Suviih 

Forum messages

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
  • Paremmat kouluruoat keliakian takia! 05/03/2011 9:57 PM

    Omalla kohdallani olen välillä saanut parempaa kuin muut, välillä taas huonompaa, useimmiten kuitenkin aika saman tasoista ruokaa. Parempaa ruoka oli yläaste- ja lukioaikoina kalaruokapäivinä: muut saivat kalapuikkoja, minä sain hyvää paistettua kalaa. Joskus taas huomasi, että gluteeniton ruoka oli kiireessä valmistettu ja siksi huonompaa (esimerkiksi sain kerran liha-makaronilaatikkoa, josta oli liha unohtunut ja makaronit keitetty aivan mössöksi).

  • Gluteeniton dieetti muoti-ilmiö jenkeissä? 04/30/2011 12:11 AM

    http://www.youtube.com/watch?v=oSJ-nrYETzs

    Tämmöisen videon bongasin Youtubesta. Ilmeisesti gluteeniton ruokavalio on todella jonkinlainen muoti-ilmiö jenkeissä, kun aihe on päässyt myöhäisillan uutislähetykseenkin. Aiemmin asiasta onkin ollut jo mainintaa glu.fi:ssä täällä: http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Tunnelmia+Jenkeist%E4/386/
    Ei voi kun ihmetellä :O

    EDIT: Ja tottakai tuohon otsikkoon lipsahti kirjoitusvirhe, enkä saa sitä enää korjattua

  • Helikobakteerista 04/28/2011 8:03 PM

    Verikokeella olen aina selvinnyt ja pelkät keliakiavasta-aineet ovat aina tainneet katsoa. Lähetteen on tehnyt lääkäri kun olen pyytänyt.

  • Vappu 04/26/2011 5:41 PM

    Vappu olisi taas tulossa, joten nostetaanpas tätä keskustelua. Tippaleipien tekoa tuli kokeiltua tänään ensimmäisen kerran. Hyviä olivat, joskaan en tiedä maistuivatko samalle kuin tavalliset, sillä en koskaan tullut syöneeksi tavallisia tippaleipiä. Munkeiksi ajattelin tänä vuonna pikamunkkeja, ohje tosin vielä vähän hakusessa (vinkatkaa jos jollakulla on hyvä pikamunkkiohje!).
    Innofoodsin donitseja muuten suosittelen lämpimästi, jos ei tahdo itse tehdä munkkeja.

  • Ruskeakastike 04/19/2011 9:07 PM

    Juu, leivinjauhetta voi käyttää aivan kuten tavallisissakin leivonnaisissa. Pääsääntö on, että leivinjauheella kohotettavat gluteenittomat leivotaan aivan kuten tavalliset (jauhot vain gluteenittomiksi) ja hiivalla kohotettavissa joutuu vähän kikkailemaan hyvän rakenteen aikaansaamiseksi.

  • Ruskeakastike 04/19/2011 12:33 PM

    Ainiin, maissijauhoistakin kannattaa muistaa tarkistaa tuoteseloste "saattaa sisältää" -merkintöjen takia. Virtasalmen viljatuotteen maissijauho on varmasti gluteenitonta (valmistaja takaa, että joukkoon ei pääse missään vaiheessa gluteenia sisältäviä viljoja). http://www.virtasalmenviljatuote.fi/maissijauho.html
    Nutanan valmistama maissijauho taas saattaa sisältää gluteenia, joten sitä ei suositella keliaakikoille.

    Ja vielä selvyyden vuoksi, maissijauho ja maizenan maissitärkkelys ovat kaksi eri asiaa (vrt. vehnäjauho ja vehnätärkkelys).

    Noista kakkujutuista, kokeilitko Jepi, että kakku oli varmasti kypsä? Raa'alle kakulle käy nimittäin herkästi juuri kuvailemallasi tavalla.
    Kakkupohja voi epäonnistua esimerkiksi siitä syystä, että munat ja sokeri eivät ole vaahdotettu tarpeeksi tai toisaalta myös liika vaahdotus saa kakkupohjan epäonnistumaan. Vaahto on sopivaa silloin kun taikinalla voi "kirjoittaa" ja kuviot näkyvät taikinassa muutaman sekunnin ajan. Myös jauhon määrä on oltava oikea suhteessa munien ja sokerin määrään.
    Teen itse kakkupohjani näillä ohjeilla: http://gluteeniton.vuodatus.net/page/kakkupohja ja hyvin ovat onnistuneet. Jauhoina käytän yleensä Semperin hienoa jauhoseosta, mutta myös Schärin mix C on hyvä jauho kakkupohjiin (paras lopputulos tullut kun käyttänyt puolet ja puolet Schäriä ja Semperiä).

  • Ruskeakastike 04/19/2011 10:15 AM

    Itse teen ruskean kastikkeen maissijauhoista (ruskistan voissa, lisään nesteen).
    Lisäksi silloin tällöin tulee tehtyä jauhelihakastike Maizenan tummalla suurusteella (ruskistetun jauhelihan joukkoon gluteenitonta lihalientä ja mausteita ja sitten vaan tuota suurustetta joukkoon, ei paakkuunnu.)

  • Moilasen uudet pizzat 04/18/2011 9:41 AM

    Moilaselta näkyy ilmestyneen taas uusi pizza: tonnikala. Citymarketissa (Kuopio, Päiväranta) näin myynnissä, mutta en oikein ole tonnikalan ystävä, joten jäi ostamatta.
    http://www.moilas.fi/fi/?ID=2342

    Margheritaa näkyi ilmestyneen myyntiin myös Kuopion Prismaan, mutta on vielä tämäkin maku testaamatta.

  • Vaalit 2011 04/06/2011 8:14 PM

    Jossain määrin tuolta listalta voi huomata sellaista pienempien puolueiden ja vähemmän tunnettujen ehdokkaiden äänten kalastelua (eli äänten toivossa yritetään olla ajamassa vähän kaikkien asiaa vaikka koko asia ei välttämättä olisi ehdokkaalle edes entuudestaan tuttu). Mutta hyvä, että asiaa tuodaan esille, näin saadaan ehdokkaita ja tulevia kansanedustajia kiinnittämään huomiota asiaan.

    Puoluekurin vuoksi äänestän itsekin pääasiassa puoluetta, mutta toki sitten sieltä itselle mieluisan puolueen ehdokkaista valitsen vielä sen, jonka ajatukset vastaavat omiani.

    Tällaisen muuten bongasin tuolta vapaista kommenteista:

    "Tattari- tai speltti ei sovi kaikille vaan on hankittava kalliita ulkomaisia tuotteita."

  • Uusia gluteenittomia tuotteita 03/27/2011 5:31 PM

    Semperiltä on tullut uusia Piruett-nimisiä vadelmatäytekeksejä (samantyylisiä kuin tavalliset Ballerina-keksit). Semperin sivuilta en näistä löytänyt mainintaa, mutta K-kaupassa olivat myynnissä. Maku hyvä, mutta hinta oli huima (3,79e) paketin kokoon (110g) nähden.

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    136 tips

    Products
    22 products

    Images
    190 images

    Links
    14 links

    Forum
    629 messages, 55 topics

    Comments
    139 comments

    Registration time
    01/19/2009 10:18 PM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s