Mampu 122 messages – 12/20/2013 11:19 AM
Mitähän riisilaatua mahtaa olla sellainen ohran jyviä muistuttava riisilisäke, jota tarjotaan usein suurkeittiöissä? Viimeksikin meinasin jo reklamoida väärästä annoksesta, kun tuo hieman tumma pyöreäjyväinen riisi näytti niin erehdyttävästi ohralisäkkeeltä. Kotiin en ole vastaavaa löytänyt vaikka olen erilaisia riisilaatuja kokeillut. Tuo laatu sopisi erinomaisesti leivonnaisiin, joissa yleensä täytteeseen laitetaan ohrasuurimoita ja on kyllä hyvää sellaisenaankin. Voihan tietysti olla, että suurtalouskeittiön höyryuunit ym tuottavat jostain jo kokeilemastani laadusta toisenlaisen lopputuloksen.
tare 4 messages – 12/20/2013 11:45 AM
hmmmmmm ,olikohan niitä riisilaatuja about 800 erilaista ,saatan muistaa väärinkin mutta erittäin monenlaisia värejä,makuja,laatuja, ja jopa rakenteellisia eroavaisuuksia riiseistä löytyy ,vaikka niitä ei välttämättä kaupoissa ole tarjolla,asiantuntijat sanovatkin usein että se laatikkoon pakattu kaupan riisi on sitä "pilattua" teollisesti käsiteltyä riisiä,Aasiassa lajike tarjonta on hieman reilumpaa kuin meillä pohjolassa,mutta suosittelen käymään paikallisissa Aasialaisia ruokatarvikkeita myyvissä kaupoissa ja kysellä heiltä,kaupoista löytyy paljon gluteenittomiinkin aterioihin sopivia tuotteita joita markettien hyllyissä ei ole
Tallulah 476 messages – 12/20/2013 12:01 PM
tare kirjoitti:
Tintti 48 messages – 12/20/2013 12:04 PM
Törmäsin samanlaiseen riisin kerran ruokalassa ja piti ihan kysyä onko todella riisiä, ohralta näytti. Muistelen, että kokki sanoi riisissä olevan mukana kuoriosa tms. En ole nähnyt tällaista kaupoissa.
hemu 59 messages – 12/21/2013 8:19 PM
Hei,
Olisikohan moinen riisi vaikka Risella täysjyväriisiä? Se on väriltään ruskehtavaa ja jyvät erottuvat aika hyvin. Minusta se on ihan parasta riisiä. Käytänkin sitä useimmiten. Varjopuoli on sen hidas kypsyminen, noin 35-45 minuuttia. Paras siis keittää
tupla-annos ja lämmittää seuraavalla aterialla. Täysjyväriisi on myös kuitu- ja ravinnepitoisempaa kuin valkoinen riisi.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.