annakristiina 27 messages – 11/20/2009 1:10 PM
Auttakaa epätoivoistahigga 209 messages – 11/20/2009 2:08 PM
Muhkeasta ja kuohkeasta en tiedä... mutta meillä maistuvat tällaiset sämpylät ja monet ovat sanoneet ettei uskoisi gluteenittomiksi
2.5dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1dl semper puhdaskaurahiutaleita
1tl suolaa
2rkl siirappia
1tl psylliumia
0.5tl ksantaania
0.5dl juoksevaa rasvaa (flora culinesse)
4.5dl jauhoja (provena kaura ja semper karkea jauhoseos)
nostelen taikinasta märällä lusikalla kökköjä jauhokasaan josta pyörittelen sämpylät pellille ja kohotan sit 30-45min. Paistan 225 n. 10-15 min. Ksantaanilla saa ainakin rapeamman kuoren ja aika ruskeaksi saa paistaa jotta sisältä kypsyy.
Jossu 22 messages – 11/20/2009 3:22 PM
Tänään sain kovin hyvältä kuulostavan ohjeen /vinkin. Eli sämpylät vois paistaa muffinssi vuokaan niin tulee mukavamman mallisia niistä, kun omat ei ainakaan kauhean hyvin muotoudu sämpylän mallisiksi.
KattiMatikka 271 messages – 11/20/2009 5:11 PM
Joo, itse sain kerran yhdessä lounasruokalassa sellaisia auringonkukka"sämpylöitä" jotka oli tehty muffinssivuokaan ja oli kyllä maistuvia. Ohje oli luultavasti risenan purkin kyljestä sellainen sämpyläohje mutta ne on johonkin kai kadonnut sieltä purkeista...Suviih 629 messages – 11/20/2009 8:55 PM
Meillä tekevät myös koulun lounasruokalassa muffinssivuokaan sämpylöitä ja hyviä ovat. Niissä vuokan pohjalle laitettu seesamin siemeniä niin että ne ovat sitten siellä valmiin sämpylän pohjassa.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
annakristiina 27 messages – 12/23/2009 2:50 PM
Kiitos vinkistä! Sori kun ei ole kerennyt kommentoimaan... Olen kyllä muffinssivuokiin tehnyt aikaisemmikin sämpylöitä ja onnistuvat siinä ihan kohtuullisesti. Tuota Higgan reseptiä en ole pystynyt kokeilemaan, kun en ole täältä tuppukylästä enkä isommastakaan paikasta löytämään ksantaania. Netistä tietty saa, mutta pitäisi tilata sitten jotain muutakin. Mutta olen tehnyt psyllium-pussin kyljessä olevalla ohjeella ja sillä tuli ainakin ihan ok sämpylöitä. Tosin niitä ei voinut laittaa kuin vain muffinsivuokiin, kun oli niin löysää taikina.Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.