while 1 message – 07/27/2013 10:41 PM
Hei! Olen vasta hiljattain huomannut, että vatsani ei siedä ainakaan vehnää sisältäviä tuotteita. Keliakia on testattu verikokeella eikä mitään löytynyt, mutta gluteeniton ruokavalio on poistanut ennen jatkuvasti vaivanneet oireet täysin.
Muutaman kuukauden näkkärillä elämisen jälkeen olen alkanut haaveilla pehmeästä leivästä. Mielummin tekisin leipäni itse kuin ostaisin valmistuotteita, mutta gluteenittomilla jauhoilla leipominen tuntuu olevan aivan uusi ja vieras maailma. Lisäksi olen jo todennut, että suuri osa paljon kiitosta saaneista jauhoseoksista sisältää vehnätärkkelystä tai tattaria. Vehnä ei mitä luultavammin missään muodossa vatsalleni sovi, ja en pidä tattarin pistävästä mausta ollenkaan.
Etsintöjen kohteena olisikin nyt leivän tekoon sopiva vehnätön ja tattariton (tai vain vähän tattaria sisältävä) jauho, joka sopii leivän leivontaan. Doves Farmin gluteenitonta jauhoseosta on ylistetty monissa paikoissa, mutta senkin ainesosaluettelossa on mainittu tattari, tosin viimeisenä. Kuinka vahvasti tattarilta maistuva jauhoseos on kyseessä? Mitä jauhoseosta suosittelisitte? Myös hyviä leipäohjeita ja vinkkejä otetaan vastaan!
Juulin 187 messages – 07/28/2013 7:25 AM
Semperillä on hieno- ja karkeajauhoseos. Ja kyljessä loistava ohje, tarvitset vain leipävuuan. Itse teen tällä viikottain leipää.
Tätä käytän itse eniten:
http://www.sempergluteeniton.fi/tuotteet/jauhoseokset/karkea-jauhoseos
Suviih 629 messages – 07/28/2013 10:18 PM
Noita Semperin jauhoseoksia suosittelen itsekin. Parhaat leivät saa oman kokemukseni mukaan kun sekoittaa useampia jauhoseoksia. Virtasalmen viljatuotteen, Schärin ja Jytte- leipäjauhoseokset taitavat sisältää tattaria (eivät vehnätärkkelystä), mutta niitä voi käyttää Semperin jauhojen lisänä, jolloin leivistä tulee rakenteeltaan parempia, mutta tattari ei kuitenkaan maistu lopputuloksessa. Psylliumia kannattaa myös käyttää taikinassa, parantaa leivän rakennetta.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
hemu 59 messages – 07/30/2013 3:42 PM
Hei While!
Mielestäni Virtasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos on ihan paras perusjauho. Tosin se sisältää tattaria, mutten mitenkään voi uskoa tattarin maun siitä erottuvan. Voit vaikka leipoa paketin ohjeen mukaan vuokaleipää, mutta korvata osan jauhoista
jollakin gluteenittomalla perusviljalla kuten maissilla, kvinoalla, riisillä tai tefillä. Lisää myös jotain kuituvalmistetta, kuten sokerijuurikaskuitua(Fibrex) tai perunakuitua (Pofiber). Valitse maissi- ja riisijauhoista mieluummin täysjyväversiot.
Mielenkiintoista, että moni tällekin palstalle kirjoittanut valittaa tattarin maistuvan pistävälle. Minusta väite on hämmästyttävä, sillä minusta tattari maistuu miellyttävän pähkinäiselle. Ehkä me ihmiset maistamme tietyt maut eri tavalla? Minä tosin olen tottunut syömään tattaria jo hamasta lapsuudesta, vaikka keliakiadignoosi minulla on ollut vasta pari vuotta. Luulen kuitenkin, että totut tattarin makuun, kun lisäät sitä ruokavalioosi vähitellen.
Muut kotileipurit suosittelivat Semperin jauhoseoksia, joista minä en pidä yhtään. Minusta ne maistuvat pelkälle tärkkelykselle. Tämä on taas ihan makuasia, niin että ei auta muu kuin ryhtyä kokeilemaan. Löydät varmaan oman suosikkisi.
Hyviä leipomisia!
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.