Tallulah

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteeniton olut 16.4.2015 13:07

  ^ Elli ei etsikään vain gluteenitonta olutta, vaan olutta jossa ei ole mallasta tai tattaria, kuten aivan selvästi hänen viestissään lukee. Minulla kesti muutamia sekunteja löytää tieto, että tuo mainitsemasi olut sisältää mallasta.

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 27.2.2015 12:47

  ^Opinnäytetyön ollessa kyseessä hyviin tapoihin kuuluu esitellä itsensä, kertoa mikä oppilaitos ja mikä tutkinto/opintojakso on kyseessä ja mistä opinnäytetyössä on kyse. Samoin tapoihin kuuluu samaan keskusteluun linkittää valmis työ.

  Miksi Helsingin ja Tampereen keskustan hotellit??

 • Keliakia mediassa 16.12.2014 11:28

  Jezu kirjoitti:
  Vieras totesi kuitenkin varsin erikoisesti, että voi vain maistaa niitä. Ei näin.

  Tällä tavalla trendi-gluttaus aiheuttaa hallaa kaikille keliaakikoille.

  Mun yksi kaveri kuuluu juuri näihin! Hänen oma "diagnoosinsa" siitä ettei gluteeni hänelle sovi on vähintäänkin kyseenalainen (=täyttä humpuukia) ja hän julistaa suureen ääneen olevansa tarkka. Mutta ei se haittaa kun vähän on. Mutta hän on tarkka. Ja vetää herneet nenään kun hänelle sanoo asiasta.

 • Väärä positiivinen verikokeista? 16.12.2014 11:26

  Verikoe on tosiaan aika luotettava. Jos suolinukka on tuhoutunut, ei silloin imeydy välttämättä mikään, ja on vaikea sanoa että mikä ruoka-aine oireita aiheuttaa kun oireet tulevat joskus tuntikausien viiveellä.

  Mutta voi olla myös että vasta-aineet on koholla muttei tähystyksessä havaita suolinukan tuhoa, vielä. Tiedän siis yhden tapauksen jossa ensimmäisessä tähystyksessä ei ollut suolinukka tuhoutunut vaikka vasta-aineet olivat koholla. Tämä siksi että suolinukka ei ollut ehtinyt tuhoutua, parin vuoden päästä uudessa tähystyksessä keliakia todettiin.

 • Gluteenintunnistin? 16.12.2014 11:22

  Ei kyllä vaikuta yhtään luotettavalta. Ja toisekseen, mitä apua tuosta oikeasti olisi? Vaikka se olisikin nopea, silti menisi varmasti kauemmin aikaa kuin kysyä henkilökunnalta "onko tämä gluteeniton" jos merkintää ei ole. Siinähän napottaisit jonossa pari minuuttia piippausta odotellen jokaisen astian kohdalla.

  Jos taas puhutaan kontaminaatiosta, se näytehän pitäisi ottaa juuri siitä kohdasta jossa joku murunen on (aika epätodennäköistä osua juuri siihen).

  Oikeastiko joku tuota käyttäisi jossain buffetissa?

 • Keliakiaako?? 26.11.2014 14:18

  glutfree kirjoitti:
  Joten vaikka keliakiaa ei olisi, voi silti olla gluteenittomalla ruokavaliolla, vaikka mm.nimim. honda on asaiasta jokseenkin eri mieltä.

  Ei honda käsittääkseni ole tuosta eri mieltä, vaan siitä että gluteeniton ruokavalio aloitetaan ennen keliakiatutkimuksia. Sitä ei pitäisi tehdä. Näin ainakin mun mielestä tuossa edellisessä hondan viestissä sanotaan.

 • Supersekavat gluteeniton-merkinnät 26.11.2014 14:15

  Kananmunamassa ja soijarouhe kypsä ovat gluteenittomia noiden tekstien mukaan. Sinällään noita merkintöjä on turha pistää useaan kohtaan, yksinkertaisempaa olisi olla lopussa ne merkinnät muutenkin eikä tekstin keskellä.

 • Synttärilahja keliaatikolle 6.10.2014 08:31

  1. Opettele että oikea sana on keliaakikko, ei keliaatikko.

  2. Osta leipäkone vain jos tyttöystäväsi pitää leipomisesta ja tiedät hänen pitävän leipäkoneesta. Jos vähänkään epäilet, jätä väliin. Äläkä ainakaan osta niitä paahtopusseja.

  3. Vinkkinä kaikille miehille; ellette ole TÄYSIN varmoja että tyttöystävänne/vaimolle haluaa juuri sen kodinkoneen lahjaksi, älkää IKINÄ ostako hänelle kodinkonetta lahjaksi!
  Kodinkoneita saadaan lahjaksi äidiltä, ei poikaystävältä.

 • Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? 4.9.2014 08:51

  En ole minkään merkkisissä missään kaupassa nähnyt pakastevihanneksissa olevan gluteenia. Kysyin tuota siksi kun olen monesti nähnyt väitettävän että nimenomaan Lidlissä myytävissä pakastevihanneksissa on gluteenia. Lopomin sanoi ostaneensa gluteenia sisältävän, siksi kysyin että mikä se oikein on!

 • Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? 3.9.2014 13:12

  Missä Lidlissä myytävissä pakastevihanneksissa on gluteenia? Viimeksi kun kävin Lidlissä, selasin kaikkien vihannespussien tuoteselosteet eikä yhdessäkään ollut gluteenia.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s