milla 412 messages – 10/31/2016 3:38 AM
On selvitetty ja rautavarastot täytetty tiputuksessa. Näin kävi myös kohta melkein kymmenen vuotta sitten. Mutta nyt olen lisännyt ruokavalioon naudanlihaa, papua, pinaattia. Joiden viikottaisella käytöllä saisi sitä hemoglobiinia pidettyä hyvällä tasolla
KattiMatikka 271 messages – 10/30/2016 9:16 PM
Onko raudanpuutteen syysi jo selvitetty? Onko suolisto kunnossa? Syötkö monipuolista sekaruokaa? Lihatuotteissa on hemirautaa joka imeytyy helpoimmin. Kahvi, tee ja maito taas häiritsevät raudan imeytymistä. Ikävä kyllä ruokavalioon ei oikein voi helposti lisätä mitään, joka saisi rautavarastot nopsaan karttumaanhemu 59 messages – 10/30/2016 2:15 PM
Hei Milla! Vanha konsti saada rautaa ruuasta on veriletut.
Olen muutaman kerran tehnyt verilettuja korvaamalla perinteisen reseptin ruisjauhot tattarijauholla. Ihan syötävää tulee, mutta kuitenkin jotenkin kuivahtavan oloista.
Viimeksi, kun veriletun mieliteko yllätti, käytinkin teff-jauhoa. Siis tosi hyvää oli! Väitän, että jopa parempaa, kuin
ruisjauhosta valmistetut.
Siis etsi joku perinteinen veriletturesepti ja korvaa jauhot teff-jauholla. Paistele joko suuria tai pieniä lettuja ja nauti puolukkasurvoksen kanssa. Hyvää on ja hemoglobiini nousee. Verta löydät marketin pakastealtaasta.
milla 412 messages – 10/29/2016 4:42 PM
Taas anemiaa pukkaa. Rautavarasto taas niin alhaalla verikoikeissa. Mitäs suosittelette lisäämään ruokavalioon, jolla sen sais pidettyy mukavalla tasolla.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.