Sämpylät

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • annakristiina 27 messages11/20/2009 1:10 PM

    Auttakaa epätoivoista
    Haluaisin tehdä muhkeita ja kuohkeita sämpylöitä.
    Mutta lopputulos on aina puoliraaka lissahtanyt sämpylä. Olen kokeillut miljoonista eri jauhoista, hiivaa olen lisännyt/vähentänyt, nesteen lämpötilan tarkastanut jopa mittarista.... Uunin lämpötilaa olen lisännyt ja vähentänyt. Nostattanut olen sämpylät vasta kun olen ne leiponut. Onko kenelläkään hyviä pikaniksejä, keinoja, ohjeita tms.

  • higga 209 messages11/20/2009 2:08 PM

    Muhkeasta ja kuohkeasta en tiedä... mutta meillä maistuvat tällaiset sämpylät ja monet ovat sanoneet ettei uskoisi gluteenittomiksi

    2.5dl vettä
    1/3 pkt hiivaa
    1dl semper puhdaskaurahiutaleita
    1tl suolaa
    2rkl siirappia
    1tl psylliumia
    0.5tl ksantaania
    0.5dl juoksevaa rasvaa (flora culinesse)
    4.5dl jauhoja (provena kaura ja semper karkea jauhoseos)

    nostelen taikinasta märällä lusikalla kökköjä jauhokasaan josta pyörittelen sämpylät pellille ja kohotan sit 30-45min. Paistan 225 n. 10-15 min. Ksantaanilla saa ainakin rapeamman kuoren ja aika ruskeaksi saa paistaa jotta sisältä kypsyy.

  • Ad

  • Jossu 22 messages11/20/2009 3:22 PM

    Tänään sain kovin hyvältä kuulostavan ohjeen /vinkin. Eli sämpylät vois paistaa muffinssi vuokaan niin tulee mukavamman mallisia niistä, kun omat ei ainakaan kauhean hyvin muotoudu sämpylän mallisiksi.

  • KattiMatikka 271 messages11/20/2009 5:11 PM

    Joo, itse sain kerran yhdessä lounasruokalassa sellaisia auringonkukka"sämpylöitä" jotka oli tehty muffinssivuokaan ja oli kyllä maistuvia. Ohje oli luultavasti risenan purkin kyljestä sellainen sämpyläohje mutta ne on johonkin kai kadonnut sieltä purkeista...

  • Suviih  629 messages11/20/2009 8:55 PM

    Meillä tekevät myös koulun lounasruokalassa muffinssivuokaan sämpylöitä ja hyviä ovat. Niissä vuokan pohjalle laitettu seesamin siemeniä niin että ne ovat sitten siellä valmiin sämpylän pohjassa.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • annakristiina 27 messages12/23/2009 2:50 PM

    Kiitos vinkistä! Sori kun ei ole kerennyt kommentoimaan... Olen kyllä muffinssivuokiin tehnyt aikaisemmikin sämpylöitä ja onnistuvat siinä ihan kohtuullisesti. Tuota Higgan reseptiä en ole pystynyt kokeilemaan, kun en ole täältä tuppukylästä enkä isommastakaan paikasta löytämään ksantaania. Netistä tietty saa, mutta pitäisi tilata sitten jotain muutakin. Mutta olen tehnyt psyllium-pussin kyljessä olevalla ohjeella ja sillä tuli ainakin ihan ok sämpylöitä. Tosin niitä ei voinut laittaa kuin vain muffinsivuokiin, kun oli niin löysää taikina.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s