Kiipuli 90 messages – 01/29/2010 10:25 PM
tappelin yhdellä toisella foorumilla nimimerkin kanssa, joka väitti "että ei se nyt niin tarkkaa ole, älä ole vainoharhainen hullu neurootikko", kun ehdotin että ihmisen joka ei tiedä keliakiasta mitään ei pitäisi yrittääkään tehdä itse mitään gluteenitonta tarjottavaa kylään tulevalle keliaakikolle. Parempi vaihtoehto olisi ostaa jotain valmiita juttuja, jos emäntä ei tiedä keliakiasta tarpeeksi.
ELi voisko Jezu tms kehittää tohon etusivulle jonkun hauskaan muotoon kehitellyn infon tästä "keliaakikko tulee kylään" asiasta?
Ja niin näkyvälle paikalle että sen etusivulta ekaa kertaa täällä oleva näkee?
KIITOS!
Kari 364 messages – 01/30/2010 11:07 PM
Kiipuli, taisit tuon infon jo itse tehdä.
Olen kyllä sitä mieltä, että OEM = omat eväät mukaan. Mulla oli viimeksi viime viikolla Ay-tilaisuus, jossa etukäteisilmoituksella pyysin G-tarjoilua. Tilaisuus meni hyvin, mutta totesin järjestäjän olevan täysin tietämätön aiheesta "gluteeniton". Oli siellä kyllä onneksi myös iso hedelmälautanen tarjolla, johon turvauduin.
Musta tuntuu, että kotona aiheen kanssa ollaan tuttuja, mutta sitten menee vaikeaksi, jos alkaa muilta tietoa edellyttämään. Suosittelen OEM. Omana esimerkkinäni työreissujen yhteydessä gluteeniton Kukko-olut illallisella asiakkaiden kanssa. Saa tuoda ravintolan puolesta, ja toimii.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Kiipuli 90 messages – 01/31/2010 12:23 PM
Mä olen ihan samaa mieltä.
Mutta kún jotkut emännät silti väen vängällä haluaa itse tarjota jotain, vaikka sanoisi että ei tarvi.
Näille emännille olisi hyvä olla joku info täällä.
Kari 364 messages – 01/31/2010 9:23 PM
Niin, meni mietintämyssy töihin, palataan Saa muutkin kommentoida jos hyviä ideoita.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
KattiMatikka 271 messages – 02/01/2010 12:45 PM
Joo, ne ahkerat emännät on aika haastavia tapauksia... Yleensä siinä vaiheessa sanon, että helpompi on mun alkaa tuoda kuin sun ostaa kaikkia uusia keittiövälineitä. Kun vaikka ne ostaisi jotain niin samalla lautasellahan ne on kuin ne vehnä-tarjottavat...Anni 35 messages – 02/03/2010 9:16 AM
KattiMatikka kirjoitti:
Jezu Admin – 02/03/2010 10:36 AM
Anni kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Suviih 629 messages – 02/03/2010 10:49 AM
Meilläkin käytetään aivan samoja välineitä gluteenittomille ja tavallisille. Tosin minä en leikkaa leipää sillä puisella laatikostossa kiinteästi olevalla leikkuulaudalla jossa tavalliset leivät leikataan. Leivänpaahtimet toki on myös erilliset, mutta ei muuta.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Anni 35 messages – 02/03/2010 1:45 PM
No näin meilläkin on, gluteenitonta leipää leikataan puhtaalla veitsellä ja eri alustalla kuin tavallista. Mutta muuten käytetään ihan samoja välineitä.
Tallulah 476 messages – 02/03/2010 3:04 PM
Meillä ei koskaan ollut erillisiä välineitä gluteenittomille ja tavallisille, samat veitset, sama alusta ja sama leivänpaahdin. Ja yleensä vielä samalla lautasellakin. En ole koskaan nähnyt murusten pomppivan leivästä toiseen.
Mad 12 messages – 02/03/2010 3:33 PM
Lähtenyt vähän raiteiltaan tämä keksustelu, mutta pakko kommentoida.
Mulla on ollut keliakia 10 vuotta ja olen hyvin tarkka siitä, että on eri voiveitset, leikkuulaudat, paahtimet yms. Ja jos leivotaan, niin ensin leivotaan gluteenittomat ja vasta sitten aletaan pöllyttämään vehnäjauhoja. Joten hieman pöyristyin noista kommenteista, että on käytössä samat vehkeet.
Jos teette vaikka kahdenlaista makaronilaatikkoa (norm.+glut.), niin otatteko sillä samalla kauhalla gluteenitonta laatikkoakin??!
Ei mullakaan mitään erillisiä "gluteenittomia-kauhoja" ole, mutta en mä nyt lähde kontaminoituneella kauhalla itelleni ruokaa mättämään.
Tallulah 476 messages – 02/03/2010 5:27 PM
^En koskaan ota samalla kauhalla eri ruokia, riippumatta siitä vaikka kaikki olisi gluteenitonta. Eri ruuille eri kauhat/ottimet, aina.
Ja mulla on kohta 30 vuotta ollut keliakia ja hyvin on toiminut tähän asti!
Suviih 629 messages – 02/03/2010 9:08 PM
Mad kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Anni 35 messages – 02/04/2010 8:45 AM
Suviih kirjoitti:
Kiipuli 90 messages – 02/04/2010 6:58 PM
Takaisin aiheeseen...
Se infohan voisi olla esim sellanen animaatiopätkä, vähän samaan tapaan kuin telkkarissa ne käytäytymisohjeet bussissa tms. Eli joku hauskalla tavalla tehty juttu. Tai sitten filmattu. Joku AMK voisi lähteä mukaan, jos tarvitsevat järkevän harkkatyön aiheen?
Jezu Admin – 02/04/2010 7:31 PM
Kiipuli kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
KattiMatikka 271 messages – 02/04/2010 9:04 PM
Näistä keittiövälineistä käytiinkin jo vilkasta keskustelua
Kari 364 messages – 02/04/2010 10:21 PM
Niin, kyllä tämä aihe aika haastava on G-ruuan vaatimuksia tuntemattomalle. Meidän perhe alkaa jo aika hyvin ja vaivattomasti pelata tän aiheen kanssa kun siihen on ihan oikeesti ollut tarve tottua. Ulkopuolisten kanssa sitten pitääkin olla hoksottimet valppaana.
Valmis myös yhteistyöhön, mikäli tarvetta
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
korpirisukko 27 messages – 06/23/2014 8:49 PM
Mites valurautapannut? Ollessani kylässä miehen sukulaisilla minulle tarjottiin lihakastiketta valurautapannussa, enkä halunnut sitä syödä koska pannun puhtaudesta en tiennyt. Eli saako valurautapannun niin puhtaaksi, että sitä uskaltaisi käyttää? Siinä pannussa oli aikaisemmin tehty ihan tavallisia vehnäjauhokastikkeita ja leivityksiä, eli sopimattomia sapuskoita.
nyyti 58 messages – 06/24/2014 4:50 PM
Sopinee tähän ketjuun: kuinka herkästi grilleistä tarttuu gluteenijäämiä?
Juhannuksena olin isovanhempien luona syömässä, ja grillattiin kanaa. Ne kysy multa voiko laittaa grillauskastiketta, ja katoin että siinä on vehnäjauhoa, niin jätettiin laittamatta. Syötiin ruuat ja kaikki hyvin.
Seuraavana päivänä (tai oikeestaan jo vähän yöllä) mulla oli maha tosi kipeä ja vessassakin sai juosta moneen kertaan. Oisko tää johtunut siitä, että sitä grillauskastiketta ois kuitenkin ollut ennestään grillissä, vaikka se oli kuulemma raaputettu teräsharjalla puhtaaks? En todellakaan yhtään tullut ajatelleeksi asiaa siinä tilanteessa kun ruokaa laitettiin, ja toi teräsharjakäsittely kävi vaan ilmi muun small talkin lomassa.
Tallulah 476 messages – 06/30/2014 4:47 PM
En usko että niin paljoa gluteenia voi grillistä tarttua, etenkin jos kyseessä oli vain grillikastikkeessa ollut vehnäjauho.
nyyti 58 messages – 07/10/2014 1:10 PM
... niin luulis että se grilliritilän pinnassa oleva "lika" ois just sitä kastiketta??
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.