Tallulah

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Keliakia ja lapsettomuus 16.4.2014 12:44

  ^Voisiko johtua siitä kun se on niin yksilökohtaista miten suolisto paranee? Eli kun siihen ei voi antaa mitään aikaa niin ei voi antaa myös aikaa koska pitäisi tärpätä?

 • Keliakia ja lapsettomuus 15.4.2014 11:33

  Itse en tästä asiasta todellakaan tiedä yhtään mitään, mutta itselleni heräsi kysymys että mistä sen tietää että juuri hoitamaton keliakia on lapsettomuuden aiheuttanut? Mun ymmärtääkseni tahattoman lapsettomuuden syytä ei edes aina saada selville. Eli jos kärsii lapsettomuudesta, ja todetaan keliakia, mistä tiedetään että se keliakia on ollut lapsettomuuden syy?

 • Lisäaineet - haittaa vai ei? 15.4.2014 11:29

  Itse uskon tämänhetkiseen tieteelliseen näyttöön. En koe lisäaineita suurimpana terveysriskinä, kuten en myöskään koe gm-ruokaa sellaisena mörkönä millaiseksi se on ihmisten mieliin meillä iskostettu. Suosin mahdollisimman luonnonmukaista lähiruokaa, mutta se on eettinen eikä terveydellinen valinta.

 • Kiinalaisen ravintolan kastikkeista... 31.3.2014 08:42

  Itse käyn useimmiten nimenomaan itämaisissa ravintoloissa (kiina, thai, intia, nepal, vietnam...). Kaikissa on ollut gluteenitonta suurin osa, poislukien friteeratut ja nuudelit. Toki riisinuudeleita löytyy useimmista, mutta Suomessa en ole saanut muita kuin lasinuudeleita joista en hirveästi pidä. Maissitärkkelystä veikkaisin minäkin suurusteeksi jos kastike suurustettu on. Itämaisissa ravintoloissa gluteeniton valikoima on yleensä suurempi kuin suomalaisissa ravintoloissa.

 • Oireeton keliakia - kannattaako? 18.3.2014 08:25

  Kuulostaa siltä että olet päättänyt syödä normaalisti keliakiasta huolimatta, etkä suostu uskomaan että siitä mitään huonoa seuraisi. Ja kyllä, syöpään voi kuolla. Osteoporoosi ei myöskään ole mikään miellyttävä seuraus. Edelleen ihmettelen miksi sulla on edes otettu keliakiatestit ilman mitään oireita!

 • Selvitys: Keliakia aiheuttaa 68 e/kk kustannuksia 18.3.2014 08:21

  Rupert, kyllä olet väärässä. 80-luvulla nimittäin söin todella paljon leipää, samoin vielä 90-luvullakin. Enkä syö paljoa perunaakaan, siihen taisin lapsuudessa saada yliannostuksen kun sitä kotona oli lähes joka päivä...

  Itse en ole koskaan törmännyt missään maassa ravintolaan josta ei saisi gluteenitonta ruokaa, ja mulla on myös muita isoja ruokarajoitteita. Omalla kohdallani ikä on vaikuttanut siihen että halpisravintolat ei kiinnosta, sillä ei ole mitään tekemistä keliakian kanssa. Omilla kavereillani on käynyt samoin ihan ilman keliakiaakin. Gluteenittomia halpisvaihtoehtoja löytyy myös (kuten Hese ja Mäkkäri mm.), joten ei se kuulu yhteiskunnan kustantaa jos itse valitsee 30 e:n ruoka-annoksen ja paremman ravintolan. Väitän siis edelleen että ravintolassa syömistä ei korvaukseen kuulu laskea millään tavalla.

  Edelleen ihmettelen että mitä kummaa ne ihmiset syö jos tuo summa on keskimääräinen! Itse lähtisin summan korottamisen sijaan ajamaan korvausta vilja-allergikoille.

 • Selvitys: Keliakia aiheuttaa 68 e/kk kustannuksia 17.3.2014 14:55

  Mitä ihmettä ihmiset syövät jos tuollainen summa on keskimääräinen?? Itse jään plussalle jo nykyiselläkin korvauksella, vaikka juuri mitään en leivo itse.
  Ravintolassa syöminen nyt yleensä on saman hintaista keliaakikoille kuin muillekin ja sen lisäksi täysin vapaaehtoista, joten en itsekään sitä laskisi kustannuksiin mukaan.

 • Oireeton keliakia - kannattaako? 17.3.2014 14:52

  Mua myös ihmetytti että jos koskaan ei ole mitään oireita ollut, miten ihmeessä keliakiaa on edes tutkittu??
  Ja kaverin veli muutti Ranskaan vuonna 1995 ja hän on keliaakikko ja silloin jo kaupassa oli pastaa ja leipää yms gluteenitonta saatavilla. Viron Keliakialiiton sivuilla on lista kaupoista mistä saa gluteenittomia tuotteita joten ei se niin mahdottomalta vaikuta mitä sanot.
  http://www.tsoliaakia.ee/index.php?id=13793

  Hoitamaton keliakia altistaa muille sairauksille, kuten suolistosyövälle ja osteoporoosille. Se voi aiheuttaa myös hedelmättömyyttä ja niveltulehduksia (joka sulla jo on). Tuo väitteesi että missään ei lue mitä seuraa jos gluteenia syö, ei pidä paikkansa, sitä tietoa on vaikka kuinka. Jos et viitsi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, se on tietysti oma asiasi. Mutta mieti kannattaako aiheuttaa pysyvää vahinkoa elimistölleen 17-vuotiaana.

 • Mainokset Glu.fi:ssä 12.3.2014 10:52

  yleislaina.fi
  rahalaitos.fi/Laina
  santanderconsumer.fi/Lainahakemus
  parasvippi.net/Laina

  Näitä ei olekaan pitkään aikaan ollut! Mitenkäs noi humpuukilaihdutukseen liittyvät mainokset, niitäkin pari on ilmaantunut... ainakin kevennys.fi.

  Ja deittisivuston ilmoitus www.sportdate.fi

 • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 6.3.2014 11:48

  Itse en ole mitään yleispätevää ohjetta nähnyt, mutta itse en usko liialliseen hysteriaan. Meillä kotona aina oli samassa kaapissa kaikki, silloin ei ollut ohjeistuksena että pitäisi olla eri kaapeissa joten ei sellainen tullut mieleenkään. Ja samat leivänpaahtimet ja leikkuulaudat ja voirasiat yms. Eikä mitään ongelmia asiasta koskaan tullut. En usko että jostain millihippusesta leivänmurusesta mitenkään saisi niin paljon gluteenia että sillä olisi mitään vaikutusta. Mutta jokainen tehköön tavallaan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s