Mampu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteenittomien tarvikkeiden paketti veloituksetta 27.1.2013 21:30

  Olemme vihdoin saaneet käyntiin vuokraustoiminnan, josta kirjoitin aikaisemmin. Nyt olisi mukava saada "gluteeniton koekaniini", jonka käyttökokemusta voisimme käyttää hyväksi gluteenittomien tarvikkeiden paketin kehittelyssä. Useimmat kohteet ovat täyttyneet sitä mukaa, kun niitä on tullut, joten ajattelin nyt pikaisesti laittaa viestiä tänne. Tarjoamme tätä uutta kohdetta http://www.tori.fi/vi/5440310.htm glu.fi käyttäjille "koekaniinialennuksella" eli 64 euroa/vrk. Jos joku innostuu ja lähettää varauslomakkeen, laita nimen yhteyteen käyttäjänimesi palstalta! Koekaniinit ovat toki tervetulleita muihinkin kohteisiin sikäli kuin niihin vain on tilaa. Kaikissa kohteissa sama alennus 4 e/vrk. Nopealle lähtijälle näkyy olevan lentoja tarjolla ainakin ajalle 2.-9. helmikuuta hintaan 255 e/menopaluu

 • Gluteenitonta Kanarialla? 15.1.2013 00:46

  Ollaan nyt muutamaan kertaan käyty parissa Las Palmasin WOK-buffetissa; El Muellen yläkerrassa ja Las Arenasin yläkerran WOK Kingissä. Molemmista löytyy paljon syötävää; paistettua riisiä, riisinuudelia, sushia, kalaa ja mereneläviä, kaikenlaisia lihoja ja kasviksia sekä monenlaisia jälkiruokia. Wokattaessa ruoka joutuu tekemisiin gluteenipitoisen soijakastikkeen kanssa, mutta parilalla paistettavat lihat ovat gluteenittomia ilman mitään erikoisjärjestelyjä, sillä parilalla käsitellään vain tuoreita raaka-aineita. El Muellen jälkiruuista myös iso suklaafountain ja jätskit kastikkeineen sopivat.

 • Gluteeniton reittikartta 17.12.2012 19:00

  Tämmöinen oli tupsahtanut sähköpostiin: http://www.glutenfreeroads.com/en/?parameter=enmit

  Ihan mielenkiintoinen juttu; löysi sijainnin ihan oikein ja monia monia Schär/Beiker -jälleenmyyjiä, mutta lähin ravintola näyttäisi olevan noin 1000 km päässä Aika hyödyllinen varmaan siltikin.

 • Gluteenittomien tarvikkeiden paketti veloituksetta 15.12.2012 13:11

  Oi-joi! Otsikko olikin näköjään liian pitkä, joten siitä on pudonnut pois sana Kanarialla

 • Gluteenittomien tarvikkeiden paketti veloituksetta 15.12.2012 13:09

  Työskentelen ja asun perheeni kanssa toista talvea Kanarialla ja olemme juuri aloittamassa yksityishenkilöiden omistamien loma-asuntojen vuokraamista ensisijaisesti suomalaisille lomalaisille. Koska perheessä on keliaakikkonuori, jonka kanssa on joutunut miettimään syömiskysymyksiä ulkomaanmatkoilla, tulee mieleen luonnollisesti lomailevien keliaakikoiden tarpeet. Työn alla on paitsi netti- ja FB-sivut, myös ”gluttipaketti”, jonka olisi tarkoitus helpottaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavan asiakkaan lomailua.

  Olisi kiva saada kommentteja, kuinka ”Gluttipaketti” voisi parhaiten palvella lomalaisia. Kerron tässä omia ajatuksiani ja toivon kommentteja ennen kuin lähden tarvikkeita hankkimaan!

  Gluttipaketin voi varata loma-asunnon varauksen yhteydessä veloituksetta.
  Se tuodaan asuntoon ennen asukkaan saapumista ja sisältää seuraavat tarvikkeet:
  - leivänpaahdin
  - leikkuulauta
  - leipäveitsi (värillinen, jotta erottuu toisten käyttämästä)
  - kattila (värillinen, jotta erottuu toisten käyttämästä)
  - paistinpannu (värillinen, jotta erottuu toisten käyttämästä)
  - lävikkö tai kaatokansi pastalle
  - desimitta
  - vieraskirja, johon kukin voi laittaa ruokapaikka ja –kauppavinkkejään
  Vaikka asunnon omia pannuja ym voisikin käyttää, niitä on usein asunnoissa sen verran vähän, että esim kahden eri pastan keittäminen samaan aikaan voi olla vaikeaa.

  Mitä muuta? Paketin pitää olla kooltaan ja malliltan sellainen, että siivoojan on helppo kuljettaa sitä bussissa samalla, kun kuljettaa muita asuntoon tuotavia tarvikkeita.

  Jotta paketin sisältö (esim paahdin) pysyisi varmasti gluteenittomana, ajattelin että siivooja ei lainkaan avaisi sitä käyttäjien välillä vaan homma perustuisi keskinäiseen luottamukseen; edellinen käyttäjä vastaa seuraavalle käyttäjälle siitä, että tarvikkeet ovat kunnossa. Tätä varten tuntuisi hyvältä, että kukin käyttäjä merkitsisi tietonsa vieraskirjan listaan, mutta tuntuuko se liian yksityiseltä?

  Myös sitä mietin, voisiko pakettiin jättää lomaltaan yli jääneitä kuivatarvikkeita (minigrippiin suljettuna) tai esim avaamattomia hyvin säilyviä leipäpaketteja tms. On vaikea arvioida, kuinka usein gluteenittomia asiakkaita tulee eli kuinka kauan tarvikkeet sitten paketissa olisivat. Jos pakettiin jätetään vain elintarvikkeita, jotka säilyvät ainakin 2 kk eteenpäin ja avattuihin jauho- ym pusseihin merkitään avaamispäivä, homma voisi toimia.

  Paketin on tarkoitus tulla vain suomalaisasiakkaiden käyttöön, jotta kaikkien käyttäjien tiedot keliakian vaatimasta huolellisuudesta olisivat jokseenkin samanlaiset.

  Olisi kiva kuulla kommentteja joko täällä palstalla tai yksityisviestinä!

 • Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti? 5.12.2012 01:15

  Toivottavasti joku keliakialiitossa lukee tämän ja tarttuu toimeen! Totta, liiton merkki ja jokin kansainvälinen virallinen symboli kortissa lisäisi uskottavuutta. Voitaisiin silti ideoida korttia täällä ja siten auttaa liittoa toivottavasti toteuttamaan se helposti ilman järkälemäisen projektin käynnistämistä.

  Ainakin sana GLUTEENITON saisi olla kaikilla mahdollisilla kielillä. Johdannoksi jotain vastaavaa kuin Tämän kortin esittäjä joutuu lääketieteellisin perustein noudattamaan ehdottoman gluteenitonta ruokavaliota tms.

 • Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti? 4.12.2012 02:28

  http://www.glu.fi/keskustelu/aihe/Trendiallergiat+saavat+kokin+kiehumaan/13 48/ keskustelun innoittamana olisi kiva laittaa kysely, moniko olisi halukas hankkimaan "virallisen" kortin ruokavaliostaan, jos omakustannushinnaksi tulisi muutama euro, jos sitäkään. Ja löytyisikö joku, joka voisi sen suunnitella ja tilata, jos halukkaita olisi riittävästi. En tiedä, mikä minimierä voisi olla, mutta äkkipäätä voisi kuvitella että n 50-100 kappaletta pitäisi ainakin kerralla painattaa. Mehän voitaisiin yhdessä ideoida, mitä kortissa pitäisi olla, kun vaan joku hoitaisi jonkinlaisen graafisen puolen ja itse tilaamisen ja korttitilausten vastaanoton ja toimittamisen. Löytyykö muita asiasta kiinnostuneita?

  Sama asia olisi tietysti toteutettavissa myös tilaamalla yhteisesti pino käyntikortteja, jollaisen voi antaa tarjoilijalle tilauksen yhteydessä, mutta jotenkin tuntuu, että luottokorttityyppinen olisi vakuuttavampi. Kaikenlaisia muovisia jäsenkortteja voi tilata suoraan netin kautta ja suunnitteluvälineetkin ovat helppokäyttöisiä...

 • Varokaa "nigerialaiskirjettä" 30.11.2012 10:50

  Sain juuri glu.fi yksityisviestinä "nigerialaiskirjeen" käyttäjältä Villaran. Saataisiinko käyttäjä poistettua sivustolta?

 • Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan 25.11.2012 10:53

  Lisäsin oman kommenttini soppaan "Trendiallergikot saavat pahaa aikaan ei vain keittiössä vaan myös oikeasti erikoisruokavaliota tarvitsevien elämässä. Esimerkiksi keliakia ei ole oma valinta niinkuin moni keksitty rajoite ja muotioikku, mutta keliaakikko saa nykyisellään osakseen samoja huokauksia ja silmien pyörittelyjä kuin hekin. Toivoisin todella, että oikeasti lääketieteellisesti erikoisruokavaliota noudattavien tarpeet eivät aiheuttaisi kiehuntaa keittiössä!"

  Mitenhän olisi jokin luottokorttityyppinen kortti, jonka voisi näyttää ruokaa tilatessaan ja siten osoittaa ruokaa valmistavalle ammattiväelle oikeasti ja perustellusti tarvitsevansa erityisruokaa? Nykyaikanahan tuollaisen kortin painattaminen ei olisi edes kallista ja siinä voisi olla useammallakin kielellä perustiedot eli voisi korvata osan kielikäännöksistä. Voisi parantaa kokkien motivaatiota, kun tietäisivät, ettei heitä pompotella turhaan. Ainakin siinä saisi olla kansainvälisesti tunnettu gluteenittomuuden symboli.

 • Gluteenitonta Kanarialla? 16.10.2012 22:04

  Tässä vielä toinen:  ja kolmas:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  21 vinkkiä

  Kuvia
  1 kuva

  Keskustelu
  121 viestiä, 40 aloitusta

  Kommentit
  11 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.6.2011 10:32

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,038s