Lapset ovat olleet innoissaan halloweenista jo useamman viikon. Erilaisia juhlia ja naamiaisia on vietetty jo loppu viikosta ja vielä tulevallakin viikolla on tiedossa halloweenin juhlintaa. Ennen lapsien tuloa perheeseen en osannut oikein halloweeniä juhlia mutta lapset opettavat meitä aikuisia monessa asiassa, myös tässä. Ja kivaahan se on laittaa kotia askarrellen ja väsätä myös hieman erilaista syömistä pöytään. Lauantai-iltana vietimme myös kotona halloweenjuhlaa koska lapset niin tahtoivat.
Nämä juhlat kyhäsimme kokoon muutamassa tunnissa. Onneksi kakunkoristeet olivat jo valmiiksi tehty
Tarjolla halloweenpöydässämme oli mm.
Noidan nakkisormia
Lapset pitivät kovasti näiden askartelusta ja toki ne pikkuväelle hyvin maistuivatkin.
Myös munakasrullaa ehdimme tekemään pienellä aikataululla.
Sisälleen rulla kätki tällä kertaa: kinkkua, meetwurstia, tuorejuustoa, paprikaa ja tuorekurkkua. Tarkempi ohje munakasrullaan löytyy aiemmasta blokauksestani lokakuulta.
Ja tietenkin juhlapöydässä täytyy olla täytekakkua.
Täytekakkupohja oli vaalea, sisällä valkosuklaa-vadelmamousse. Päällä Kinuskikissan vaniljasokerimassa ja punaiseksi värjätty valkosuklaacanache.
Lisäksi pöydässä oli lasten valitsemia suolaisia herkkuja: sipsejä, popcorneja, salaattia ja tietenkin erilaisia karkkeja.
Vaaleakakkupohja:
Teen pohjan aina lasitekniikalla eli 3 samankokoista lasia. Yhteen munat, toiseen sokeria (hieman vähemmän kuitenkin kun munia!) ja kolmanteen jauhot.
Jauho lasiin laitan 1tl leivinjauhetta, sekä 1 rkl Semperin finmix:iä ja loput perunajauhoja. Tuo Finmix tuo muuten suussa sulavaan kakkuun hieman "jämäkkyyttä" jotta on helpompi leikata ja käsitellä.
Paistan kakkuni aina alumiinisessa kakkuvuokassa, jonka voidan hentoisesti mutta en jauhota. Gluteenitonta kakkua tulee paistaa hieman kauemmin kun tavallista vehnäjauhoista tehtyä (kokemuksen kautta opittua). Tasalämmöllä n. 175 asteessa melkein tunnin. Reunoista näkee kun kakku on kypsä, eli taikina erkanee reunasta. Toki tikullakin voi testata (taikinaa ei saa jäädä tikkuun). Kun kakun ottaa uunista se TÄYTYY tiputtaa alustalle! (Juu kyllä vain, tiputa vaan. Laskeutuu tasaisesti jos on laskeutuakseen) Jäähdytä hetki ja kumoa melko pian.
Valkosuklaa- vadelmamousse:
2 dl vispikermaa
1 prk mascarponejuustoa
100 g sulatettua valkosuklaata
jäisiä vadelmia jotka hienonnettu n. 2,5 dl
(tarvittaessa vaniljakreemijauhetta)
Valkosuklaaganache:
150g valkosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
* Kuohukermaa lämmitetään (ei saa kiehua) ja sekaan sulatetaan valkosuklaa. Kaadetaan kakun päälle jäähtyneenä. (Minä värjäsin nestemäisellä elintarvikevärillä joka oli virhe. En ajatellut kiireessä että nestemäisessä värissä on vettä ja se sai aikaan ganachen "leikkautumisen". Laitoin kuitenkin kakun päälle koska tein kakun perheelle. Ei ne huomanneet mitään . )
Halloweeniä suomessa voidaan juhlia mm. vielä ensi viikonloppunakin joten eikun vaan juhlia järjestämään!
Kiitos kun luit loppuun saakka ja seuraavassa taas gluteenitonta leivontaa
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, halloweenjuhlat, keliakia, leivonta, resepti, täytekakku
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.