Fazerin ja Maraboun suklaat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jake66 2 viestejä10.12.2020 11:29

    Voisiko joku tietävä julkaista gluteenittomien joulu makeisten listan. Edellinen oli vissiin vuodelta 2009.

  • Soffiine 42 viestejä20.12.2019 02:34

    Mikähän siinä oikein on ettei valmistajat millään saa aikaan tuotetta, jossa yhdistyy gluteenittomuus ja laktoosittomuus? Ehkä suklaansyönti jo nykyisellään riittää heille(tavallinen suklaa), eikä ruokarajoitteisten haluista ja mielipiteistä siksi piitata? Kyllä tiettyjen ihmisryhmien ohittaminen makeisteollisuudessakin on aika merkillistä. Oikeus on vaatia tai anella, mutta vastataanko siihen, no, sehän on jo nähty.

  • Jake66 2 viestejä19.12.2019 13:17

    Eli onko julia paketti gluteeniton. Muita en napostelekkaan.

  • Ragnarok 5 viestejä15.4.2018 22:57

    Soijakastikkeet kannattaisi varmaan käsitellä omassa keskustelussaan eikä suklaiden yhteydessä. Mutta olet varmaan tutustunut Keliakialiiton materiaaleihin? Lausunto on varsin yksiselitteinen:

    "Keliaakikot voivat käyttää fermentoitua soijakastiketta, vaikka yhtenä kastikkeen valmistusaineena on vehnä. Gluteeni pilkkoontuu vaarattomaksi soijakastikkeen valmistusprosessissa, eikä sitä ole enää valmiissa tuotteessa ( Keliakialiiton asiantuntijaneuvosto 2005)."

    https://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca/mitka_tuotteet_soveltuvat_kelia akikolle/soijakastikkeita_voi_kayttaa/

    Tästä huolimatta en ole itse huolinut tavallisia soijakastikkeita, etenkään ulkona syödessä kun on jäänyt vähän epäselväksi koskeeko tuo varmasti kaikkia soijakastikkeita.

  • Mirka 3 viestejä14.10.2017 18:30

    Mites soijakastike?

    Soija (aito kiinalainen tai japanilainen) tehdään soijapavuista ja vehnästä pitkän käymisprosessin avulla. (Soy King on teollinen roska, joka ei ole oikeaa soijakastiketta ollenkaan.)

    Joitakin vuosia sitten luin Ruotsissa tutkitun, että aasialaisista soijakastikkeista ei gluteenia löydetty. Ilmeisesti käymisprosessi pilkkoo vehnän proteiinit niin atomeiksi.

    Kikkoman ja muutama muukin aasialaisvalmistaja on kuitenkin tuonut täysin vehnättömiä soijakastikkeita, mutta niiden maku ei miellytä. Olen käyttänyt aivan perus Kikkomania ilman oireita. S-ryhmän Rainbow -sarjassa on kuitenkin kiinalaiselta soijalta maistuva vehnätön luomusoija, joka siis maultaan aivan oikea. Sen käyttöä rajoittaa myynti naurettavissa pikkupulloissa, kun meille soija ostetaan litran pulloissa. Teemme itäaasialaista ruokaa lähes päivittäin, niin pikkupullot tulisivat järjettömän kalliiksi. Niitä menisi suunnilleen pullo päivässä.

    Onko kellään parempaa tietoa?

  • milla 412 viestejä12.1.2017 04:56

    Olen vältellyt Fazerin suklaita jo kauan. Brunbergin suklaita olen nauttinut Ne on nam.

  • Mainos

  • Ziggy 7 viestejä11.1.2017 20:00

    Minulla tulee Fazerin suklaista iho-oireita, siis niistä missä lukee saattaa sisältää gluteenia. Onko tuo tieto vielä voimassa että 300 g sininen fazer suklaa levy on täysin ilman viljajäämiä ?

    Onko kokemusta Brunbergin suklaista ? Niistä monet ovat gluteenittomia. Varsinkin tryffelit ovat parasta suklaata mitä tiedän.

  • iiris-sisko 2 viestejä27.11.2016 20:02

    Tyttären keliakian (innokas suklaansyöjä)vuoksi on suklaatuotteet olleet minunkin tarkasteluni kohteena. Nyt on ollut pakko jättää hyllyyn kaikki entiset Fazerin suosikit ja niitä on lukuisia, Geishat ja muut.
    Sen sijaan olen siirtynyt tarkastelemaan PANDAN TUOTTEITA!! Ilokseni olen todennut, että KAIKKI tarkastelemani tuotteet on sopivia keliaakikolle. Niitä olen sitten vienyt tuliaisiksi ja tytär tykkää, siis Fazerin puutteet korjattu.
    Erityiskiitos Pandalle, joka on kiitettävästi huomioinut keliaakikko-asiakkaansa!!

  • Suklaakauppias 1 viesti2.6.2016 11:58

    Onneksi Fazerin ja Maraboun suklaille on parempiakin vaihtoehtoja. Suosittelen tutustumaan valikoimaamme osoitteessa www.laatusuklaa.fi. Suurin osa valikoimastamme ei sisällä edes jäämiä viljatuotteista.

  • Handelius 1 viesti30.5.2016 00:24

    Fazerin tuotesivuillakin on ollut virheitä ja se on syy miksi hivenen boikotoin Fazer tuotteita, mutta ostan kyllä Fazerin gluteenittomia tuotteita esim leivoksia missä satun niitä näkemään.

  • nannala 1 viesti16.3.2016 11:26

    uutena keskustelijana osallistun Lidl´`n tuotejuttuun ja löysin Moilasen rahkamununkkeja gluteenittomia ,, hiukan halvempia, kun esim. Prismassa.

    lisäksi siellä on Espanjalaisia pieniä suklaakeksejä ja hyviä sellaisia .. eikä pähkinää, edes jääminä kuten S uomalaisilla valmistajilla melko kaikilla.

  • luppakorva 7 viestejä25.12.2011 09:48

    Linussi kirjoitti:
    "Tärkkelyssiirapin valmistukseen on käytetty ohja-, vehnä-, peruna- ja/tai maissitärkkelystä."

    Eli suklaat eivät ole luontaisesti gluteenittomia?

    Minä olen käsittänyt niin että tärkkelyssiirapit ovat keliaakikolle ihan sallittuja, lähteestä huolimatta. Ainakaan itselle ei ole tullut niistä mitään.

    Itse syön kyllä kaikkia suklaita joissa ei ole mainintaa että sisältävät vehnää, ohraa tai ruista. "Saattaa sisältää jäämiä" ei ole tarpeeksi hyvä syy jättää ilman muuta syömättä. Muuten aika tapauskohtaisesti arvioin.

  • milla 412 viestejä21.11.2011 03:54

    Kyllä huomaa mahassa, jos nauttii 200g fazerin sinistä . Isosta levystä ei oireita
    Laivalta aina tuonkin pinon isoja levyjä.

  • omnom 8 viestejä20.11.2011 20:09

    En ole kyllä syönyt noita Fazerin ja Maraboun suklaita (200g), kun kuitenkin Pandan suklaat sopivat ja Fazeria ja Marabouta saa myös eri kokoisissa paketeissa, joissa ei tuota "saattaa sisältää vehnää/gluteenia" -merkintää olla.

  • lorangil 82 viestejä30.10.2011 20:49

    Olen syönyt kaikki suklaita jossa teksti "saattaa sisältää" riippumatta onko Fazerin vai minkä firman. Lähinnä siis keksi- ja vohvelisuklaat ja Geisha tulee ekana mieleen sellasina etten syö. Ei tullut oireita, ja seurannassa ei ole huomattu että nukassa olisi vaurioita. Mutta ehkä jotkut on herkempiä..?

  • Katjahei 34 viestejä23.10.2011 09:44

    Tuosta Fazerin 200 gramman levyistä on ollut niin paljon puhetta ja epäselvyyttä, että lähetin heille palautetta jossa kysyin, onko levyt gluteenittomia vai ei.
    Fazerilta vastattiin, että levyt ovat erittäin vähägluteenisia, ja varsinaista gluteenittomuutta ei voida luvata sillä keksisuklaat tehdään samalla linjalla, vaikka linjat puhdistetaankin aina huolellisesti.
    Tämän jälkeen olen uskaltautunut levyjä syömään, kyllä erittäin vähägluteeninen riittää jos ei tietenkään päivittäin syö! Todella pieni riski että sinne yksi muru olisi jäänyt, ja muruja tulee ruokaan joskus muualtakin.
    Tietysti jos oireita on saanut levyistä, on ihan ymmärretäävää että niitä haluaa välttää.

    Marabouta en ole syönyt, paitsi laivalla kun oli paksumpia marabou-levyjä. siellä sanottiin, että minttukrokantti, pähkinä ja tumma marabou ovat gluteenittomia! niitä sitten ostin pari levyä.

    Siitä Fazerista vielä, jos joku haluaa, voin sen vastausviestin tänne kopioida mutta en tiedä onko siitä hyötyä!

  • evita 62 viestejä20.10.2011 09:58

    Joulu hiipii kauppoihin. Eilen oli Prismaan tullut Maraboun Noblesse rasioita joita saa Joulun aikaan kaupoista.

  • Paupi 6 viestejä18.1.2011 14:16

    Minä syön ainakin Mulla on niin herkkä keliakia, että saisin heti oireita, jos olisi jäämiä. "Saattaa sisältää" on selitetty melko usein siten, että valmistajat haluavat varmistaa näin, ettei syytteitä nostettaisi, jos pieni vahinko kävisi. (olipas hyvä virke ) Kuitenkin Lidlin omien tuotteiden kanssa saa olla varovainen, vaikka niissä lukisikin samalla tavalla kuin esimerkiksi Fazerin tuotteissa.

    Ja anteeksi, jos tuli toistoa. En jaksanut ihan kaikkien viestejä lukea.

  • motusalem 85 viestejä20.12.2010 19:43

    Gleteenin jäämien todennäköisyys on niin häviävän pieni, etten ole ajatellut hetkeäkään jättää tuollaisia pois ruokavaliostani - tosin en syö ollenkaan makeisia....se vähän helpottaa tässä kohtaa.

  • maippi 26 viestejä19.12.2010 21:47

    Oletteko maistaneet Maraboun Noblesseja? Ohuenohuita maitosuklaa "lättyjä" maissikrispillä? Mielettömän hyviä, mutta saa vain näin joulun aikaan kaupoista. Jouluksi on aina pakko ostaa monta rasiaa. Ihania vaikka kahvin kanssa.

  • suttuli 5 viestejä7.12.2010 23:44

    Mie syön ihan surutta kyl kaikkee näitä. Kunhan ei oo mitään keksipohjasia tms. vastaavia.

    Eipä tuossa hirveesti taida gluteenin riskiä olla, nimim. syön valitettavasti (lievä riippuvuus kai) PÄIVITTÄIN levyllisen Fazerin pähkinäsuklaata ja lisäksi pätkiksiäki aika usei...

    Eipä oo mitää oireit ollu vaik näin asia on ollu pitkään.

    Ja ihan oon lapsesta asit (viisi vuotiaana keliakia todettu) syöny "saattaa sisältää" tuotteita ihan surutta, kun riski kuitenkin on varsin pieni.

    Ja kuitenkin itse olen jo niin herkkä gluteenille ollu vuosia, et nykyään jos erehtyy yhtään syömäään normaalisti gluteenipitosta (viimeks söin viis vuot sitten Lapissa gluteenittomaksi väitetyn leivoksen, vaik ulkonäkö näytti ihan muulta ja erehyin luottamaan), niin se tulee melkolailla heti yläkautta ylös. Itellä suoli ei vaan kestä.

    Ja ku noista suklaista ei oireita ole ollut niin aika luottavainen olen.

  • Suviih  629 viestejä5.12.2010 21:07

    Menivätkö nuo pätkikset sun muut nyt sitten täysin kielletyiksi, vai ovatko erittäin vähägluteenisia kuten esim. nuo Fazerin monet suklaalevyt, joissa tuo sama vehnävaroitus on? Tällä hetkellä ovat tuolla fazerin nettisivuilla listattu erittäin vähägluteenisiksi ja siellä lukee tuo vehnävaroitus...

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Reetta  719 viestejä5.12.2010 09:13

    Taas tuli eilen ylitöissä pisteltyä poskeen Fazerin vadelma-karpalo-suklaalevyä. Tuosta ylityösuklaasta on tullut sellainen paha tapa, josta ei pääse eroon. Tänään täytyy sitten lenkkeillä niittenkin kaloreitten edestä.

  • Jezu  Ylläpitäjä4.12.2010 23:25

    KattiMatikka kirjoitti:
    Uusimassa Keliakia-lehdessä kerrotaan, että muutamaa fazerin suklaata aletaan valmistaa niin, että tulee kontaminaatioriski. Muistan ainakin Pätkiksen päätyneen riskilistalle... Voi pöh Oli muutama muukin patukka, mutta nyt en muista. Katsokaapa lehdestä!

    Tässä Keliakialiiton tiedote asiasta: Tuotetietoa ja -uutuuksia Keliakia-lehti 5/2010

    Muutos astuu voimaan vasta vuodenvaihteessa, joten ei muuta kuin hamstraamaan Pätkiksiä ja Dumle-patukoita

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • KattiMatikka 271 viestejä2.12.2010 19:24

    Uusimassa Keliakia-lehdessä kerrotaan, että muutamaa fazerin suklaata aletaan valmistaa niin, että tulee kontaminaatioriski. Muistan ainakin Pätkiksen päätyneen riskilistalle... Voi pöh Oli muutama muukin patukka, mutta nyt en muista. Katsokaapa lehdestä!

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,048s