita korvasin tänään näin: 1dl tattarileseitä sekä 0,5 dl Fibrexiä ja 0,5dl auringonkukka-ja pellavansimeniä. Käytin kuivahiivaa, jonka sekoitin jauhoihin, sitten muna ja oliviiöljy sitten lisäsin lämpimän veden lopuksi. Tulipa niiiin suunmukaista leipää
marke 20.3.2010 07:40
Tänään teen toisen annoksen (nyt tupla-) sikahyvää leipää. Tytär söi viimeistä murua myöten edellisen.
MrsBucket 16.3.2010 10:24
Kiva kuulla, että piditte leivästä. Mielestäni kaupasta ei saa näin HYVÄÄ ja MAUKASTA leipää. Ainakaan minä en ole löytänyt asuinpaikkakunnaltani. Etuna on myös se, että omatekoinen leipä ei sisällä mitään lisäaineita, vatsani kun reagoi kaikkeen "ylimääräiseen".
marke 16.3.2010 09:52
Kiitos ohjeesta. Tein tarkkaan ohjeen mukaan ja onnistui hyvin ja tyttökin tykkäsi. Olisi pitänyt malttaa odottaa jäähtymistä niin olisi saanut kauniimpia viipaleita. Ripottelin tattarihiutaleita vuoan päälle koristeeksi.
Eka helppo ja hyvä ohje. Ensi kerralla teen tupla-annoksen.
Jenni 15.3.2010 21:26
Kokeilin tämän, tein kaksi satsia ja hyvää oli, kuorikin oli rapea. Laitoin tummaa jauhoa vähän enempi ja korvasin rypsiöljyn oliiviöljyllä, muuten ohjeen mukaan. Taikina oli sen verran jämäkkää että vois sämpylätkin onnistua
Jezu 14.3.2010 22:14
Hyvä reseptin nimi
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.