Isabella

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5
 • Kokemuksia Pizzeria Denniksestä 27.6.2011 11:11

  Kyllä, kesäaikaan kannattaa olla extratarkkana, koska ravintoloissa on kesätuuraajia. Kerran ainakin minulle on erään ravintolan pääkokki selittänyt mokiaan juuri kesätyöntekijöillä jotka eivät tiedä kaikkia asioita.

 • Kokemuksia Pizzeria Denniksestä 26.6.2011 12:22

  Luin juuri yhdestä keskustelusta, että Denniksellä oli vaikeuksia gluteenittoman pizzan kanssa - ei raaka-aineiden vaan työtilan kanssa jotta muita jauhoja ei sekoittuisi mukaan. Tarjoilija oli tässä tapauksessa huomannut kohtalokkaat virheet keittiön puolella. Itse en uskalla ainakaan Turun Dennikseen enää mennä, koska viime kerralla jotain meni pahasti pieleen - sain aivan järkyttävät oireet. Ehkä tällä kertaa ei ollut tarjoilija vahtimassa onko gluteeniton pizza myös pöytään tuodessa vielä gluteeniton. On siis aika arpapeliä, sattuuko kohdalle valveutunut tarjoilija, joka hoksaa vahtia poikien pizzan tekoa. Kyllä sen pitäisi lähteä keittiöstä asti, että työtila on silloin puhdas kun lähdetään mainostamaan pizzaa gluteenittomana.

  Onko muita Denniksen uhreja?

 • Ehtoollisleipä 26.6.2011 11:01

  Itse teen niin, että otan leivän ja laitan sen suuhun kämmen alaspäin, jolloin kukaan ei huomaa että nappaan siitä vain ehkä millin palasen, loput jätän kämmeneen piiloon ja laitan laukkuun kun tulen paikalleni. Annan sitten esim. ulkona pikkulinnuille. Ei se leivän funktio siitä määrästä kiinni ole.

 • Silja Symphonylta vehnää ruokaan! 16.6.2011 16:09

  Puhuin paikan päällä keittiöpäällikön kanssa ja he ilmeisesti ottivat asian esille keittiöhenkilökunnan seuraavan päivän tiimipalaverissa, jotta asian vakavuus ymmärrettäisiin.

 • Silja Symphonylta vehnää ruokaan! 15.6.2011 09:11

  Mediassa on ollut esillä tuollaisia oireita kun on uutisoitu vastaavista ruokapalvelunjärjestäjän kömmähdyksistä. Mutta esim. tuosta pikkupojan shokkiin menosta Helsingin Mäkkärillä kun söi normaalin hampurilaisen gluteenittoman sijaan on jo monta vuotta aikaa, joten monet ei varmaan enää muista tapausta. Ja mäkkäri ei varmasti toista tuota virhettä.

  Verta taas oksensi espanjalainen tyttö Euroopan keliakianuorten matkalla, kun saivat Ruotsin suurlähetystössä Saksassa gluteenipitoista makaronia. Joutui sairaalaan ainakin tuo tyttö. Tästä uutisoi silloin "The Local - Sweden's news in English".

  Jos jokin keliakiayhteisö katsoo, että uutisointi keliakian yhteydessä on harhaanjohtavaa esim. oireiden osalta, niin siihen pitäisi puuttua esim. keliakialiiton toimesta. Toisaalta voi olla hankala mennä sanomaan, että tuo ja tuo oire ei kuulu keliakiaan, koska viime vuosina on paljon tuotu esiin esim. naisten sydänkohtausten oireiden valtava kirjo, joita ei monet lääkäritkään heti tunnista potilaastaan. Tieto lisääntyy koko ajan eri sairauksista.

 • Silja Symphonylta vehnää ruokaan! 14.6.2011 18:01

  Silja Symphony Helsinki-Tukholma, Maxims Bistro: alkuruokapöydässä oli salaatti, joka oli merkitty gluteenittomaksi mutta joka osoittautuikin varsinaiseksi vehnäpommiksi (täynnä vehnäsuurimoita)!!! Mitähän siellä keskellä merta olisi tehty, jos asiakas menee shokkiin tai oksentelee verta...Onkohan siellä tiputuslaitteet valmiudessa...

 • Panda-vanukkaat 29.5.2011 12:45

  Halvin, turvallisin ja nopea vaihtoehto ilman lisäaineita:
  SUKLAAKIISSELI
  - kevytmaitoa
  - kaakaojauhetta
  - maizenaa vajaa rkl jokaista maitodesiä kohden, lisää kylmään maitoon ja lämmitä seosta kattilassa kunnes saostuu ja kiehahtaa parin porahduksen verran. Pois liedeltä.
  Sitten lisää hyppysellinen:
  - sokeria
  - vaniljasokeria

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 29.5.2011 12:39

  Otetaas nyt huomioon se, että kaura sallittiin meille keliaakikoille jo ennen kuin tällaista "gluteenitonta" kauraa oltiin edes keksitty (rahastuksen toivossa?). Kun olen syönyt hotellin tai jonkun ravintolan aamupalalla kaurapuuroa, niin ei ole tullut oireita vaikka varmastikin ihan normaalia Elovenaa ollut. Sen sijaan jos kotona ole yrittänyt ihan joka aamu syödä Elovenaa, niin maha ei kestä. En usko, että tarvitsee kantaa huolta kenenkään, jos hotellin aamupalalla saa normaalia puuroa eikä esim. Provenaa. Kunhan ei ole jokapäiväistä.

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 26.5.2011 19:09

  Työmatkoilla usein Helsingissä, ilmoitan uudessa paikassa aina etukäteen gluteenittomasta aamupalasta. Tässä kommentteja:
  - Park Hotel Käpylä: kaksi pientä leipäsiivua, jotka mauttomia.
  - Hotelli AVA: kuivat Moilasen käppänät ja ei-niin-houkutteleva muu pöydän anti.
  - Hilton Strand: yksi Moilas-sämpylä ja pulla
  - Radisson Plaza: ylikuiva siivutettu leipä, joka ei pysynyt koossa vaan piti haarukoida muruset suuhun
  - Radisson Royal: sämpylä, muffinsi, pyynnöstä tekivät kaurapuuron.
  - Torni (Sokos-hotelli): hyvä!! gluteeniton linja erikseen, pari eri lajia leipää, keksejä ym. En jaksanut edes syödä kaikkea. Muutenkin huoneet tosi kodikkaita.

 • Kouluruokailusta 13.5.2011 16:51

  On ihan kouluruokalan emännästä kiinni, millaista gluteenitonta tarjoavat. Harmi, että kirjo on todella suuri ja monesti saa tuntea itsensä toisen luokan kansalaiseksi.

1 2 3 4 5

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Keskustelu
  42 viestiä, 8 aloitusta

  Kommentit
  7 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  24.10.2010 13:56

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,04s