Ravintoloiden gluteenittomuutta tutkittu Kotkassa
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Jezu Admin – 09/04/2015 7:57 PM

Kotkan kaupungin ympäristökeskus tutki viime toukokuussa gluteenittomaksi ilmoitettuja tuotteita kymmenestä eri kohteesta. Kohteista neljä oli ravintolaa, kolme kahvilaa, kaksi suurtalouskeittiötä ja yksi myymälä. Näytteet otettiin tarjoilulinjastolta esim. kylmävitriinistä, tai suoraan keittiöstä. Näytteitä otettiin 12 kappaletta, mm. pitsaa, keittoa, kastikkeita, leipomotuotteita ja ruoka-annoksia.
Kaikki näytteet alittivat gluteenittoman tuotteen rajan 20 mg/kg. Ainoastaan pizzan gluteenipitoisuus hipoi rajaa ja mittauksen virhemarginaalin ollessa 40%, pizza saattoi ylittää rajan. Toisaalta erittäin vähägluteenisen tuotteen raja on 100 mg/kg (aiemmin gluteenittomaksi sai nimittää 200 mg/kg -tuotteita).
Vaikka otanta oli pieni, voi yhteenvetona todeta, että ravintoloiden ja muiden suurtaulouskeittiöiden G-tuotteet ovat pääsääntöisesti gluteenittomia. Olisi hienoa, jos vastaavia tutkimuksia tehtäisiin säännöllisesti myös muualla Suomessa.
Lue raportti: Kotka.fi: Ympäristökeskus tutki gluteenittomia tuotteita Kotkassa - kaikki näytteet täyttivät laatuvaatimuksenKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Join the discussion
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
The most read discussions in category
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.