glenni

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6
  • Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? 11.9.2014 15:03

    ulkomailla pakastevihanneksissa VOI olla gluteiinia - tällöin ne yleensä ovat kermassa tahi voissa... sama pätee myös moneen muuhun asiaan, joka on Suomessa gluteenitonta. nakit ja makkarat kannattaa syynätä tarkkaan (tämä sitten on ulkomailla juurikin toistepäin - ei lisätä vehnää nakkeihin ja makkaroihin)

  • Olut armon vuonna 2014 11.9.2014 14:58

    jos pitäisi veikata, niin kyseessä on se, että se testaaminen maksaa...

  • Gluteeniton Saksa? 11.9.2014 14:53

    Vastaanpa tähän, vaikka vanha onkin. Asun itse Saksassa ja kyllä täällä gluteenitonta saa! Currywurstiin ei muuten perinteisesti kuulu leipä ollenkaan ja se on aina gluteenitonta - makkaraa currylla maustetulla ketsupilla. Itse asustan etelä Saksassa ja täällä on naftimmin gluteenittoman ymmärtäjiä - sekoittavat laktoosi-intoleranssiin... Omalla riskillä olen pari kertaa ottanut pihvin kasviksilla kun sanovat, että ruokapaikka ei tarjoa gluteenitonta (eli ei ole keittiössä vissiin omaa nurkkausta tehdä annoksia) - täällä on myös gluteeniton kylä: http://www.scheidegg.de/gesundheit-in-scheidegg/glutenfrei.html

  • Kuitulisät 20.5.2009 23:43

    Enpä ole tutustunut, koska (mainostan taas kerran) syön noita rehuja niin paljon, että kuitua tulee kyllä enemmänkin kuin tarpeeksi jo pelkästään niistä

  • Vitamiinilisät 17.5.2009 20:21

    Mulla on kyllä hemoglobiini jopa ehkä hieman parantunut keliakian myötä... Mutta ulkoilen erittäin paljon ja tietysti syön niitä rehuja kuin pupu ja lihaa sekä kalaa. Ennen (sillon teininä) kun söin ruisleipää oli hemoglobiini ihan pohjamudissa. Silloin en ulkoillut ihan yhtä paljoa, mutta ei se parantunut merkittävästi vaikka aloin ulkoilemaan enemmän silloin ruisleivän aikaan. Tuossa vain omat kokemukseni.

    Lisäksi sellaisen olen huomannut, että oma suolisto kyllä toimii nyt huomattavasti paremmin kun syön noita kasviksia - leivällä oli kyllä enempi ummetusta...

    Popsin siis nykyään kolme LadyVita Plussa tablettia sekä kaksi kalaöljykapselia. Suomessa on muuten liian alhainen D-vitamiinisuositus ja ei tuo aurinko oikein riitä edes kesäisin kunnolla sitä antamaan meille. Arvoja ollaan nostamassa, mutta ne jäävät silti vielä alle monen muun maan.

  • Ravintola Koto? 13.5.2009 21:53

    Koto on ok, mut parempi paikka on Yume tai Kabuki. Myös Kampin bussiterminalissa on hyvä sushi pikapaikka.

    Sushi on tosiaan gluteenitonta, jos sattuu tykästymään ni kannattaa kokeilla itse sushin valmistamista - aikaa vievää, mutta hauskaa isolla porukalla sekä huomattavasti parempaa kun ravintolassa!

  • Osuva kuva!!! Huumoria kerrankin 7.5.2009 21:56

    lol

  • Englannin lakritsin sininen nonparelli karkki 7.5.2009 15:48

    Kyllä se kirkasta on, ei lakua. Eikös niitä ole pinkkinäkinniitä samanlaisia? Tai muistelisin, että niitä oli ainakin silloin joskus kun olin lapsi. Kuuluivat ainoihin karkkeihin, joista pidin tuossa sekoituksessa

  • Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio 7.5.2009 15:44

    En oikein ymmärrä tuota kuidunsaantia. Koska itse painotan, että tulee niitä kasviksia ja hedelmiä syötyä lähemmäs kilo päivässä - ei riittäs edes viis kiloa normi leipää samaan kuitumäärään ko tolla pääsee...
    Ylipäänsä ihmettelen aina kun puhutaan leivästä kuidun lähteenä, koska kyllä ne on nuo kasvikset ja hedelmät, jotka on paljon kuiturikkaampia. Tämä asia on häirinnyt aina keliaakikkojen ruokavaliossa - ikään kuin sitä kuitua tosiaan saisi _vain_ ja _ainoastaan_ niistä leivistä ja puurosta...
    Itse aikoinani muuten kun vielä ruisleipää söin niin oli aina kyllä ummetusta, lieneekö sitten johtunut keliakiasta?
    Tällä mun "pupulinjalla" pääsen siihen, että käyn isolla hädällä kerran päivässä sen entisen kerran (max kaks viikossa sijaan... Siis toki syön myös niitä leipiä, mutta kuidunsaannista en ole huolissani runsaan kasvisten ja hedelmien (vihannekset ja marjat yms. mukaanluettuna, riisiä käytän aika vähän sen runsaan energiapitoisuuden takia) käytön johdosta.
    Mutta nää nyt on vaan ihan omia harmistuksen kohteita

    Mä käsitin, että vähähiilarinen ruokavalio oli ainoa ruokavalio jolla saatiin pysyviä tuloksia - vähärasvainenhan on yleensä se dieetti. Noin olin lukevinani hesarista tuossa viime vuoden puolella. Luinkohan sitten väärin?

  • Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio 5.5.2009 21:24

    Näitäkin sivuja kun katselee, niin kovin on makea-painotteisia niin jutut kuin ohjeet (ei pahalla, tällainen huomio vain tullut tehtyä). Ihmekkös siis jos tulee kiloja kun on sekä sokeria että rasvaa paljon Muutenkin musta ne makeet gluteenittomat on parempia kun suolaset... Maku lähempänä tuota "oikeata".
    Itse koetan syödä erittäin reilusti (lähemmäs kilon päivässä) kasviksia ja hedelmiä, mielestäni terveellisempiä kuin jäätelö, leivonnaiset yms. Jotenkin ei edes kauheasti tee makeaa mieli kun huolehtii riittävästä proteiinin saannista

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Keskustelu
    58 viestiä, 1 aihe

    Kommentit
    4 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    24.3.2009 14:35

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s