Kertausharjoitukset ja keliakia

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä21.6.2010 11:27

  Ei ole vielä omalle kohdalle napsahtanut, mutta tietääkö kukaan otetaanko keliaakikkoja kertausharjoituksiin laisinkaan tai onko keliakia veruke jättäytyä pois harjoituksista?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Tallulah 476 viestejä21.6.2010 14:22

  Tämä ei ole tieto mutta aika outoa olisi jos kertausharjoituksiin pitää mennä kun ei asepalvelukseenkaan huolita.

 • Tallu 8 viestejä21.6.2010 16:48

  Asevelvollisuus ja kelpoisuusluokat

  Asevelvollisuuslain määrittämä kansalaisvelvollisuus alkaa sen vuoden alusta, jolloin mies täyttää kahdeksantoista vuotta jatkuu sen vuoden loppuun, jona hän täyttää kuusikymmentä vuotta. Varusmiespalvelus suoritetaan yleensä 19-20-vuotiaana, mutta erikoistapauksissa palvelukseen voidaan astua 18-29 ikävuosien välillä. Palveluskelpoisuusluokka päätetään jokaisen kohdalla erikseen, mutta yleensä keliaakikot, joiden diagnoosin teosta on kulunut vähintään kaksi vuotta ja jotka ovat gluteenittomalla ruokavaliohoidolla oireettomia, palvelevat kelpoisuusluokassa A. Vastatodetut keliaakikot luokitellaan E-luokkaan kahdeksi vuodeksi, ja lopullinen kelpoisuusluokka määritellään tämän jälkeen. Muut keliaakikot palvelevat kelpoisuusluokassa C eli heidät vapautetaan rauhanajan palveluksesta. Muiden syiden vuoksi keliaakikko voi palvella myös muissa kelpoisuusluokissa. Keliakia on kuitenkin aina este kriisinhallinta/rauhanturvatehtäville.

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä21.6.2010 17:28

  Tallu kirjoitti:
  Keliakia on kuitenkin aina este kriisinhallinta/rauhanturvatehtäville.

  Kyllä meitä taas syrjitään. Ehkä tosin ihan ymmärrettävää tässä tapauksessa.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Simriina 2 viestejä23.6.2010 09:46

  Hieman täydennystä Tallun viestiin:
  "Keliaakikko voi suorittaa varusmiespalveluksen kelpoisuusluokassa A, jos diagnoosista on kulunut kaksi vuotta, ja jos hän on gluteenittomalla ruokavaliohoidolla oireeton.

  Mikäli keliakiadiagnoosi on tuore, luokitellaan keliaakikko E-luokkaan kahdeksi vuodeksi ja vasta sen jälkeen määritetään lopullinen palveluskelpoisuusluokka.

  Muut keliakiaa sairastavat (esim. huonossa hoitotasapainossa olevat keliaakikot tai erittäin herkästi oireita saavat ihokeliaakikot) luokitellaan palveluskelpoisuusluokkaan C eli heidät vapautetaan rauhan ajan asevelvollisuudesta.

  Jos keliakia todetaan kesken varusmiespalveluksen, jatko harkitaan tapauskohtaisesti.
  Keliaakikkoja ei kuitenkaan määrätä mm. merivoimiin ja rajavartiolaitokseen.

  Keliaakikko, jolla on lisäksi diabetes, voi kysyä lisäohjeita Diabetesliitosta"

  Lähde: Keliakialiitto

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,043s