Dr. Naturen tattarikakut

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Vaula 141 viestejä1.9.2009 22:51

  Onko kukaan muu ehtinyt testaamaan Dr. Naturen tattarikakkuja? Itse en tattarin mausta ole ikinä niin välittänyt, mutta ajattelin että kakkuset olis hyvää vaihtelua ainaisille riisi- ja maissikakuille. Ja ihan hyvältähän nuo maistuu kun vaan laittaa reilusti täytteitä päälle

  Laitoin tänään tuotteen maahantuojalle Seegelle kyselyä tuotteen ravintoarvoista, koska pakkauksen suomenkielisessä infolapussa oli ihan eri lukuja kuin pakkaukseen suoraan painetuissa tiedoissa. Valmistaja taisi olla jokin latvialainen firma. Kiinnostaisi myös tietää paljonko tattarikakuissa on kuitua.

  Tuote löytyy Keliakialiiton "Keliaakikolle sopivia tuotteita" -luettelosta, joten turvallisin mielin söin.

 • LG1982  162 viestejä2.9.2009 08:06

  Söin noita ennen, mutta Keliakia-lehdessä taidettiin joskus todeta, ettei niiden gluteenittomuutta voida taata. Paketissahan ei mainintaa gluteenittomuudesta. Tämän osalta näyttää tieto muuttuneen.

  S-ketjun kaupoissa noita ollut jo parisen vuotta ja itse pidän tattarin mausta. Maissikakkujakin söisin, jos niitä jostain Suomessa löytäisin. Itse olen törmännyt vain riisi- tai riisimaissikakkuihin, jotka nekin parin vuoden tauon jälkeen jälleen menettelee. Samoin kaipailen kauppojen hyllyille maissinjyviä, jotka siis kuivattuja, mutta pehmeitä maissinjyviä suolattuna.

  Jos pitää tattarin mausta, niin kannattaa kokeilla myös tattarinäkkileipää, jota Helsingissä ainakin Ruohonjuuressa ja Arabian K-Supermarketissa. Muistuttaa rakenteeltaan vähän Schärin vaaleaa maissinäkkileipää, mutta tehty tattarista. Tämä nykyisin oma suosikkini kuivaleivistä.

 • Vaula 141 viestejä2.9.2009 09:17

  LG1982 kirjoitti:
  Söin noita ennen, mutta Keliakia-lehdessä taidettiin joskus todeta, ettei niiden gluteenittomuutta voida taata. Paketissahan ei mainintaa gluteenittomuudesta. Tämän osalta näyttää tieto muuttuneen.

  En tosiaan ensin uskaltanut ostaa Dr. Naturen kakkuja, kun niissä ei ollut gluteeniton-merkkiä eikä paketin teksteistä ottanut selvää kun ne olivat viron/latvian/venäjänkielisiä, mutta ajattelin että tuote on turvallinen jos se kerran löytyy Keliakialiiton luettelosta. Vai pitäisköhän yrittää vielä varmistaa jostain..

 • Mainos

 • Vaula 141 viestejä25.11.2009 14:03

  Eipä sitten voinutkaan luottaa keliaakikolle sopivien tuotteiden luetteloon.. Sain nimittäin kyseisten tattarikakkujen maahantuojalta eli Seegelta vihdoin (3 kk:n odottelun jälkeen) vastauksen tiedusteluuni, ja kakut voivat siis kuulemma sisältää jäämiä vehnästä.

  Täytyy sanoa että ottaa kyllä päähän törmätä jatkuvasti tuotteisiin, jotka joko ovat tai saattavat olla haitallisia keliaakikoille, mutta jotka puutteellisten pakkausmerkintöjen takia päätyvät varmasti monenkin keliaakikon ostoskoriin :/ Olisi mielenkiintoista tietää olisiko tämäkään asia selvinnyt ellen olisi sitä maahantuojalta kysynyt.

  Tässä siis Seegeltä saamani sähköposti:

  Hei,

  Kiitämme kyselystänne ja mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan. Kiitämme myös tarkkaavaisuudestanne. Pahoittelemme vastauksen viipymistä.

  Olemme selvittäneet asiaa ja saaneet vihdoin tiedon, että pakkauksessa olevat tiedot ovat oikein. Ne tullaan korjaamaan etikettiin seuraavan tilauksen yhteydessä. Käytännössä tämä näkyy vasta ensi vuoden puolella kaupoissa.

  Tattarikakkujen kuitupitoisuus on 5,9g/100g.

  Tattarikakut pakataan samalla linjalla riisikakkujen ja vehnäkakkujen kanssa. Ennen tattarikakkujen pakkaamista linja kuitenkin pestään huolellisesti.

  Tuote saattaa sisältää jäämiä vehnästä. Info tullaan lisäämään uuteen etikettiin.

  Ystävällisin terveisin

  OY SEEGE AB
  kuluttajapalvelu

 • KattiMatikka 271 viestejä25.11.2009 15:20

  Yhdessä s-marketissa on huolellisesti kaikkien glut-tuotteiden kohdalla se vihreä gluteeniton-läpyskä hintalapun vieressä. Näiden tattarikakkujen vieressä sitä ei ollut, joten taisivat kaupassa tietää asiasta...

 • Pulla 267 viestejä25.11.2009 15:57

  Samaa mieltä kuin Vaula olen! (En osaa laittaa lainausmerkintää...) Monelta valmistajalta osoittaa todellista välinpitämättömyyttä, etteivät voi laittaa pakkauksiin merkintöjä. Yleensähän jos tuote sisältää haitallisia aineita, se vedetään pois markkinoilta. Miksi keliaakikoiden täytyy odotella kuukausia, josko valmistajat viitsivät vaivautua muuttamaan pakkausmerkintojä?

 • Vaula 141 viestejä7.5.2010 18:23

  Nyt nämä samat tattarikakut näyttävät olevan edelleen Keliakialiiton uudessa tuoteluettelossa, vaikka lähetin jo talvella Seegen vastauksen Keliakialiiton keskustelupalstalle.

 • Vaula 141 viestejä4.4.2011 09:10

  .. ja gluteeniton-merkintä löytyy paketeista edelleen. Täytyy ilmeisesti laittaa taas sähköpostia maahantuojalle.

 • Vaula 141 viestejä29.4.2011 23:25

  Onko joku uskaltautunut syömään Dr. Naturen tattarikakkuja? En saanut Seegeltä vastausta viimeisimpään meiliini, joten en tiedä mikä on tilanne nyt. Gluteeniton-logo paketeista nykyään löytyy, joten lieneekö kontaminaatioriski poistunut?

 • LG1982  162 viestejä21.5.2011 15:47

  Harmi sinänsä, sillä nämä olivat mielestäni mukavaa vaihtelua tavallisiin riisikakkuihin, vaikken enää pariin vuoteen ole uskaltanut näitä syödäkään. Näiden sijasta voisin itse suositella esim. soija-riisikakkuja tai maissikakkuja, joita molempia Aitoja Makuja - kaupassa. He suunnittelevat myös verkkokaupan avaamista, jolloin tuotteen paremmin myös muiden kuin helsinkiläisten saatavilla.

  Ohessa Keliakialiiton tiedote 20.5.2011 aiheesta:

  Maahantuoja Oy Seege Ab tiedottaa, että Dr. Nature tattarikakku ei sovellu keliakiaruokavalioon. Tuotteen tiedot on jo poistettu Keliaakikolle soveltuvia tuotteita 2011 -luettelon verkkoversiosta.

  Huhtikuussa tattarikakun raaka-aineen toimittaja vaihtui ja uusi toimittaja ei voi enää taata tuotteen gluteenittomuutta, kerrotaan Seege-yhtiöstä. Pakkauksessa on ”saattaa sisältää jäämiä vehnästä” -merkintä. Oy Seege Ab kertoo, että se lopettaa tuotteen maahantuonnin kokonaan syksyllä.

  Keliaakikoille soveltuvia tuotteita 2011 -luetteloon kootaan vuosittain vähittäiskaupoissa myytäviä, keliaakikoille soveltuvia viljapohjaisia elintarvikkeita. Luettelon tiedot perustuvat valmistajien, maahantuojien sekä pakkaajien Keliakialiitolle toimittamiin tietoihin. Tuotteissa saattaa kuitenkin tapahtua muutoksia luettelon ilmestymisen jälkeen (maaliskuu 2011), kuten nyt tattarikakun osalta.

  Keliakialiitto päivittää tuotemuutokset Keliakialiiton verkkosivuilla olevaan luettelon verkkoversioon. Kerromme muutoksista myös verkkosivujemme Uutiset-otsikon ja Varoituksia ja muutoksia tuotteissa -otsikon alla.

 • Vaula 141 viestejä22.5.2011 12:21

  Olisi kiva tietää mikä on maahantuojan vastuu tapauksessa, jossa puutteelliset/virheelliset pakkausmerkinnät aiheuttavat kuluttajalle terveysongelmia... En ole saanut Seegeltä edelleenkään mitään vastausta, mikä mielestäni myös osoittaa melkoista välinpitämättömyyttä. Onneksi tämän ja Keliakialiiton palstan kautta sain vihdoin infoa asiasta. Tattarikakut jäävät nyt sitten jatkossa kaupan hyllylle, harmi että ehdin niitä jonkin aikaa syödä :/ Huomasin vasta myöhemmin sen pientäkin pienemmällä painetun "saattaa sisältää vehnää" - en osannut sitä etsiä kun pakkauksessa oli kuitenkin gluteeniton-merkintä.

  Mukavaa vaihteluahan ne tattarikakut olivat iänikuisille riisikakuille (ja onhan tattarissa myös parempi ravintoarvo!) mutta en ala leikkimään terveydelläni.

 • Vaula 141 viestejä30.3.2015 06:44

  Nostan tätä ketjua pitkästä aikaa. En ole enää Suomessa nähnyt näitä Dr. Naturen tattarikakkuja pitkään aikaan mutta ostin niitä äskettäin Tallinnasta koska pakkauksessa on gluteeniton-merkintä. Muistelin kuitenkin että jokin ongelma näissä oli, niin kuin aiemmista postauksista ilmenikin. Onko kellään uutta/parempaa tietoa asiasta? Nyt en taas tiedä uskaltaako noita gluteeniton-merkinnästä huolimatta syödä? Eikö merkintä pitäisi kuitenkin olla ainoastaan tuotteilla, jotka on todettu varmasti gluteenittomiksi?

 • Vaula 141 viestejä26.7.2015 06:46

  Vaula kirjoitti:
  Nostan tätä ketjua pitkästä aikaa. En ole enää Suomessa nähnyt näitä Dr. Naturen tattarikakkuja pitkään aikaan mutta ostin niitä äskettäin Tallinnasta koska pakkauksessa on gluteeniton-merkintä. Muistelin kuitenkin että jokin ongelma näissä oli, niin kuin aiemmista postauksista ilmenikin. Onko kellään uutta/parempaa tietoa asiasta? Nyt en taas tiedä uskaltaako noita gluteeniton-merkinnästä huolimatta syödä? Eikö merkintä pitäisi kuitenkin olla ainoastaan tuotteilla, jotka on todettu varmasti gluteenittomiksi?

  Osaisiko kukaan kommentoida tätä asiaa? Pakkauksessa ainesosina siis tattari, lesitiini ja suola eikä mitään mainintaa/varoitusta vilja- tai gluteenijäämistä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,048s