Lianna

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
 • Oireettomuus + dieetin kanssa repsahtelu 16.6.2013 12:25

  Hei! Jos keliakia on diagnosoitu, niin se on sinulla varmasti. Ihmisten vatsat tosiaan reagoi ihan eri tavalla, omani alkaa murisemaan jo vehnätärkkelyksestä, pienen pieni liraus soijakastiketta aiheuttaa 2 tunnin "metelin" suolessa ja 2 kuukauden kivut ja tuskat (huimausta, turvotusta, ripulia, pistoa vatassa, astmaa, ihottumaa, lihaskramppeja, masennusta jne.) Sinulle sanoisin, että ole varovainen: nukan katoamisen lisäksi keliakialla ei ole keliaksi nimitettävän taudin oireita, vaan hoitamaton keliakia voi aiheuttaa muita tauteja kuten sokeritautia, astmaa, hermorappeumaa (sitä on todettu olevan enemmän keliakia-potilailla kuin muilla ihmisillä), reumaa, eli oireena voi mikä tahansa tauti. Jos nyt menet lääkärille jonkun toisen taudin oireilun vuoksi ja kerrot, että keliakiasi on kunnossa, niin ei ne lääkärit tiedä niin paljoa tästä taudista, että osaisi yhdistää taudin aiheuttajan keliakiaksi. Näinhän ei tietenkään tarvitsekaan olla, mutta voi olla. Ole siis varovainen! Kysymys on oamsta elämsästäsi. Ollisi hienoa viettää se terveenä!

 • Praha 8.6.2013 20:12

  gluteeniton tsekiksi:
  bezlepkový

 • Praha 8.6.2013 20:09

  Pyyntö kokille kopioitavaksi:
  Tschechien (tschechisch)
  Prosba na kuchaře
  Mám celiakie a musím dodržovat přísnou bezglutenovou stravu.
  Z toho důvodu nesmím jíst jídla, která obsahují jenom to nejmenší množství / minimální stopy
  pšenice, žita, ječmene, ovse, špaldy a zeleného zrní popř. z toho zhotovené výrobky, jako
  strouhanka, smaženky, atd.
  Můžete mi z Vašeho jídelního lístku uvést pro mne vhodná jídla, anebo mi připravit bezglutenový
  pokrm (např. vynecháním omáčky, obsahující mouku, nebo nesmažená, bezmouková příprava) ?
  Jako náhradu můžete použít pro mne vhodné druhy obilí/škroby, jako je kukuřice, rýže, proso,
  bramborová moučka, nebo škrob, nebo také pohanka.
  Za Vaší námahu a laskavost Vám velice pěkně děkuji!

 • Kokemuksia Berliinistä 8.6.2013 19:38

  Hei, tällä palstalla oli muutama kuukausi sitten tarinaa luontaisesti gluteenittomasta kahvilasta Berliinissä, en muista nimeä, mutta selaile palstaa, ehkä löytyy. Saksassa pärjää tosi hyvin, mainitse aina tilatessasi "glutenfrei" ja syö esim. grilliruokia. Ei pitäisi olla ruuan kanssa ongelmia. Gluteenitonta leipää voi kauppojen lisäksi Reformgeschäft-liikkeistä. Hyvää matkaa!

 • Gluteenittoman dietin tarkkuus 4.6.2013 23:13

  Hei taas! Kyllä näin on, että kaikilla se keliakia ei näy verikokeista eikä tähystyksessä koepalasta. Tunnen mm. kaksoset, joilla oli samat oireet vuosia. Menivät koepalatutkimukseen, vain toisella todettiin keliakia, toisella ei näkynyt suolessa mitään. Mutta tämäkin henkilö aloitti gluteenittoman dieetin ja pääsi näin eroon vaivoistaan! Se keliakia esiintyy siellä suolessa pieninä "klöntteineä" siellä täällä, nukasta ei ole tuhoutunut 100 %. Tätä nukkakatoa ei lääkäri näe paljaalla silmällä tähystyksessä. Niinpä hän ottaa n. 3 kohdasta koepalan, eli on aika sattumaa, sattuuko osumaan oikeaan kohtaan. Mikään 100 % tämä testi ei ole! Muista, että sinulla on vain yksi elämä ja olisi hienoa saada elää se terveenä! Älä siis välitä Keliakia-liiton puheista "dieettiä ei saa aloittaa ominpäin", kokeile, jos auttaa, jatka, vaikka tutkimukset sanoisi mitä!!! Sama koskee verikoetta, sekään ei aina näytä, jos näyttää keliakiaa, niin potilas lähetetään suolitutkimukseen, jos koepala on negatiivinen, ei potilaalla muka ole keliakiaa. Aivan hullua tutkimusta mielestäni. Mistä ne keliakin vasta-aineet tulee vereen, jos ei ole keliakiaa? Mutta lääkärit ei halua myöntää, että koepala-tutkimus on kyseenalainen, sillä siihen perustuu vehnätärkkelyksen syönti! Kansainvälinen vehnätärkkelyliitto on maksanut nämä tutkimukset "jotta keliakiapotilas saisi enemmän ruokaa" (kirjoitti Keliakia-lehti), todellisuudessa kyseessä on miljoonien bisnekset keliakia-potilaan kustannuksella, jossa suomalaiset lääkärit ja Keliakialiitto on täydellä sydämellä mukana. Eli kaikki me keliakia-potilaat, joiden "keliakiaan kuuluvat liitäntäsairaudet" paranevat, kun jätetään vehnätärkkelys, etikka, glukoosi, valmiit mausteseokset jne. pois, ja ilmoitetaan asiasta Keliakia-liitolle, tyrmätään täysin! Mutta sinulle vielä: MUISTA: VAIKKA TUOTTEESSA LUKEE GLUTEENITON, SE SAA SISÄLTÄÄ LAIN MUKAAN GLUTEENIA, KIITOS VEHNÄTÄRKKELYSLIIITON MAKSAMAT TUTKIMUKSET! GLUTEENIA EI MYÖSKÄÄN ILMOITETA SUOMESSA ESIM. ETIKKAA SISÄLTÄVISSÄ TUOTTEISSA ON AINA GLUTEENIA(ETIKKA POLTETAAN SUOMESSA OHRAAN). SYÖ SIIS MAHDOLLISIMMAN EI-TEOLLISTA RUOKAA! Jos olet epävarma, kysy, autan mielelläni!

 • Gluteenittoman dietin tarkkuus 26.5.2013 22:41

  Hei! kokeilu on paras tapa selvittää asia! Muista, että etikkakin poltetaan ohraan ja sisältää gluteenia, eli vain Balsamico ja puna- ja valkoviinietikka käy. Suosittelen sinulle hirssiä, aina gluteeniton, sisältää kaikki vitamiinit ja hivenaineet, mitä keho tarvitsee. Siitä voi tehdä leipää, puuroa ja minä itse käytän sinä kuskusin sijasta, siitä saa herkullisia kasvisruokia (esim. paista oliiviöljyssä sipulia, lisää esim. tomaattia ja kesäkurpitsaa ja vihannaksia ja plajon yrttejä ja valkosipulia maun mukaan, lisää esim. 1 kupillinen hirssiä ja 1 kupillinen vettä, anna hautua tunti miedolla lämmölllä. Terveellistä ja herkullista!

 • Väsymys 20.5.2013 14:59

  Eikku kirjoitti:
  Heippa!
  Olen sairastanut keliakiaa vuodesta 2000 ja noudattanut mielestäni hyvin tarkkaan dieettiä.
  Väsymys vain ei lähde millään vaan ajoittain pahenee.
  Luin jostain keskustelusta, että maitotuotteet väsyttävät jotakuta. Onko teillä muilla kokemusta väsymyksestä ja mikä siihen auttaa?
  Vaikuttaa jo perus arkeen!

  Hei Eikku! Väsymys johtunee siitä, että suomalainen "gluteeniton" dieetti sisältää kohtuuttoman määrän gluteenia (laki sallii). Mitä tahansa teollista ruokaa laitat suuhusi, ja vaikka päällä lukisi "glluteeniton", niin saat aimoannoksen gluteenia. Itsekin kärsin vuosikausia mm. mahdottomasta väsymyksestä, 40-vuotiaana olin omasta mielestä "eläkekypsä", kun söint pahaa aavistamatta tätä meille lärättyä dieettiä. En tosin syönyt vehnätärkkelystuotteita, mutta piilogluteenia tuli joka puolelta. Kokeile siis ainakin 3 viikkoa, että jätät kaiken gluteenia sisältävän pois: Suomalainen/ruotsalainen ETIKKA (poltetaan ohraan, sis. gluteenia valmistajan mukaan, etikan myötä lähtee sitten sillit, majoneesit, ketsupit, jne.) glukoosti ja tärkkelyssiirappi (tehdään vehnästä, tutkittu turvalliseksi, mutta tutkimuksen maksoi valmistaja eli kansainvälinen Vehnätärkkelysliitto että se siitä, tutkimusessa ei esim. ollut yhtään lasta, ei sinunlaisia "oireilevia" potilaista, vain ne terveimmät, ei myöskään tehty oletusta, että onko mahdollista, että pienet määrät aiheuttavat potilaille oireita ilman että nukkavaurio löytyy, sen olisi voinnut tehdä niin, että esim. sinunlaisesi potilaat, jotka eivät tunne oloaan hyväksi, laittaisiin oikeasti luontaisesti gluteenittomalle ja katsottu, paraneeko kunto, mutta maksajiahan kiinnosti vain saada tuotteeseen, joka ei ole gluteeniton, gluteenittoman leima päälle), sitten kaikki valmiit maustesekoitukset, aromit, hiivauutteet jne. on usein tehty vehnätärkkelyspohjaan), ELI LUONNON RUOKAA!!! Makkaroista sopii usein italialaiset salamit jne. Pohjoismaisia ei kannata ostaa paitsi Vatajan niitä oikein allergisille tehtyjä ilman mausteita. Alkoholista ei siideriä, kossua, wodkaa,olutta, vain ainoastaan viiniä, konjakkia ja rommia. Eurooppalaiset liköörit käy, Suomessa nekin poltetaan ohraan. Jos jaksat kolme viikkoa, saatat piristyä kummasti!!!! Tsemppiä!

 • Alkoholi ja keliakia 18.5.2013 19:21

  Hei! Täysin puhtaita gluteenista ovat viinit, kuohuviinit, sampanjat, rommit ja konjakit. Kaikki muut sisältävät gluteenin rippeitä, jotka keliakialiitto luokittelee "gluteenittomiksi". Myös siiderissä, varsinkin Suomessa valmistetussa, saattaa olla gluteenia, esim. glukoosin muodossa. Lonkerossa on varmasti. Suomessa kaikki liköörit on poltettu ohraan ja sisältävät gluteenia, ulkomaisia - ei Skandinaviassa, Venäjällä tms. -valmistettuja liköörejä voi käyttää melko huoletta, esim. italialaisia.

 • Miten todettu luontaisesti gluteeniton 7.5.2013 20:27

  Hei! Minulla verikokeessa, söin suomalaista "gluteenitonta" eli gluteenipitoista gluteenitonta dieettiä ja gluteenin vasta-arvot olivat aina koholla ja olin tosi sairaana koko ajan. Lääkärit määräsivät ehdottomalle luontaiselle gluteenittomalle dieetille. Yritin saada apua Keliakialiitolta, mutta sain lähinnä halveksivia huokauksia (luulosairas). Miten oikeasti luontainen gluteeniton dieetti toteutetaan Suomessa, sitä Keliakia-liitto ei sinulle kerro eikä ole edes vaivautunut ottamaan selvää (Kansainvälinen vehnätärkkelysliitto on maksanut kaikki vehnätärkkelys yms. tutkimukset Suomessa, ja näitä tuloksia Keliakialiitto myötäilee). Minulla itsellä meni 7 kk, ennen kuin sain ruokavalioni puhtaaksi, veriarvot ok, ihottumat ja huimaukset pois. Viimeinen pisara oli omenaviinietikka, soitin valmistajalle, ja valmistaja sanoi, että poltetaan ohraan ja sisältää vähän gluteenia. Siis: melkein kaikki teollinen ruoka sisältää Suomessa gluteenia, ihan sama mitä päällä lukee, siis vaikka lukisi gluteeniton. Gluteenia sisältää mm. etikka, (ei balsamico tai valko- ja punaviinietikka), glukoosi, tärkkelyssiirappi, valmiit maustesekoitukset, aromit, maltaat, jne, jne. Sinapiksi suosittelen Dijon-sinappai (Euroopassa ei etikkaa polteta ohraan), jäätelöksi Oatlin jäätelöitä (kaurasta, ei glukoosia), ketsuppia en ole löytänyt, teen itse, McDonaldsin hampurilainen ilman maustesekoituksia (juusto, mutta muuten pleininä, voi laittaa salaattia ja tomaattia, niin maistuu paremmalta), Hesburgerin ei voi syödä, jne. Jos tarvitset lisätietoa, autan mielelläni. Huomaa,että Abban sillit ja punajuuret on etikkaliemessä, kaikki pitäisi jättää pois.

 • Slovakia 3.5.2013 19:36

  Hei! Olin 10 vuotta sitten 2 kk Slovakiassa töissä, pelkäsin hirveästi, miten pärjään. Otin omat leivät mukaan, mutta ravintolassa syöminen onnistui 2 kk:n ajan ongelmitta. Kielikäännös vain mukaan, heillä on tosi hyvät ruuat siellä, jota ei ole pilattu teollisesti valmistetuilla mössöillä. Tuorett lihaa, kalaa, vihanneksia, salaattia, juustoja jne. Hyvä taso ruualla! Hauskaa matkaa!

1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,045s