Vehnätärkkelyksen valmistus
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
porajata 460 messages – 12/03/2014 9:55 AM
VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
vuokaaviosta).
6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
tuottamiseksi.
7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
vehnägluteenirehuun.
porajata 460 messages – 12/03/2014 10:57 AM
http://kauppa.ruohonjuuri.fi/gluteenijauho/VANTAS-124001/dp
Gluteenijauho syntyy tuossa prosessissa ja sitäkin myynnissä
Ad
Jezu Admin – 12/04/2014 9:51 PM
porajata kirjoitti:
VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
vuokaaviosta).
6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
tuottamiseksi.
7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
vehnägluteenirehuun.
Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa
Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
porajata 460 messages – 12/05/2014 9:40 AM
Jezu kirjoitti:
porajata kirjoitti:
VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
vuokaaviosta).
6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
tuottamiseksi.
7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
vehnägluteenirehuun.
Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa
Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.
Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...Jezu Admin – 12/06/2014 2:19 PM
porajata kirjoitti:
Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...
Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen
HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
porajata 460 messages – 12/06/2014 4:51 PM
Jezu kirjoitti:
porajata kirjoitti:
Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...
Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen
HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa
Oho, kaikkea keksivät
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Join the discussion
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
The most read discussions in category
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.