Ronjuska 60 messages – 05/01/2012 9:33 PM
Mietinnässä on mitä etuja olisi leipäkoneen hankinnasta? Kertokaa te kenellä kokemusta! Hyvää konetta saa myös suositella.
Meillä taloudessa vain yksi kohta 5 v keliaakikko, joten joutuisin kuitenkin pakastamaan lopun leivän...
Sisuksen voi puhdistaa mutta onko leipäkone sitten kuitenkin "gluteeniton" eli ei sillä kai voi tehdä sekä normi että glut leipää?
Olette löytäneet hyviä reseptejä? Lapselle sopivia?
Kiitos kommenteista!
marke 71 messages – 05/02/2012 8:36 PM
Hei,
pikku rieskat maistuvat useimmille lapsille. Taikinassa perunamuusia ja kaurajauhoa. Myös "sikahyväleipä" vuokaan tehtynä maistuu ja sopii paahdettavaksi. Leikkaan vuokaleivän siivuiksi ja pakastan.
Sämpylät, karjalanpiirakat ym. kaikki ovat tuoreena hyviä, mutta saavat päivässä jo ominaismakunsa. Siksi pakastaminen on suositeltavaa.
annepanne 52 messages – 05/03/2012 7:37 AM
Leipäkone on usein hankinta, jota käytetään hetken ja sitten unohdetaan ja lopuksi piilotetaan kaappiin. En ole kokeillut gluteenittomiin leipiin, tavalliseen kylläkin "entisessä elämässäni" pariinkin otteeseen, ja aina kävi samalla tavalla. Kun aloin tekemään itselleni gluteenitonta leipää, sekoitin puolen litran taikinan, johon laitoin monenlaisia gluteenittomia jauhoja, hiutaleita ja siemeniä sekä porkkanaraastetta, levitin taikinan uunipellille, annoin kohota jonkin aikaa ja paistoin n. 200 asteessa puolisen tuntia. Ai niin, ruudutin taikinalevyn ennen uuniin laittamista taikinapyörällä 16 osaan. Kun otin leivän uunista, annoin jäähtyä ja leikkasin viivoja pitkin palasiksi, jotka pakastin. On helppo ottaa pala kerrallaan pakastimesta.
annepanne 52 messages – 05/03/2012 7:57 AM
Vielä tarkennus tuohon edelliseen juttuuni. Siis ennen kuin laitoin taikinalevyn uuniin, tein taikinapyörällä ruudut levyn pintaan, en painanut pohjaan saakka. Taikina on on niin tarttuvaa, ettei se onnistuisikaan.
martta 10 messages – 05/03/2012 10:51 AM
Leivon gluteenitonta leipää usein leipäkoneella, niin usein etten lueskele enää ohjeita, vaan laitan tuntuman mukaan erilaisia jauhoja ym. aina tulee syötyä.
Kannattaa kierrellä kirpputoreja, sieltä usein löytyy hylättyjä koneita, olenkin miettinyt usein pitäiskös jo ostaa sieltä toinen jemmaan jos vaikka menee koneeni epäkuntoon.
Ronjuska kirjoitti:
Ronjuska 60 messages – 05/03/2012 9:01 PM
Eli leipäkonetta voi käyttää sekä että leiville? Kunhan pesee kunnolla säiliön mihin taikina tulee.
EdwardHyde 4 messages – 05/04/2012 12:45 PM
Itselläni on leipäkone,ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen. Kun perheessä on useampikin keliaakikko niin leivät tulevat myös syödyiksi. Toki tämänkin laitteen käyttö vaatii opettelua, mutta kun sellaista on tullut käytettyä jo aikana ennen diagnoosia, niin tuo opettelukaan ei ollut mitenkään ylivoimaista. Pitää vain olla tarkkana mittojen kanssa...
Meillä on siis kone, jossa on erikseen mm. gluteenittoman leivän ohjelma (Kenwood BM 450). Lisäksi voi laatia omia ohjelmia, jos intoa riittää. Koneen ohjeissa suositellaan, että jos leivotaan sekä tavallisia että gluteenittomia kannattaisi ostaa toinen vuoka. Edelliseen koneeseen kyselin hintaa joku aika sitten, olisi ollut muutaman kympin postikuluineen, ei siis halpa, mutta kuitenkin halvempi kuin uusi kone.
Olen kokeillut koneen mukana tomittetuja ohjeita, kirjallisuudesta löytyviä ja omia virityksiä. Kaikilla tavoilla ovat leivät onnistuneet hyvin. Jos ei muuta, niin ainakin nuo tuovat vaihtelua kaupan leipätarjontaan suht. vaivattomasti.
Reetta 719 messages – 05/05/2012 12:14 PM
Leipäkoneesta on aika monta aiempaakin keskusteluketjua. Kannattaa käyttää ensin tuota haku-toimintoa, niin löytää aiemmat keskustelut.
Ronjuska 60 messages – 05/05/2012 4:10 PM
Reetta kirjoitti:
Ronjuska 60 messages – 05/05/2012 4:13 PM
Kiitos hyvistä vastauksista. Täytyy miettiä vielä...noiden koneiden kanssa kun usein tosiaan minullekin käy niin, että jää sitten kuitenkin käyttämättömänä kaapin perukoille
ponipimu 239 messages – 05/05/2012 9:47 PM
aiemmissakin leipäkone-keskusteluissa olen tuonut oman kantani ilmi, ja se on edelleen sama, ihan turha kapistus koko leipäkone.
aivan tavallinen sähkövatkain ja kulho, uuni, muuta ei tarvitse.
gluteenittomien leipien ohje alkaa yleensä; turvota psyllium lämpimässä vedessä ja lisää muuta aineet, sekoita sähkövatkaimella kaikki, laita vuokaan, kohota ja paista.
ei näin yksinkertaista leipää ole koskaan ollut, ei tartte leipoa pöydällä jauhojen kera, kohottaa kahta kertaa, sen kun vuokaan vaan tai lusikalla pellille sämpylöitä.
ja tiskiä tulee tasan se yks kulho, desimitta ja vatkaimet.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.