Tallulah

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Ikäviä tilanteita 12.5.2015 11:16

  Tulipa sitten semmoinen vastaus kahvilasta, että mietin oikeasti vieväni asiaa eteenpäin... Vastaus oli että koska heillä käy vapaaehtoisesti gluteenitonta syöviä, tuote voi olla niin kaikkien keskellä, ja että terveystarkastaja on hyväksynyt sen. He ovat siis sitä mieltä edelleen, että sitä voi sanoa gluteenittomaksi vaikka on täynnä vehnämuruja. Hän kyllä sanoi myös että heillä on samaa tuotetta muualla ja se on suojattu (tätä muuten ei mulle sanottu kahvilassa). Koskeeko joku laki kahviloita tässä asiassa? Eli voiko kahvila oikeasti väittää tuota gluteenittomaksi ja se on ihan ok?

 • Ikäviä tilanteita 11.5.2015 15:53

  Enpä olisi uskonut tähän ketjuun kirjoittavani. Harvoin mulla meinaa mennä käämit ruuan suhteen, mutta tänään niin kävi! Olin eräässä kahvilassa, jossa olen usein käynyt mutta olen ottanut vain juoman enkä ole tarjottavia edes katsonut sen kummemmin olisiko niissä mulle jotain tarjolla. Siinä tiskillä on pullat yms avoimilla lautasilla, tai pikemminkin tasoilla kun ne on aivan tasaiset, niitä on eri korkuisia. Huomasin että alimmalla tasolla oli lautasella brownieita jotka oli merkitty gluteenittomiksi. Siis alimmalla. Vieressä tavallisia kakkutasoja täynnä murusia. Samoin että ette voi väittää tuon olevan gluteenitonta kun siinä on ties kuinka paljon murusia, kyseessä ei siis ollut mahdollisuus että murusia on vaan siinä todella ON niitä PALJON. Työntekijä sanoi että niin mutta siihen ei tehdessä laiteta mitään gluteenia, johon vastasin että se ei silti ole gluteeniton! Johon työntekijä vastasi että tietystikään herkimmät eivät sitä voi syödä... Herkimmät eli kaikki keliaakikot. Työntekijän ainoa vastaus tähän oli vain ok.

  Olen työn kautta tilannut tuosta paikasta ISOJA tilauksia, ja viimeksi mulle oli nimenomaan tuo brownie. Ties kuinka paljon murusia söin siinä mukana. Työntekijän reaktio osoitti että siellä ei oikeasti tiedetä mistä on kyse, joten aion laittaa suoraan omistajalla viestiä, saa nähdä meneekö sekään perille. Ja seuraavan tilaisuuden tarjoilut taitaa tulla jostain muualta, minä kun ne tilaukset hoidan...

 • LIHOMINEN! 17.4.2015 10:39

  Tuo melko gluteeniton ruokavalio on mielenkiintoinen. Mielestäni ruokavalio on joko gluteeniton tai ei ole. Gluteeniton ei ole viljaton eikä gluteenittomat leivät useinkaan ole vehnättömiä.

  Gluteeniton leipä ei lihota yhtään sen enempää kuin mikä tahansa muukaan ruoka. Lihot jos syöt enemmän kaloreita kuin kulutat. Samankokoisissa leipäviipaleissa gluteenittomassa on yleisesti ottaen enemmän kaloreita ja vähemmän kuitua.

 • Gluteeniton olut 16.4.2015 13:07

  ^ Elli ei etsikään vain gluteenitonta olutta, vaan olutta jossa ei ole mallasta tai tattaria, kuten aivan selvästi hänen viestissään lukee. Minulla kesti muutamia sekunteja löytää tieto, että tuo mainitsemasi olut sisältää mallasta.

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 27.2.2015 12:47

  ^Opinnäytetyön ollessa kyseessä hyviin tapoihin kuuluu esitellä itsensä, kertoa mikä oppilaitos ja mikä tutkinto/opintojakso on kyseessä ja mistä opinnäytetyössä on kyse. Samoin tapoihin kuuluu samaan keskusteluun linkittää valmis työ.

  Miksi Helsingin ja Tampereen keskustan hotellit??

 • Keliakia mediassa 16.12.2014 11:28

  Jezu kirjoitti:
  Vieras totesi kuitenkin varsin erikoisesti, että voi vain maistaa niitä. Ei näin.

  Tällä tavalla trendi-gluttaus aiheuttaa hallaa kaikille keliaakikoille.

  Mun yksi kaveri kuuluu juuri näihin! Hänen oma "diagnoosinsa" siitä ettei gluteeni hänelle sovi on vähintäänkin kyseenalainen (=täyttä humpuukia) ja hän julistaa suureen ääneen olevansa tarkka. Mutta ei se haittaa kun vähän on. Mutta hän on tarkka. Ja vetää herneet nenään kun hänelle sanoo asiasta.

 • Väärä positiivinen verikokeista? 16.12.2014 11:26

  Verikoe on tosiaan aika luotettava. Jos suolinukka on tuhoutunut, ei silloin imeydy välttämättä mikään, ja on vaikea sanoa että mikä ruoka-aine oireita aiheuttaa kun oireet tulevat joskus tuntikausien viiveellä.

  Mutta voi olla myös että vasta-aineet on koholla muttei tähystyksessä havaita suolinukan tuhoa, vielä. Tiedän siis yhden tapauksen jossa ensimmäisessä tähystyksessä ei ollut suolinukka tuhoutunut vaikka vasta-aineet olivat koholla. Tämä siksi että suolinukka ei ollut ehtinyt tuhoutua, parin vuoden päästä uudessa tähystyksessä keliakia todettiin.

 • Gluteenintunnistin? 16.12.2014 11:22

  Ei kyllä vaikuta yhtään luotettavalta. Ja toisekseen, mitä apua tuosta oikeasti olisi? Vaikka se olisikin nopea, silti menisi varmasti kauemmin aikaa kuin kysyä henkilökunnalta "onko tämä gluteeniton" jos merkintää ei ole. Siinähän napottaisit jonossa pari minuuttia piippausta odotellen jokaisen astian kohdalla.

  Jos taas puhutaan kontaminaatiosta, se näytehän pitäisi ottaa juuri siitä kohdasta jossa joku murunen on (aika epätodennäköistä osua juuri siihen).

  Oikeastiko joku tuota käyttäisi jossain buffetissa?

 • Keliakiaako?? 26.11.2014 14:18

  glutfree kirjoitti:
  Joten vaikka keliakiaa ei olisi, voi silti olla gluteenittomalla ruokavaliolla, vaikka mm.nimim. honda on asaiasta jokseenkin eri mieltä.

  Ei honda käsittääkseni ole tuosta eri mieltä, vaan siitä että gluteeniton ruokavalio aloitetaan ennen keliakiatutkimuksia. Sitä ei pitäisi tehdä. Näin ainakin mun mielestä tuossa edellisessä hondan viestissä sanotaan.

 • Supersekavat gluteeniton-merkinnät 26.11.2014 14:15

  Kananmunamassa ja soijarouhe kypsä ovat gluteenittomia noiden tekstien mukaan. Sinällään noita merkintöjä on turha pistää useaan kohtaan, yksinkertaisempaa olisi olla lopussa ne merkinnät muutenkin eikä tekstin keskellä.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  469 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2015 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,077s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat aina tietää mitä gluteenitonta tapahtuu, tykkää Glu.fistä Facebookissa!Ei kiitos, tykkään jo!