Semper vinkit!

Mehevä glueeniton suklaakakku

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Huomio kaikki suklaan ystävät! Tällä ohjeella syntyy maistuva gluteeniton kakku, jossa on herkullinen suklaakakkupohja ja suklaatäyte.

Kaikki ansaitsevat suklaakakkua aina silloin tällöin. Tässä on plussana se, että se on helppotekoinen, mutta näyttää silti erittäin ylelliseltä, kuten suklaakakun kuuluukin.

Suklaakakku voisi sopia mainiosti myös isäinpäivään.

Tässä kuvan kakun resepti

Ainekset
2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Hienoa jauhoseosta
Semper Pofiber-perunakuitua kakkuvuoan jauhottamiseen
6 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Voikreemi
100 g, n. 3 kpl suurta munanvalkuaista
2 dl sokeria
500 g voita
150 g suklaata, n. 70-prosenttista

Suklaatryffeliseos
200 g suklaata
2 tl hunajaa
200 g kermaa
50 g voita

Valmista näin
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

2. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.

3. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhoseos, siivilöi ne munasokeriseokseen ja sekoita varovasti käännellen tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele kaksi halkaisijaltaan n. 20 cm:n kakkuvuokaa ja kuorruta ne Pofiber -perunakuidulla.

5. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasolla. Kokeile paistoajan loppuvaiheessa tikulla, milloin kakku on valmis. Anna jäähtyä kokonaan.

6. Leikkaa sitten kakkupohjat kahtia niin, että kakunosia on yhteensä neljä.

Voikreemi:

1. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään kulhossa.

2. Laita muna- ja sokerivaahto vesihauteeseen keskilämpötilalla ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kokeile sormella, että sokerikiteitä ei ole jäljellä.

3. Vatkaa kiinteäksi marengiksi ja lisää voita vähän kerrallaan. Vatkaa sitten täysin kuohkeaksi, noin 15 minuutin ajan.

4. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Lisää sitten suklaa voikreemiin ja vatkaa kunnolla.

Suklaatryffeliseos:

1. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi ja laita kulhoon.

2. Laita hunaja ja kerma kattilaan ja kiehauta. Lisää suklaa ja sekoita kunnolla.

3. Lisää voi ja sekoita sileäksi tryffeliseokseksi.

4. Anna jäähtyä kokonaan muovin alla huoneenlämmössä.

Kokoaminen:

Laita kakkupohjan osien väliin vuorotelle suklaatryffeliseosta ja voikreemiä. Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla ja lisää päälle suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.
Vinkki! Kostuta kakkupohja kahvilla, niin saat mehevämmän kakun.

Mehevä gluteeniton suklaakakku

Mehevä gluteeniton suklaakakku

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, suklaakakku

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    11/06/2020 10:22 AM
  • Muokattu
    Today 1:21 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,007s