Oireet jatkuvat ruokavaliosta huolimatta

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • mamma74 13 viestejä5.8.2009 08:26

  Meillä 6-v tyttö, jolla keliakia diagnosoitu puoli vuotta sitten. Aluksi näytti siltä, että maha- ym. oireet hävisivät gluteenittomalla ruokavaliolla, mutta nyt kesän aikana tyttö on uudelleen ruvennut valittamaan vatsavaivoja. Olemme koittaneet olla tarkkoja ruokavalion suhteen, tytölle on mm. omat margariinit, leivänpaahtimet ym. Seurantakäynti lääkärillä on vasta loppusyksystä, silloin toki vasta-aineista nähdään onko parantuminen lähtenyt käyntiin.

  Nyt kuitenkin jo mietityttää, mistä vatsavaivat voisivat johtua? Erityisen tarkkana pitää koittaa olla kotona ja varmaan täytyy uudelleen käydä päiväkodin keittiölläkin juttelemassa. Mutta onko niin, että omin päin ei kannata luopua kaurasta tai siirtyä luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon? Itse ajattelin odotella lääkärikäyntiä, vaikka onkin ikkävä antaa pienen kärsiä. Kuinka moni teistä on joutunut siirtymään luontaisesti gluteenittomalle dieetille?

 • Anni 35 viestejä5.8.2009 08:48

  Meillä jo jonkunverran vanhempi keliaakikko, mutta kävi aivan samalla tavalla, mahakivut palasivat ja todella pahoina. Syynä oli laktoosi, lääkäri kertoi että usein keliaakikot saavat oireita myös siitä. Ja laktoosin sietokyky voi myös vaihdella päivittäin.
  Pahimpaan aikaan tytär oli hetken aikaa täysin maidottomalla ruokavaliolla, vähitellen se hellitti. Siitä jonkun aikaa piti olla aika tarkka ja käyttää pelkästään laktoosittomia tuotteita, ja sitten pikkuhiljaa kävi myös hylat.
  Ns. tavallinen jäätelö, jogurtti tai viili ei enää aiheuta mitään oireilua.
  Tytär ei ole koskaan ollut mikään kova maidon juoja, ja tämän jälkeen maidon käyttö jäi kokonaan. Sitä joskus kokeiltiin, mutta se "tavallinen" maito ei edelleenkään sopinut. Ja laktoosittomat/hyla -juomat eivät kelpaa Joten kalkkitabletit ovat olleet sen jälkeen käytössä.

 • Mainos

 • higga 209 viestejä5.8.2009 14:04

  Anni kirjoitti kuin meidän elämästä. Laktoosi jatkoi vatsavaivoja. Lääkärit sanoi, että kolmen kuukauden jälkeen varmaan tavis maito sopii taas... Yli vuosi on mennyt ja nyt hylat käy ja välillä tavisjätski, maitoakin voitas jo kokeilla.. Ja meillä myös pahin aika oltiin täysin ilman maitoa.

  Onhan teillä käytössä varmasti puhdas kaura.... ja päiväkodissa myös?

 • Tallu 8 viestejä5.8.2009 17:04

  Pojallani (16-vuotias) ei ole mitään vaivoja ja täytyy sanoa että toivoisin niitä olevan! Olisi ainakin helpompi etsiä "gluteenivuoto" jos vatsaan vaikka koskisi. Keliakia on todettu 2,5 vuotta sitten ja vieläkin transglutaminaasi-arvo on 21. Se "toinen" on onneksi pudonnut 0:aan.

  Kotona ei juurikaan ole gluteenipitoisia tuotteita - jos joskus harvoin ostan itselleni ruisleipää niin en usko sen kulkeutuvat pojan ruokaan koska pidän leipäni erillään. Olen tivannut pojalta mitä hän on mahdollisesti syönyt koska vasta-aiheet eivät tipu ja sain vastaukseksi että silloin tällöin on tullut syötyä irtokarkkeja! Voi olla tietysti muitakin mahdollisuuksia mutta tuossa on yksi selitys.

  Ensi viikolla on vielä yksi ravitsemusterapeutin käynti jonka tarkoitus on saada poika ymmärtämään asian tärkeys. Jos arvo ei nyt muutaman kuukauden kuluessa putoa, on edessä mahdollisesti immunosupressiohoito. Ei hyvältä kuullosta.

 • norppa 59 viestejä12.8.2009 20:43

  Itsellänikin keliakian jälkeen olo hetkeksi parani, kunnes vatsaoireet palasivat. Syyksi paljastui myöskin laktoosi, jota en siedä enää hitustakaan.

 • Tallu 8 viestejä4.1.2010 19:11

  Vihdoinkin, lähes kolmen vuoden tiukan keliakia-ruokavalion jälkeen päästiin selville vesille. Pojan vasta-aiheet ovat edelleen koholla veressä mutta uusi gastroskopia varmisti että aktiivista keliakiaa ei ole. Jihuu! Todella mahtavaa. Nyt mennään vaan samaan tapaan eteenpäin. Mutta kyllä itku pääsi kun lääkäri soitti ja kertoi ilo-uutiset.

 • porajata 460 viestejä5.1.2010 10:08

  Mulla myös tiukka ruokavalio kolme vuotta mutta vasta-aineita verestä löytyi...jostain piilogluteenia, ehkä työpaikan ruokalasta koska listoissa oli virheitä, nyt näyttäisi listat pitävän paremmin paikkansa käytännön sisältöjen osalta.

  Varmaan joitakin omiakin huolimattomuuksia saattoi olla.

  Toisessa gastrossa ei kuitenkaan pahempaa näkynyt

  Gastroja ei enää tehdä, seuranta verikokein, täytynee käydä joskus keväällä antamassa taas näyte.

  Tuossa vanhat historia;

  Kudostrasglutaminaasista (S-tTGAbA)

  Lähtötilanne 2006 oli n. 50 kU/l

  -2007 /21.0 kU/l
  -2008 /22.0 kU/l---->25.0 kU/l (talvi/syksy)
  -2009 /28.0 U/ml---->13.0 U/ml (talvi/syksy)

 • seurausjasyy 10 viestejä18.1.2010 13:20

  Ja jos on lääkitystä tai vitaminilisiä niin kannattaa muistaa kysyä ja katsoa, saattavat sisältä nekin gluteenia.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,047s