ponipimu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Valkosipulikermaperunat 4.3.2012 20:27

  olipa yllätys prismassa kun ajattelin että huomenna possunfileen kaverina laitan valkosipulikermaperunat uuniin, ihan vaan nakkasin lukematta rainbowin pussin kärryyn... mutta sitten kuitenkin otin ja luin tuoteselosteen.

  sinne lensi takaisin pakastealtaaseen, ja valitsin sitten venhäjauhottoman peruna-sipuliseoksen, johon itse lisään valkosipulin ja kerman.

  eli olkaahan tarkkoina, kaikkeen sitä venhäjauhoja tukitaankin. kyse oli siis uunivalmiista kermaperunoista.

 • Uunituore keliakikko ja äiti päät pyörällä 3.3.2012 18:55

  päiväkodilla kannattaa käydä jututtamassa keittäjiä ihan henkilökohtaisesti, laita paperille ylös kaikki mieleesi tulevat kysymykset että muistat ne sitten tuoda esille. keittäjät kyllä osaavat asiansa, koulutuksen puolesta pitäisi gluteeniton olla hallussa, joskin unholassa.. myös niille hoitajille kannattaa pitää "puhuttelu", sillä monikaan ei välttämättä ymmärrä että ne muruset ovat pahasta. samoin voi sitten ohjeistaa päiväkodin ulkopuolelta tulevat "synttäritarjoilut", onko kaapissa gluteenittomia keksejä talon puolesta vai miten toimitaan, ja AINA kaikista on luettava tuoteselosteet, myös karkeista.

  oma asenne on todella tärkeää, se, miten suhtaudut ruokaan ja sen valmistamiseen. nyt onkin hyvä totutella koko perheen voimin uuteen terveelliseen elämäntapaan johon ei kuulu vehnäpullat ja teolliset einesruuat jotka on dumpattu täyteen vehnää.

  kysele täällä kaikki mahdolliset mitä mieleesi juolahtaa, ja selaa vanhoja keskusteluja, siellä on arvokasta tietoa.

  tsemppiä! tähän sairauteen on lääke, nimittäin oikea ruokavalio!

 • Kotigastronomi-tuotteet 2.3.2012 22:27

  ainut mikä kiinnosti niin vaniljakreemijauhe, mutta sen minä saan marketista halvemmalla, ihan samaa tavaraa siis kuin mauste-sallisen original, 500g paketti ja maksaa tasan saman 4.90e. tuolla nettikaupassa 200g oli 4.90..... melko kallista.

 • Taffel Cruncheez 10.2.2012 23:53

  no jos toi tärkkelys ei ole gluteenitonta niin siksi se ei kai ole gluteenitonta?

  mä en noin pienistä notkahda, syön vehnätärkkelystä oli se mainittu gluteenittomaksi tai ei, oireita on sitten tai ei, mutta hengissä porskutetaan, ja loppujen lopuksi se on aika pieni määrä mitä gluteenia voi tärkkelyksessä olla. joten?

 • Presidentinvaalit 2012 1.2.2012 00:52

  minun ääneni sai jo tuttuun tapaan semmonen pressaehdokas joka ei ole käynyt armeijaa ja elää parisuhteessa miehen kanssa.

  6 ja 12 vuotta sitten äänestin näin ja niin nytkin.

  harmittavasti työkuviot sotki eilisen pekan tapaamisen, mutta aion kyllä vielä käydä cafeessakin katsastamassa mitä sauli tarjoaa, ja jos ei ole gluteenitonta niin mainitsen siitä suureen ääneen.

  äänestämässä olen jo käynyt ennakkoon joten sauli ei siltikään minun ääntäni saa.

 • Keliakia lehdissä 30.1.2012 00:28

  ihan kiva että oli juttua lehdessä, mutta alkoipa ikävästi närästään sanavalinnat "keliakia on suomalaisten viljojen valkuaisaineen eli gluteenin aiheuttama sairaus..."

  ihan niinku ei ruotsalaisessa tai italialaisessa vehnässä olisi gluteenia..

 • Keliaakikon arkikieli 2.1.2012 22:50

  meillä on gluttia ruokaa. ja olemme ruokavammasia. sisko puhuttelee meitä ton-tonniksi.

  harvoin tulee kellekkään sanottua sanaa "sairastan" tai "sairaus", se on kuin leiman löisi otsaan. yleensä vaan tokasen että "mulla on keliakia". eikä ne tajuu sitä, sitten jatkan että en saa syyä mitään vehnää, ohraa enkä ruista. eikä ne tajuu vieläkään, mut ei se mua haittaa, sehän on niiten ongelma jos eivät oo sivistyneitä.

  toinen siskoni muistuttaa aina että ei ole "vammasia" on "erityisiä", ja sekös meitä monasti naurattaa, me olemme erityisiä! muistakaa tämä silloinkin kun tarjolla ei ole kuin vehnämyrkkyä ja jäät ilman kahvipullaa olethan erityinen.

 • Maha aina sekaisin 26.12.2011 00:38

  luppakorva voisi lukea ketjun alusta asti, sillä tallulah on selvästi tuonut jo esille että keliakia on, profiilin mukaan jo vuodesta 1980, ja verikokeitakin on otettu.

 • Ikäviä tilanteita 16.12.2011 17:02

  juu eihän siinä hirveesti mikään ikävää ole ettei huomioida erityisruokavaliota kahvituksissa, minä olen tottunut että harvoin mitään on keliaakikoille, mutta sen verran kuitenkin ihmetyttää että edes APTEEKISSA ei oltu älytty, heidän pitäisi kuitenkin tietää sairauksista ja niihin auttavista lääkkeistä.

  kaikkiahan ei voi ikinä miellyttää, mutta yleisimmät "ruokavammat" on laktoositon ja gluteeniton.

 • vuohelan taatelikakku 15.12.2011 22:20

  Helsingin vieraat toi kauppahallista tuliaisina tänne käpykylään kassillisen kaikkea glutenitonta herkkua, ja yksi niistä oli tämä vuohelan taatelikakku.

  kakku maultaan ja rakenteeltaan ihan hyvää, hintaa en tiedä mutta lievästi järkytyin kun luin mitä kaikkea se sisältää. siis 12 ei E-koodia! ei hyvää päivää! myös kakkun koko ihmetytti, pienen pieniä palasia siitä sai leikattua, normaalikakkuuihin verrattuna puolet pienempiä.

  yleensä olen tehnyt taatelikakkun itse, ja onnistuu ihan gluteenittomana, myös maidottomana sen teko on helppoa kun vaihtaa voin kasvirasvaan. ja takuulla vähemmän E-koodeja ym. lisäainetta.

  lisäksi saimme mm. tattaripipareita, siitä paketti lensi jo roskiin mutta veikkaan että nekin oli tungettu täyteen kaikkea mahdollista.

  en tiedä mikä minua vaivaa mutta kovasti yritän aina katsella mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa lautaselleni, välttelen E-koodeja sen minkä pystyn, valitsen aina sen tuotteen missä vähemmän kaikkea moskaa.

  kysymys kuuluu, katsooko kukaan muu ikään tuoteselosteita ja ostatteko ylipäätään kalliita keinotekoisia tuotteita, mm. leivässä tuppaa olemaan kaikkea sitä sun tätä.

  en nyt mitään super-ruokaa kuitenkaan syö, teen vain hieman enemmän valintoja kaupassa.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  239 viestiä, 22 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  29.5.2009 00:37

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,038s