Kalifornia gluteenittomasti

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kalifornian ravintoloissa ymmärretään aika hyvin gluteenittomuus. Ruoka on yleensä tuoreista ja selkeistä raaka-aineista tehtyä, joten listalta uskaltaa tilata: sitä saa mitä listalla lukee eli yllätyskeksejä tai -krutonkeja ei annoksissa ollut ja mahdollisen leivän pyysin aina jättämään pois.

Hotelleissa ei aamiainen yleensä kuulu hintaan. Aamiaislistalta löytyi kuitenkin aina vaivattomasti munakkaita tai hedelmäannoksia jogurtin kera. San Franciscossa kahviloista löytyi aamiaiseksi erinomaisia hedelmäannoksia ja salaatteja. Napan viinialueen alapuolella söimme peruskansan tienvarsipaikassa (Black Bear Diner), mutta sielläkin sai munakkaan kasviksilla ja juustolla, annoksen koko oli tietysti karhunkokoinen.

Matkan parhaan aterian söimme San Franciscossa New Montgomery Streetillä Palace-hotellin upeassa salissa sunnuntaibrunssilla livemusiikin säestämänä. Hinta on reilusti korkeampi kuin tavallisilla aamiaisilla, mutta taatusti jokaisen dollarin arvoinen. Brunssilla oli tarjolla ihan kaikkea mitä kuvitella voi. Tuoreita ostereita, katkarapuja eri muodoissa, savustettua lohta, liharuokia, sushia, tilauksesta paistettuja munakkaita, creme bruleeta, suklaakuorrutettuja mansikoita, erilaisia salaatteja, monenlaista aamiaisruokaa ja lounasruokaa. Hintaan kuuluu myös tuore appelsiinimehu, kahvi ja kuohuviiniä niin paljon kuin maistuu. Ehdottomasti suositeltava kokemus.

Ruokakauppapuolelta suosittelen Whole Foods –ketjun myymälöitä (aivan ihanan tuoreet ja monipuoliset valikoimat, Stockan herkku ei ole mitään Whole Foodsiin verrattuna) ja San Franciscon keskustassa Market Streetillä Westfield-ostoskeskuksen alakerrassa olevaa ruokakauppaa. Whole Foodsista ostimme mm. sushia, maissitortilla-kana-enchiladoja, hedelmäannoksia, gluteenittomia suolaisia keksejä, juustoa ja salaatteja.

Ajoimme San Franciscon pohjoispuolella San Rafael –nimisen pikkukaupungin läpi matkalla kohti Sonoman viinialuetta. Etsimme lounaspaikkaa ja sateen yllättäessä kipitimme Joe's –nimiseen ravintolaan, jossa lista näytti ensin aika haastavalta pastoineen. Tarjoilija ymmärsi kuitenkin vaivatta gluteenittomuuden ja sain tosi maittavan annoksen: New York –pihvin perunamuusilla ja vihanneksilla. Yleensä en syö juuri paljoa lihaa, mutta tämän pihvin söin kokonaan!

Bubba Gump –ketjun ravintolassa kävimme Montereyssä ja heillä oli erillinen gluteeniton menu. Jälleen kerran tosi hyvää ruokaa, annos oli Shrimp & Veggie Stir Fry. Ketjun ravintola on myös San Franciscossa.

Suosittelen lämpimästi Kaliforniaa keliaakoille. Ruoka ja palvelu ovat erinomaisia!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Tips from same country

 • Gluten-free Key West

  United States of America ‐ Author Jezu  ‐ 02/06/2011

  I visited in Key West during our Florida roadtrip. We stayed in hotel called Eden House. It was an amazing small hotel...

 • Disneyland's gluten-free menu

  United States of America ‐ Author Jezu  ‐ 09/06/2010

  Disneyland located in Anaheim has a very good gluten-free supply. Go to "town hall" and say that you need the list of...

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Tip related images

Tip has no related images yet.

More information

 • Country
  United States of America
 • Location
  Kalifornia
 • Time
  lokakuu 2009
 • Author
  maissipallo
 • Added
  10/30/2009 3:04 PM

Give rating for tip

Log in to rate this a tip and to see it's average rating.

©2022 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedback – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,034s