Mukavia tilanteita

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
1 2 3
Next > End >>
  • sarastus 6 messages07/01/2016 2:49 PM

    Aloitin gluteenittoman ruokavalion muutaman päivän ennen ylioppilasjuhliani (keliakiani on ja oli etenkin silloin paha, olin jopa sairaalassa sen vuoksi). Juhlani olivat isot ja tapani mukaan oli tyrmännyt pitopalvelut, siinä sitä sitten itkun ja panacodien kanssa leivottiin viikko juhlaeväitä - yhtä juustokakkua lukuunottamatta kaikki normaaleilla jauhoilla. (Siinä vaiheessa ei ollut aikaa alkaa kokeilla uusia ohjeita ja vointini oli niin huono etten mitään olisi saanut syötyäkään..)
    Lähipiirini tiesi sairastelustani, voin sanoa että oli melko itkuinen ja kiitollinen ylioppilas, kun sekä molemmat mummoni, kummitätini ja isotätini toivat mukanaan gluteenittomia leipomuksia! Eikä suvussamme kukaan muu ole gluteeniton! Se jos joku teki onnelliseksi, vaikka itse juhlissa en uskaltanutkaan syödä

  • Jezu  Admin02/24/2016 9:59 PM

    Aivan liian harvoin tulee kirjoitettua mukavista tilanteista, joten tässä tulee:

    Kävin tilaisuudessa, jonne piti etukäteen ilmoittaa erityisruokavaliot. Ja voi sitä onnea kun paikan päällä selvisi, että KAIKKI buffetin ruoat jälkiruokia myöten oli tehty gluteenittomana. Ainoastaan leivät oli erilliset taviksille ja G-porukalle, mutta gluteenittomien leipien voi oli hienosti erillään tavisten levitteistä.

    Erittäin laadukkaan ja monipuolisen buffetin tekeminen ei todellakaan edellytä mitään gluteenipitoista

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • nyyti 58 messages06/24/2014 4:54 PM

    Tasapuolisuuden vuoksi (kirjoitin jo tuonne ikäviä tilanteita -ketjuun sattumuksista Kolilla): samaisella reissulla sain Kolin Grill It -ravintolassa aivan ihanan illallisen. Tarjoilijat oli hyvin perillä gluteenittomuudesta ja sopivat annokset oli merkitty listaan, vaihtoehtoja oli runsaasti ja olisivat jopa tehneet jälkkäritiramisun mulle erikseen gluteenittomana, mutta harmi vaan sitä ei saanut laktoosittomana (herkkua mustikkajäädykettä kyllä sai :9). Suosittelen!

  • milla 412 messages03/09/2014 6:31 PM

    TÄällä myös työkaverini oli leiponut, ah niin nam nam juustokakun töihin ja gluttiksena minua ajatellut

    Ja helppohan se on , niin käy sitten kaikille.
    Pohjaan oli tullut glut.näkkärii, glut.piparii ja voita

  • Reetta  719 messages03/09/2014 1:25 PM

    Ystävänpäivänä työkaverini oli leiponut gluteenittomat ystävänpäiväleivokset koko työporukalle - siis myös taviksille.
    Ja hyvin kelpasi kaikille.

  • MariJo 77 messages02/13/2014 7:50 PM

    Kyllä sitä ihminen pienestä ilahtuu... Olin tänään Prismassa. Siellä oli esittelijä maistattamassa uutta Creme Bonjour-levitettä. Kieltäydyin kohteliaasti maistamasta ja kerroin olevani keliaakikko. Kuinkas ollakaan, esittelijällä olikin jemmassa maissileipää ja puhtaat levitteet keliaakikoille. Laittoi vielä oikein puhtaat hanskatkin ja puhtaalla veitsellä levitti. Tulipa sitten ostettua tuote ihan siitä ilosta, että oli kerrankin huomioitu hienosti

  • Tinda 17 messages02/09/2014 7:54 PM

    Tässäpä olikin piristävä aiheketju!
    Meillä kasvissyöjäpariskunnalla on jo totuttu 'kasvisongelmiin', esim mieheni eräässä kokouksessa haukkasi pasteijaa joka hänelle tarjottiin kasviksena, siellä olikin lohta. Oli kuulemma tiukka paikka niellä alas. 20v kasvissyöjänä sisältää joitain yllätyksiä, nyt ihan tuoreena gluteenittomana odotan lievällä kauhulla mitä kaikkea saan nyt sitten kokea - g-ton kasvissyöjä!
    Mutta tänään oli ihana ilta, ystävä ehdotti että voisi tulla meille kokeilemaan tattarimokkapalojen leipomista, hänen idea siis vaikka heillä kaikki ovat tavisruokavaliolla. Odotin että mokkapalat olisivat vahvanmakuisia, maku oli toki tattarinen mutta silti mieto ja hieno. Leipomus oli siis erittäin onnistunut, tuntuu hyvältä ettei ole vain kauppojen tarjonnan varassa, ja itseasiassa se 'normaalius' että voi gluteenitonta mokkapalaakin tehdä, tuntuu sekin tosi hyvältä! <3 (takana vasta 19 vrk g-tonta, enkä enää palaa gluteenin pariin!)

  • Ad

  • Rupert 74 messages02/03/2014 11:13 PM

    Työpaikkaruokalassa oli leipäkuljetus jostain syystä myöhässä ja niinpä lounaalla ei ollut lainkaan tavallista leipää, ei edes näkkäriä. Siinä kun työkaverit kiroilivat leivän puutetta, oli harvinaisen mukava mussuttaa uutta oikeasti pehmeää gluteenitonta leipää.

  • hemu 59 messages09/17/2013 6:03 PM

    Vaihteeksi sattui mukava tilanne! Tulin kutsutuksi mukaan erään kyläyhdistyksen 30-vuotisjuhlakahville po. yhdistyksen omalle kylätalolle. Paikka oli minulle ennestään vieras, enkä tuntenut ketään juhlien järjestelijöistä. Varasin siis mukaan oman suklaavohvelin, kun olin varma, ettei siellä kuitenkaan mitään minulle sopivaa tarjota.

    No, kun viralliset puheet oli kuunneltu, akoi kahvitarjoilu.Ja
    yllätys yllätys, sivupöydällä olla möllötti gluteeniton täytekakku! Kiittelin siinä emäntiä huomaavaisuudesta ja oletin,
    että joku vakikävijä on keliaakikko. Mutta ei, emännät oli laittaneet gluteenitonta tarjottavaa ihan kaiken varalta!

    Kummasti se vaan tunnelmaa kohensi, kun sai syödä täytekakkua muiden kanssa. Näköjään täytekakku on tärkeää keliaakikon hyvinvoinnille.

  • Reetta  719 messages02/23/2013 7:08 PM

    Eilen taas herkuteltu työmaalla. Oli yhden työntekijän mammalomalleläksiäiset ja mestarileipurimme oli tehnyt koko täytekakun gluteenittomana.

  • Reetta  719 messages02/15/2013 9:41 PM

    Tiistaina kun oli laskiaistiistai, oli leipomisintoinen työkaverini leiponut mulle oman laskiaispullan. Jälkeenpäin kertoi, että oli se taikina aika liisteriä leipoa. Ja ystävänpäivänä oli tehnyt mulle gluteenittomia kuppikakkuja. Aivan ihania. Kyllä tuntui mukavalta. Hänellä löytyy puolison suvusta keliaakikko ja sanoi, että sinnekin olisi joskus kiva viedä jotain itse leivottua viemisiksi.

  • Jezu  Admin11/04/2012 11:04 PM

    Kävin viikonloppuna kaksissa eri juhlissa ja molemmissa tarjoilu yllätti positiivisesti.

    Ensimmäisissä oli kyse blini-iltamista. Valitettavasti blinejä ei ollut tarjolla gluteenittomina (olivat ohra-blinejä), mutta hyväksi korvikkeeksi kävi Schärin uunissa lämmitetyt mini-patongit. Kaikki blinien (ja patonkien) täytteet oli tehty gluteenittomiksi. Makealla osastolla minulle oli tehty erilliset sulkaaleivokset ja karkeiksi valittu Marianneja.

    Toisessa tilaisuudessa oli kahvitarjoilu pienen suolaisen ja makean kera. Gluteenittomat oli rajattu hienosti omalle alueelleen pöydän päähän ja sieltä löytyi kääretorrua, karjalanpiirakoita oman munavoin kera, lihapasteijoita, kylmäsavuporolla päällystettyjä leipäpaloja sekä suklaaleivoksia. Nam!

    Kyllä pienellä vaivalla saa keliaakikkovieraan iloiseksi. Kiitos vielä kaikille järjestäjille, jos satutte lukemaan tätä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • Rupert 74 messages09/30/2012 11:38 PM

    Liekö sattumaa vai ei, mutta kirkossa pappi antoi gluteenittoman ehtoollisleivän eri kädellä kuin millä jakoi tavisten ehtoollisleivät. Ei kai tavisversiossakaan juuri gluteenia ole, mutta tuli kuitenkin hyvä mieli tuollaisesta kontaminaatioriskin minimoivasta toiminnasta.

  • Reetta  719 messages07/21/2012 9:18 PM

    Puolitoista viikkoa sitten mentiin porukalla Vienan Karjalaan ja matkalla poikettiin Tiinan tuvassa Jyväskylän ja Kuopion puolivälissä. Kyselin, mitä löytyy gluteenittomana. Suolaisena saisi täytetyn sämpylän, joka täytetään asiakkaan odottaessa, kuten tavisten sämpylätkin. Ei siis mitään vitriinissä seisoneita muoviin käärittyjä sämpylöitä. Makea vaihtoehto oli kakkupala, joka vastasi kolmea kakkupalaa ja siihen lisukkeeksi tuoreita mansikoita. Oli oikein hyvä eikä ollut gluteeniton-lisää hinnassa.

    Takastullessa vajaan viikon päästä poikettiin taas kahville ja kun menin tiskille, niin tuo Tiina sanoi heti "niin, se oli sitä jauhotonta". Olin hämmästynyt, kuinka joku voi muistaa noin hyvin tuon gluteenittomuuden, kun paikassa käy taatusti satoja ihmisiä päivässä. Tuossa Tiinan tuvassa kannattaa poiketa, jos ajaa välillä Jyväskylä-Kuopio. Nettisivutkin löytyy.

    Vienan karjalassakin viljattomuus on jotenkin tunnettu. Eka kotimajoituksessa Vuokkiniemellä oli aamiaisella tarjolla riisipuuroa ja tuolla Rosalla, jossa majoituttiin, oli joku suomalainen sukulainen/tuttu, jolla on omat leivät mukana, joten mun leivät eivät herättäneet ihmetystä. Jyskyjärven majoituksen emäntä teki riisiletut ilman jauhoja minulle ja muille sitten jauhoilla lisättynä. Sielläkin kysyttiin, onko jotain, mitä ei voi syödä.

    Hengissä on selvitty siis neljän päivän Vienan karjalan reissustakin. Omat leivät meni kyllä aika tarkkan.

    Laitetaas vielä yksi mukava juttu. Eka kertaa leivoin töihin. Tein tuon "marjapiirakka tattarista" tosin raparperista. Työkaverit kehuivat kovasti maukkaaksi; enemmän makua kuin jossain vehnäjauhomössössä. Vähän nimittäin jännäsin, kun yleensä ihmiset vierastaa tattarin makua. Tosin lisukkeena oli vaniljakastiketta/vaniljajätskiä.

  • katjairene 57 messages12/18/2011 2:22 PM

    Perjantaina oli firman pikkujouluruokailu, jossa oli seisova pöytä. Kaikki oli gluteenitonta ja laktoositonta. Tietty leipä oli erikseen, mutta siitä en tiedä mitään kun en sitä ottanut. 6 erilaista salaattia, lämpösiä ja kylmiä, montaa erilaista lihaa ja koko illan hehkutetuin; punajuurta aurajuustolla, eli ilmeisesti uunissa haudutettua, NAM!!! Ruokailu tapahtui Kotkassa Vausti nimisessä ravintolasssa.

  • Ninni 114 messages12/08/2011 1:54 PM

    Työpaikkaruokalassa oli jälkkärinä suklaakakkua. Jälkiruoan vaihtoehto on hedelmä, joten otin omenan. Olin jo poistunut tiskiltä, kun ruokalan työntekijä juoksi perääni ja toi minulle ihanan lämpimän gluteenittoman korvapuustin! Vakiasiakkaana siellä muistetaan jo naamasta jokaisen ruokavalio... Pienestä asiasta tulee tosi hyvälle tuulelle ja se korvapuusti maistui ihanalta kahvin kanssa.

  • Reetta  719 messages11/27/2011 8:23 PM

    Naapuriryhmän työkaveri tarjosi 65 v kakkua ja oli leiponut aivan ihanan gluteenittoman kakun (kaikille samaa), päällä suklaakuorrutus ja sisällä sitruunatäyte. Kertoi tehneensä ihan pelkästä perunajauhosta kakkupohjan. No, sai työkaveritkin huomata, että gluteenittomat leivonnaiset voi olla hyviä.

  • Ad

  • Reetta  719 messages07/20/2011 9:04 PM

    Viikonloppuna "eksyttiin" Saustilan kartanon kesäkahvilaan Sauvossa. Kahvin kanssa löytyi aivan ihanaa tiramisukakkua gluteenittomana. Hintakin oli ihan sama kuin muilla kahvin lisukkeilla. Vei ihan kielen mennessään. Lisäksi aivan ihana kartanoympäristö.

    Kahvila on auki tänä vuonna vain heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-17.

  • sahi 7 messages06/23/2011 9:19 PM

    4 vuotta olen ollut nykyisessä työpaikassani.kahvitauoilla aamulla ja iltapvllä ollaan silloin tällöin työpaikan taukohuoneessa,porukkaa yleensä3-10hlöä yhtäaikaa koolla(työyhteisössä n.40 hlöä).kymmenkunta tietää minun keliakiasta ja laktoosi-intoleranssista.aamuisin joku aina tuo kahvipullat,mulle ei koskaan ole tuotu "omia", enkä ole tuonut muillekaan pullia.eräs työkaverini täytti pyöreitä ja oli tuonut täytekakun taukohuoneseen,kuten tapana on.olin sairaslomalla silloin.työkaveri oli teetänyt minulle oman kakun,mikä oli todella ihmeellistä!!ja toinen työkaveri soitti minulle kotiin,että täällä kakku odottaa.tosi kiva yllätys.kiittelin sit tätä syntymäpäiväsankaria erityisesti.

  • Reetta  719 messages06/23/2011 5:02 PM

    Eilen oli työpaikan ruokalassa pitsaa. Jännityksellä odotin, mitä minulle on tarjolla ? Yleensä mulle on ollut jotain muuta kuin pitsaa. Yllätys, yllätys, olivat tehneet (ison pellillisen) gluteenitonta pitsaa. Piti ottaa kaksi kunnon palaa ja loppua saa joskus kuulemma iltapäiväkahvilla. Pitsa oli taivaallisen hyvää. Pohja oli ohut ja pehmeä, eikä sellainen kova koppura, joka gluteeniton pohja tuppaa yleensä olemaan. Ohje oli kuulemma säveltäen Semperin lehtisestä. Osa jauhoista oli korvattu tattarijauhoilla.

  • Suviih  629 messages06/11/2011 4:02 PM

    Tuli tehtyä pieni kesälomareissu Turkuun ja keskustan Denniksessä sain todella hyvää palvelua. Tarjoilija nimittäin pisti kokin tekemään gluteenittoman pizzan pari kertaa uudestaan, koska ensimmäinen pizza oli tehty liian lähellä vehnäjauhoa ja toinen pizza oli laitettu lautaselle, jossa oli jauhonpölyä. Kolmas pizza oli sitten lopulta valmistettu niin, että tarjoilija sen uskalsi minulle tuoda. Vähän aikaa saatiin pizzoja odotella, mutta tarjoilija selitti asian ja tarjosi ilmaiset jälkiruoat odottelun vuoksi! Hyvillä mielin uskalsi sen viimeisen pizzan syödä, ei tarvinnut epäillä, että onko gluteenitonta, kun tarjoilija oikeasti tuntui olevan asioista perillä.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • ponipimu 239 messages04/26/2011 6:35 PM

    tein viikonloppuna vanhanajan tiikerikakkua, tuli tosi hyvää!
    tässä ohje:

    250 g voita -vaahdota.
    4 dl sokeria ja 4 munaa -vaahdota
    3 dl perunajauhoja, 3 dl glut. venhätärkkelystä,
    1 tl leivinjauhetta -sekoita
    1/2 dl maitoa

    sekoita vaahdotetut ainekset, jaa taikina puoliksi ja lisää toiseen 2 rkl kaakaojauhetta, toiseen 2 tl vaniljasokeria.

    voitele ja jauhota vuoka, laita taikinaa vuokaan siten että kaakaokerros tulee väliin, tee haarukalla koukkauksia että tulee "marmorikuvio".

    paista 175 astetta 50-60 min.

  • Ad

  • PencilNeck 4 messages04/26/2011 5:44 PM

    Ninni kirjoitti:

    Hiljattain ystävien luona kyläillessä ilahduin myös, kun kahvipöydässä oli minut huomioiden tarjolla Vuohelan Herkun tiikerikakkua. En ollut sitä aiemmin maistanut, mutta oli todella hyvää! Ostan sitä luultavasti itsekin joskus.

    Maistoin pari viikkoa sitten tuota tiikerikakkua ja oli hyvää, suosittelen. Muut kahvittelijat ihmettelivät miten gluteeniton tuote voi olla niin maistuvaa.

  • PencilNeck 4 messages04/26/2011 5:42 PM

    Uskaltauduin ensimmäisen kerran kahteen ja puoleen vuoteen syömään Mäkkärissä muutakin kuin salaattia. BicMac-aterian sämpylät olivat vähän kumisia mutta koko setti oli muuten mainio eikä mitään oireita. Taidan syödä toistekin.

  • Ninni 114 messages03/23/2011 2:46 PM

    Mä ilahduin suuresti viime vuoden pikkujouluissa jälkiruoan kohdalla. Siellä oli buffet pöytä, jossa jälkkärinä charlotte russe ja lappu, että gluteenitonta ja/tai laktoositonta haluavat voivat ottaa yhteyttä henkilökuntaan. Pyytämällä gluteenitonta sain sitten aivan ihanaa creme bruleeta! Olen jo tottunut, että yleensä ei ole mitään gluteenitonta tai jos on, se on jotain kuivaa känttyä, jonka melkeen mieluummin jättää syömättä. Kerrankin gluteeniton oli jopa jotain parempaa kuin tavisruoka!

    Ravintola Vaelsassa ilahduin myös, kun bruschettaa sai gluteenittomana!

    Hiljattain ystävien luona kyläillessä ilahduin myös, kun kahvipöydässä oli minut huomioiden tarjolla Vuohelan Herkun tiikerikakkua. En ollut sitä aiemmin maistanut, mutta oli todella hyvää! Ostan sitä luultavasti itsekin joskus.

<< Start < Previous
1 2 3
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,105s