Suviih 

Forum messages

30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
  • Jouluateria 12/07/2009 6:48 PM

    Viveka, olen kokeillut aika monenlaista gluteenitonta torttutaikinaa tehdä itse, mutta kertaakaan en ole saanut aikaan kunnon lehtevää taikinaa (olen tehnyt sitten laukkutorttuja). Mielessä käväisi joskus että mitenkähän jos kokeilisi tehdä wienerleipätaikinan gluteenittomana ja siitä torttuja, mutta sitä en ole vielä testannut. Siihen kun tulee hiivaa, niin saattaisi kohota ainakin paremmin kuin pelkkä voitaikina.

    Vuohelan herkkupuoti ainakin valmistaa gluteenitonta torttutaikinaa, mutta olen ehkä kerran nähnyt sitä myynnissä ja sekin vuosi sitten joulun alla.

  • Valmista piparkakkutaikinaa? 12/07/2009 6:39 PM

    Kuopion Prismassa näkyi olevan myynnissä vielä iso kasa Frian piparkakkutaikina paketteja.

  • Kauralese (Myllyn Paras Oy) 12/07/2009 3:35 PM

    Provena tuotesarjaan on ilmeisesti alkuvaiheessa kuulunut myös kauralese, mutta sitä ei enää jostain syystä valmisteta.

  • Joulusinappi- ja kahvikakkuohjeita? 12/07/2009 12:15 PM

    Olisiko kellään hyvää ohjetta gluteenittoman kotisinapin valmistamiseen? Jouluksi haluaisin kokeilla itsetehtyä sinappia, mutta monissa ohjeissa on vehnäjauhoa enkä tiedä miten sinapissa se olisi järkevintä korvata niin ettei maku muutu, kun en ole sinappia ennen tehnyt.

    Jouluisia kahvikakkuohjeita (gluteenittomia tietysti) ottaisin myös mielelläni vastaan, tekisi mieli kokeilla jotain uutta tänä jouluna kahvileiväksi torttujen ja pipareiden rinnalle.

  • Jouluateria 12/06/2009 5:09 PM

    Miten te muut toteutatte gluteenittoman jouluaterian, kaikki gluteenitonta vai erikseen tavallista ja gluteenitonta?
    Meillä kotona on oikeastaan niin kauan kun keliaakikoita on talossa ollut tehty jouluruuat gluteenittomina, mutta välillä kyllä ärsyttää kun on näitä kodin ulkopuolisia jouluaterioita (pikkujouluja tms.) ja muutaman kerran kinkku (se suurin herkkuni) on ollut vuorattu tavallisilla korppujauhoilla.

  • Gluteeniton glögi 12/06/2009 4:52 PM

    Yhteenkään gluteenia sisältävään en ole koskaan törmännyt.

  • S-ryhmä vai Kesko? 12/06/2009 2:18 PM

    Jontsa kirjoitti:
    Kävin viikolla Prisman yhteydessä olevassa Presso-kahvilassa ja söin gluteenittoman kana-paninon, ja oli meinaan mahdottoman hyvää! Se oli samaan tyyliin paistettu leipä kuin normaali-panineissa, ja täytekin oli varmaan samaa tai ainakin saman tyylistä. Leipä oli ihanan rapsakka päältä ja pehmyt sisältä, mikä on harvinaista gluteenittomille leiville. Seuraavalla kauppakäynnillä pitää maistaa kinkku-panino

    Vau, en ole koskaan törmännyt paikkaan josta saisi gluteenittomia paniinineita. Minkä kaupungin Prisma oli kyseessä?
    Googlettamalla muuten löysin tiedon, että Salossa Salon Tori kaffesta saa myös gluteenittomia panineita

  • Lentoasemat 12/03/2009 6:09 PM

    Epäilen muuten että tämä keliakian länsimaalaisuus saattaa osittain johtua siitä, että täällä sitä tutkitaan eniten ja länsimaissa käytetäänkin paljon enemmän gluteenipitoisia viljoja kuin Aasiassa ja Afrikassa. Jos sairaus ei ole vaikkapa Aasian lääkäreille tuttu, sitä tuskin todetaankaan siellä. Tietysti vaikuttaa myös terveydenhuollon taso, monikohan kiinalainen menee lääkäriin valittamaan vatsavaivoja... ei ehkä ainakaan ne köyhimmät. Suomessa keliakian tutkimus on maailman huippua, joten ehkä tälläkin on jotain tekemistä sen kanssa että keliaakikoita (todettuja sellaisia) on Suomessa suhteessa enemmän kuin muissa (länsi)maissa.

    Meni vähän off topic.

    Lentoasemilla ravintolat ja voisivat kyllä panostaa enemmän eri erityisruokavaliohin, tarvetta ja menekkiä uskoisi kyllä olevan.

  • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 12/02/2009 9:38 PM

    Vuokatin urheiluopistolla oli ainakin muutama vuosi sitten otettu hyvin keliaakikot huomioon. Aamiaiselle oli pariakin leipäsorttia ja henkilökunta oli erittäin avuliasta ja opasti hyvin mistä gluteenittomat leivät löytyvät (olivat sivussa muista ruoista). En muista oliko lounaslistoihin merkitty gluteenittomat, mutta ainakin kysymällä selvisi ja useaa sorttia löytyi.

  • Oletteko ajanmyötä tottuneet gluteenittoman makuun 12/01/2009 2:43 PM

    Täällä taisi aiemminkin olla keskustelua "makuaistin menettämisestä" mikä nyt on käytännössä tottumista gluteenittomien makuun ja vehnäjauhoista tehtyjen maun unohtaminen.
    Makuaisti "menetetty"

    Leivät olivat ehkä itselleni se vaikein totuteltava, kuten varmaan monelle muullekin mutta melko nopeasti sitä tottui ja omat suosikit löytyivät. Paahtaminen parantaa gluteenittomien leipien makua!

    Pastoista ehkä omaan makuuni parasta on ollut Semperin tagliatelle ja pappardelle, kannattaa kokeilla vaikka hinnakkaita ovatkin. Ja kuten Kattimatikka jo sanoikin, reilusti vaan hyvää kastiketta päälle niin ei pastan eroa huomaa

    Teitkö vispipuuroa muuten täysjyväriisijauhoista vai siitä perusriisijauhosta? Farinan täysjyväriisijauhopaketin kyljessä on ohje, jolla äitini tekee puuron ja hyvää on, tosin en muista mille mannasta tehty maistui joten en osaa verrata

30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    136 tips

    Products
    22 products

    Images
    190 images

    Links
    14 links

    Forum
    629 messages, 55 topics

    Comments
    139 comments

    Registration time
    01/19/2009 10:18 PM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,023s