Kahvilavinkki: sairaaloiden kanttiinit – 10/03/2012 4:24 PM
Tuo on kyllä totta, ainakin oman kokemuksen mukaan gluteenitonta on tarjolla todella monenlaista sorttia niin suolaista kuin makeaa. Viimeksi Kys:llä käydessä oli kanttiinissa tarjolla mm. ilmeisesti kanttiinissa tehtyä pizzaa. Nyt tosin Kys on aika remontin alla, eikä kanttiini toimi "täysillä". Kannattaa juoda kahvit sairaalan kanttiinissa jos sairaalalla joutuu käymään
Pakasteuutuuksia Semperiltä – 09/11/2012 1:46 PM
Tummaa leipää ja rouheisia sämpylöitä löytyi Citymarketista. Sämpylät olivat jopa tarjouksessa (osta 3 maksa 2). Ihan hyviä tuotteita molemmat. Tuo vehnätärkkelys on tosiaan harmillista, sillä oman suvun keliaakikoistakaan kaikki eivät sitä pysty käyttämään.
Noita pasta-aterioita koitin etsiä, mutta ei ainakaan Kuopion Citymarkettien valikoimiin olleet vielä tulleet.
Campbells-tuotteiden gluteenittomuus – 08/11/2012 3:24 PM
Noita Lämmin Kuppi -keittoja olen silloin tällöin pitänyt töissä mukana "hätävara-eväänä" eikä ole mitään oireita tullut silloin tällöin syötynä.
Mitä tehdä glut. valmistaikinasta? – 07/30/2012 9:31 PM
Valmiista taikinasta saa erinomaisen pohjan suolaiselle piirakalle. Taputtelee taikinan vain vuoan pohjalle ja täytteet päälle. Oma suosikki on kinkkupiirakka, jolle löytyy netistä monenlaisia täyteohjeita. Pasteijat on toinen hyvä vaihtoehto. Pasteijoiden täyte saa olla melko suolainen, sillä taikina tavallaan imee täytteen suolaa itseensä. Pasteijoiden täytteen perusraaka-aine on keitetty riisi (kannattaa käyttää vedessä keitettyä puuroriisiä) ja lisäksi voi laittaa jauhelihaa tai kinkkua, paprikaa, ruohosipulia, kananmunaa... Mausteiksi suolaa, valkopippuria, yrttejä, paprikajauhetta, ihan oman maun mukaan. Jotkut laittavat myös maustettuja tuorejuustoja pasteijoiden täytteeseen antamaan makua.
Myös juustokierteitä olen valmistaikinasta tehnyt, mutta taikina oli DS:n taikinaa, joka on rakenteeltaan hieman erilaista.
Ulkomaalaisen Suomi-opas – 07/18/2012 4:32 PM
Suloisten myymälästä löytyy infoa täältä: http://www.suloiset.fi/index.phtml/t/articles1/art/9442/p/12587
Lisäksi Tampereelta löytyy Allermiinan myymälä: http://www.allermiina.fi/infosivu/2/yhteystiedot
Sokos hotellien tarjonnasta ei infoa netistä löydy, mutta omien töideni puolesta tiedän, että Sokkareiden tarjontaan kuuluu nykyään aiempaa huomattavasti laajempi gluteenittomien tuotteiden valikoima.
Ilmankos en tuota Celin myymälää enää bongannutkaan Turussa käydessäni, harmi ettei kahvila sitten lähtenytkään ilmeisesti pyörimään kunnolla.
Mainintaa voisi pistää myös gluteenittomia tuotteita valmistavien leipomoiden tehtaanmyymälöistä, ovat varmasti monelle autolla liikkuvalle ulkomaalaiselle mukava pysähdyspaikka (esim. Vuohelan herkkupuodin myymälä Hartolassa ja Moilasen myymälä Naarajärvellä). Aitoja makuja -myymälä Helsingissä vissiin tarjoaa myös melkoisen valikoiman gluteenittomia tuotteita, pitäisikö sekin mainita? http://www.aitojamakujastore.net
Ulkomaalaisen Suomi-opas – 07/17/2012 3:50 PM
Myös muista isoimmista kaupungeista Helsingin lisäksi voisi mainita, jos löytyy jotain pelkästään gluteenittomiin erikoistuneita myymälöitä (esim. Turussa Celi oy ja Suloisten myymälä kauppahallissa). Lisäksi voisi mainita hotellien gluteenittomasta tarjonnasta (esim. Sokos hotelleissa aina gluteenittomia muroja, mysliä, leipää, puuroa jne. saatavilla). Ehkäpä myös joitakin koko Suomesta löytyviä ketjuravintoloita, joissa aina listoissa g-merkinnät, voisi mainita tai sitten laittaa linkin englannin kieliseen versioon gluteenittomasta kartasta.
Ruokapaikat Ruotsissa??? – 06/07/2012 2:46 PM
Tuli Tukholmassa pyörähdettyä ja aivan matkatarinaan asti ei kerrottavaa ole, joten kerrotaanpas vinkit tässä keskustelussa.
Max-hampurilaisravintolasta sai hyvänmakuisen gluteenittoman hampurilaisaterian todella nopeasti, eikä lisähintaa gluteenittomasta peritty. Max, jossa kävin löytyy Hamngatanilta melkein NK-tavarataloa ja PKHuset:ia vastapäätä.
Vanhassa kaupungissa syötiin ravintolassa jonka nimeä en muista. Sijaisi Kåkbrinkenin ja Stora Nygatanin kulmassa O'Connells -irkkupubia vastapäätä. Täällä lupasivat valmistaa mieltei minkä vaan listan annoksista gluteenittomana.
Åhlens-tavaratalon ruokaosastolla oli todella hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita (omassa hyllyssään) ja mm. Friends of Adam leipomon tuoreita leipiä kuului valikoimiin.
Moilala Facebookissa – 05/31/2012 1:09 PM
Käykäähän tutustumassa tuonne portaaliin täällä, portaali on nyt virallisestikin jo auki: http://www.moilala.fi
Rekisteröitymällä pääsee lisäämään omia reseptejä ja äänestämään palveluun jo lisättyjä ohjeita. Tätä kautta on mahdollista vaikuttaa siihen millaisia uusia gluteenittomia tuotteita kauppojen valikoimiin mahdollisesti tulevaisuudessa tulee.
Lisäksi tällä hetkellä on menossa vuokaleipäkilpailu, josta voi voittaa pitkän viikonlopun Tahkolla luxusmökissä
Alkoholi – 05/11/2012 3:26 PM
Tuo sisältää lakritsia-teksti tarkoittaa todennäköisesti sitä, että sisältää sitä raakalakritsaa, lakritsajuurta tai mikä se virallinen nimitys sitten onkaan. Jos se sisältäisi suoraan sellaista lakua, jossa on vehnää, pitäisi vehnäkin varmaan mainita. Baarien omat sekoitukset ovatkin sitten eri asia, ne usein tehdään juurikin niistä karkeista.
Vinkkejä leivontaan – 04/12/2012 7:22 PM
Itse olen huomannut, että yleensä kaikkien leivinjauheella kohotettavien leivonnaisten ohjeet toimivat gluteenittomana ihan vain vaihtamalla jauhot. Pikkuleivissä saattaa joutua lisäämään taikinaan psylliumia ettei tule murentuvia. Hiivalla kohotettavat ovatkin sitten asia erikseen, sillä näissä leivonnaisissa taikinan sitkolla on yleensä merkitystä ja gluteenittomissa taikinoissa sitä sitkoa ei ole. Hiivataikinoitakin oppii kuitenkin käsittelemään ja saamaan hyvän lopputuloksen kun vain kokeilee. Mikäli epäröi, kannattaa etsiä valmiita ohjeita gluteenittomiin hiivaleivonnaisiin ja tekemällä oppii tuntemaan millainen taikina on hyvä.
Nuo valmiit jauhoseokset ovat siitä hyviä, että monia niistä (esim. Semperin Fin mix) voi käyttää juuri samanverran kuin vehnäjauhoa. Makeita leivonnaisia (joissa on muutenkin jo yllinkyllin hiilareita sokerin muodossa) tehdessä käytän yleensä aina tuota Semperin jauhoseosta, se on sopivan neutraali ja leivonnaisista tulee hyvänmakuisia. Lisäksi tuo jauhoseos ei sisällä vehnätärkkelystä, joten se käy aivan kaikille keliaakikoille (meillä on suvussa keliaakikoita, jotka eivät vehnätärkkelystä pysty käyttämään). Leipiin ja sämpylöihin sekoitan sitten useampia jauhoja (tattaria, kauraa, maissia, riisijauhoa, jauhoseoksia...), jotta saan niihin erilaista makua ja kuitupitoisuutta.
Jytte-jauhosta kannattaa muistaa, että sen annostus on erilainen kuin vehnäjauhon, ohje löytyy pussin kyljestä.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
136 tips
Products
22 products
Images
190 images
Links
14 links
Forum
629 messages, 55 topics
Comments
139 comments
Registration time
01/19/2009 10:18 PM