Geenimuunnellut viljat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä8.2.2009 18:14

  Kun soijaakin geenimanipuloidaan, niin olisikohan vehnästä ja muista gluteenia sisältävistä viljoista mahdollista muokata sellaiset versiot, joissa ei olisi ollenkaan gluteenia tai se olisi sellaisessa muodossa, ettei se haittaa keliaakikkoja (kuten kaurassa). Tässäpä pähkinä purtavaksi tiedemiehille ja -naisille

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Suviih  629 viestejä9.2.2009 15:38

  Luin tästä aiheesta joskus jostakin lehdestä, mutta en valitettavasti muista oliko joku muukin keliaakikko pohtinut asiaa vai oliko tiedepiirit miettineet asian toteutusmahdollisuuksia.

  Hieno juttuhan se olisi jos joku tuollaisen kehittäisi, olisin takuuvarma asiakas

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Pulla 267 viestejä9.2.2009 19:29

  Olen kyllä sitä mieltä, että koko vehnän saisi lailla kieltää, tuntuu sitä "vehnäsaastetta" olevan joka paikassa, esim. vaikka pölynä. Enemmän luonnollisia ruoka-aineita pitäisi käyttää kuin näitä pitkälle jalostettuja.

  Varmaan tulevaisuudessa joudutaan pohtimaan näitä asioita, kun keliakia yleistyy. Olen miettinyt, että jos olisi jokin yleisesti käytetty kemikaali, joka aiheuttaisi yhtä vakavia sairauksia näin suoraan, se olisi jo kielletty.

 • Kari 364 viestejä9.2.2009 22:32

  Nii-i, kyllä tuntuu vehnää löytyvän yllättävistä paikoista. Sori, ei välttämättä kuulu geenimuunnellun otsikon alle. Kuitenkin, tänään paistetulla kanalla ja riisillä herkuttelimme ja ketjap-kastiketta. Siinä syödessämme katse harhaili tosi pienessä tekstissä : "soijapapu-uute (22%) (soja, vehnä)". En kuvitellut vehnään törmääväni !! Ei onnex oirehtinut mikään.

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,032s