Kebab-liha? – 01/13/2010 6:39 PM
Mitähän kebeb-lihaa muuten käyttävät ABC-asemilla? Sieltähän saa hyvää gluteenitonta kebabia ihan kastikkeen kanssa (kastike kenties Görania, maistuu ainakin hyvin samanlaiselle).
Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? – 01/13/2010 6:37 PM
Tykkään itse pitää vatsallani lämpöpakkausta ja olla sikiöasennossa silloin kun poden vatsakipuja, tosin tämä nyt ei varsinaisesti sitä kipua poista, mutta ainakin se omalla kohdallani helpottaa oloa hieman. Erilaiset viljapussit joita voi lämmittää mikrossa ovat hyviä tähän tarkoitukseen.
Kebab-liha? – 01/11/2010 6:38 PM
Jotain Suomessa valmistettuja kebablastujahan myydään marketeissa ja ne ovat muistaakseni gluteenittomia, joten varmasti löytyy joistakin kebabravintoloistakin gluteenitonta kebabia. Se on vaan sitten toinen juttu ymmärtääkö mahdollisesti ulkomaalainen myyjä mitä tarkoitat kun pyydät tuoteselostetta nähtäväksi...
Mistä vakuumipakattua tummaa viipaleleipää? – 01/11/2010 6:34 PM
Olisiko kyseessä ollut tämä Glutanon valmistama leipä? Muistaakseni olen itse tätä joskus Kuopion Prismasta ostanut, mutta en valitettavasti muista leivän suomenkielistä nimeä ja sivut ovat saksaksi.
http://www.glutano.com/index.php?id=805
Schärin uutuudet – 01/10/2010 4:07 PM
Täältä voi muuten ladata tuon listan Schärin tuotteista joita Suomesta saa:
http://www.schaer.com/en/international
Schärin uutuudet – 01/10/2010 2:36 PM
Nuo Twinnyt ovat aivan ihania! Suomessa en ole vielä niitä nähnyt, mutta Roomasta tuli hamstrattua muutama pakkaus mukaan. Siellä niitä myytiin 5 patukan pakkauksissa ja pakkauksen hinta oli noin 5e. KitKat tuli minullekin mieleen siitä, hyvin samantyyppinen patukka.
Glu.fi:n rekistyröityneet käyttäjät – 12/31/2009 10:42 AM
Kari kirjoitti:
Chupa Chups -tikkarit gluteenittomia? – 12/31/2009 10:38 AM
Olen itse niitä joskus vuosia sitten syönyt, olivat myynnissä silloin semmoisessa isossa muovisessa purkissa ja purkin kyljessä oli tuoteseloste mikäli vain oikein muistan. Silloin selosteessa ei ollut mitään kiellettyä, mutta tikkareisen sisältö on toki voinut muuttua.
Gluteenitonta Roomassa? – 12/29/2009 4:13 PM
Reissuun on aikaa enää alle viikko, onko jollakulla vielä hyviä viimehetken vinkkejä Roomaan? (muutkin kuin gluteenittomuuteen liittyvät vinkit otan ilolla vastaan )
Ravintolaruokien gluteenittomuus – 12/27/2009 2:07 PM
Kyypparin kyselyyn vastausta:
Vehnätärkkelys on vehnää, josta on teollisesti poistettu gluteenia sisältävät osat ja jäljelle on jäänyt gluteeniton tärkkelysosa. Prosessilla ei kuitenkaan onnistuta valmistamaan täydellisen puhdasta vehnätärkkelystä, vaan vehnätärkkelykset sisältävät aina hyvin pienen määrän gluteenia, mutta valtaosa keliaakikoista voi kuitenkin vehnätärkkelystä käyttää. Tuolla luontaisesti gluteenittomalla nimityksellä (joka tosin nyt on jäämässä pois käytöstä) tarkoitetaan, että tuotteissa ei ole käytetty mitään sellaisia ainesosia, joista on teollisesti poistettu gluteeni (esim. tuo vehnätärkkelys). Luontaisesti gluteenittomat tuotteet valmistetaan ainesosista, jotka luonnostaan eivät koskaan sisällä gluteenia (eli esimerkiksi peruna, maissi, tattari, riisi, hirssi) ja olennaista on että nämä aineosat eivät ole myöskään kontaminoituneet gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa (esimerkiksi jos samassa myllyssä jauhetaan vehnää ja tattaria, ei tuo tattari ole keliaakikon ruokavalioon soveltuvaa, koska joukossa on hyvin suurella todennäköisyydellä vehnää). Luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevat herkät keliaakikot (esimerkiksi monet ihokeliaakikot) ja luontaisesti gluteenittomat tuotteet soveltuvat myös vehnäallergisille ihmisille (eri asia kuin keliakia, vehnäallergikko ei koskaan voi käyttää edes vehnätärkkelystä, koska hän ei ole allerginen viljan gluteeniosalle vaan aivan muille osille)
Uudet nimitykset näille gluteenittomille tuotteille ovat Gluteeniton (saa sisältää gluteenia max 20 milligrammaa/kilo) ja Erittäin vähägluteiininen (saa sisältää gluteenia max 100 milligrammaa/kilo). Termi "Gluteeniton" vastaa käytännössä jatkossa vanhaa termiä luontaisesti gluteeniton ja ne tuotteet joista aiemmin käytettiin pelkkää gluteeniton nimitystä (eli nämä vehnätärkkelystä sisältävät) ovat jatkossa "Erittäin vähägluteenisia".
Sekä gluteenittomissa että erittäin vähägluteenisissa tuotteissa saa jatkossa käyttää vehnätärkkelystä ja puhdasta kauraa (eli kauraa joka kasvatetaan ja käsitellään niin ettei sen joukkoon voi joutua vehnää, ohraa tai ruista),kunhan nuo gluteenipitoisuudelle määrätyt rajat eivät ylity (tämä tosin saattaa aiheuttaa ongelmia niille keliaakikoille, jotka eivät kestä tuota vähääkään, joka tuon uuden gluteenittoman raja-arvo on, ja samoin vehnäallergisille jotka eivät voi enää luottaa että ko merkinnällä varustettu tuote ei sisältäisi yhtään vehnää).
Jos joskus et tiedä, mitä asiakas tarkoitta, kysy häneltä ja tuo vaikka pakkaukset pöytään tutkittavaksi, sillä vääränlainen ruoka voi aiheuttaa keliaakikoille ja allergisille todella hankalia oireita.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
136 tips
Products
22 products
Images
190 images
Links
14 links
Forum
629 messages, 55 topics
Comments
139 comments
Registration time
01/19/2009 10:18 PM