Vehnätärkkelyksen valmistus

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • porajata 460 messages12/03/2014 9:55 AM

    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

  • porajata 460 messages12/03/2014 10:57 AM

    http://kauppa.ruohonjuuri.fi/gluteenijauho/VANTAS-124001/dp
    Gluteenijauho syntyy tuossa prosessissa ja sitäkin myynnissä

  • Ad

  • Jezu  Admin12/04/2014 9:51 PM

    porajata kirjoitti:
    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

    Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa

    Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • porajata 460 messages12/05/2014 9:40 AM

    Jezu kirjoitti:
    porajata kirjoitti:
    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

    Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa

    Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.

    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

  • Jezu  Admin12/06/2014 2:19 PM

    porajata kirjoitti:
    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

    Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen

    HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • porajata 460 messages12/06/2014 4:51 PM

    Jezu kirjoitti:
    porajata kirjoitti:
    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

    Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen

    HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa

    Oho, kaikkea keksivät

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s