Creme Bonjour savuporo

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • MimmiL 2 messages01/14/2012 6:30 PM

    Ostin creme bonjour savuporotuorejuustoa, joka tarkemmin tutkittuani sanoo näin: aromi (mm.selleri ja vehnä). Onko kellään tietoa pystyykö syömään? Että mitä tuo aromi siis on?

  • katjairene 57 messages01/14/2012 7:05 PM

    väittäisin että kun vehnä on mainittu aromina niin se on ok keliaakikolle.

  • Ad

  • eijah 24 messages01/14/2012 7:08 PM

    Niin se on, vehnä aromi käy.

  • Rupert 74 messages01/14/2012 11:11 PM

    Joskus kysyin tuota valmistajalta ja vastauksena tuli:

    "Kyseinen Crème Bonjour Savuporontuorejuuston aromi saadaan mm. ohramaltaasta. Tuotteessa on gluteenia alle 40mg/kg, joten tuote sisältää siis gluteenia."

  • lorangil 82 messages01/14/2012 11:16 PM

    Eli jos alle 40mg/kg niin silloin on niin paljon alle raja-arvojen että pystyy keliaakikko syömään.

    ”Erittäin vähägluteeninen” tuote voi sisältää gluteenittomaksi tehtyä vehnätärkkelystä, nk. luontaisesti gluteenittomia ainesosia sekä kontaminoitumatonta kauraa. Tällaisessa tuotteessa saa olla gluteenia enintään 100 mg/kg. Tutkimusten mukaan keliaakikko voi käyttää turvallisesti erityisruokavaliovalmisteita, joissa on merkintä ”erittäin vähägluteeninen”.

    Vaikka uusi nimitys saattaa herättää vääriä mielikuvia, "erittäin vähägluteeniset" tuotteet sisältävät vähemmän
    gluteenia kuin aiemmin. Aikaisemmin viranomaisten noudattama gluteenittomien tuotteiden raja-arvo oli 200 mg/kg. Helmikuussa 2009 raja-arvo tiukentui 100 mg/kg:aan." Lähde:keliakialiiton sivut

  • LG1982  164 messages01/15/2012 8:03 PM

    Mielenkiintoinen vastaus valmistajalta, jos tuoteselosteen mukaan sisältää vehnää ja valmistajan mukaan ohraa.

    Noiden erittäin vähägluteenisten kanssa on se ongelma, että merkintä voi olla vain erityisruokavaliovalmisteissa, ei ns. tavanomaisisssa tuotteissa kuten tuorejuustoissa.

    Ainakin jokin Rainbow-jäätelö sisältää aromia (sis. ohraa), joten en ole sitäkään uskaltautunut syömään.

  • norppa 59 messages01/16/2012 12:24 AM

    ehdottomasti jättäisin syömättä. Miksi ottaa riskiä, leivän päälle voi laittaa vaikka mitä muuta.

  • Ad

  • Reetta  719 messages01/16/2012 1:12 PM

    Vehnäaromin osalta on Keliakialiiton sivuilla todettu: Teollisesti valmistettu aromiaine, jonka valmistukseen on käytetty vehnätärkkelystä. Lopputuote ei sisällä gluteenia.

    En kyllä ymmärrä, mitä aromia voi tulla vehnästä, joka ei itsessään maistu miltään.

    Nettisivuilta yritin haeskella tuotteen tuotetietoja, mutta eipä löytynyt mitään viisasta.

  • MimmiL 2 messages01/16/2012 3:21 PM

    Laitoin kysymyksen sinne ja vastaukseksi sain että aromi sisältää vehnää, joten sisältää gluteenia. Mutta ristiriitaista jos vehnä-aromia voi käyttää? Ja kyse ei ollut leivän päälle laittamisesta, vaan eräästä ohjeesta johon tuli juuri kyseistä juustoa. Tiedä nyt sitten mitä uskoa. Söin sitä kyllä, oireita ei tullut. Mutta en taida jatkossa uskaltaa syödä.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s