Suviih 

Forum messages

33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
  • Tarviin tukea!!! 11/04/2009 12:52 PM

    Afrodite kirjoitti:
    Kaipaisin hieman reseptejä. Mistähän niitä löytyy?

    Jonkin verran reseptejä löytyy tuolta "vinkit" -osiosta tältä sivulta ja lisäksi näistä blogeista löydät gluteenittomia reseptejä jotka on todettu toimiviksi:

    Edinan intohimot
    Huvikumpu
    Pappilan hätävara kokkaa
    Gluteenitonta leivontaa
    Pikkukuu
    Feetu
    Mantan kyökki

  • S-ryhmä vai Kesko? 11/02/2009 2:09 PM

    Tämä kyllä vaihtelee todella paljon paikkakunnittain. Aiemmalla paikkakunnalla S-marketista ei varmasti saanut mitään muuta kuin juuri ja juuri ne perustuotteet ja K-kaupan valikoima oli suurempi. Nykyisellä paikkakunnalla tilanne on päinvastainen omien lähikauppojeni suhteen.
    Isojen markettien suhteen olen oikeastaan tyytyväinen molempien valikoimiin, Prismalla tosin on vähemmän sellaisia harvinaisempia/erikoisempia tuotteita, mutta perusvalikoima on todella kattava ja koska hinnat ovat edullisemmat, sieltä tehdään pääasialliset ostokset S-marketin lisäksi (tosin sitten välillä haen jotain erikoisempia gluteenittomia cittarista ohikulkiessani).

  • Laihdutus 10/29/2009 5:58 PM

    Itsellä aikoinaan dietti petti salakavalasti useamman kuukauden ja seurauksena oli kyllä painon aina roima putoaminen. Tosin tuo dietin pettäminen aiheutti myös ripulia, väsymystä ja muutenkin heikkoa oloa. En tosiaankaan menisi syömään gluteenia tietoisesti laihtuakseni, olo oli sen verran huono!
    Liikuntaa vaan ja ruokavalioremonttia, ne on parhaat laihdutustavat.

  • Valmisruuat 10/26/2009 7:53 PM

    Noita kyllä näkee tuoteselosteissa melkein tuotteessa kuin tuotteessa, valitettavaa luontaisen dietin noudattajille. Kaipa niillä jokin tarkoitus siinä ruuassa on kuten niillä muillakin eriskummallisen kuuloisilla raaka-aineilla joita valmisruuissa on.

    Jos ei valmisruuista löydy sopivia vaihtoehtoja, tee pakkaseen annoksia itse. Meillä tehdään esimerkiksi lasagnea iso satsi kerralla ja ylimääräiset pakkaseen josta saa sitten näppärästi ruokaa kun ei jaksa/ennätä kokata. Maksa- ja porkkanalaatikkoa on kätevä pakastaa raakanakin niin saa sitten tuoretta kun tyrkkää vain uuniin

  • Imellytetty perunalaatikko 10/26/2009 4:35 PM

    Kyllä meillä on tätä tehty gluteenittomista jauhoista. Mummo vielä joskus antoi vinkin että kannattaa laittaa sekaan hieman siirappia niin tulee hyvä ja se kyllä auttoi.

  • Makuaisti "menetetty" 10/24/2009 8:48 PM

    Moni gluteeniton leivonnainen on jopa parempaa kuin tavallinen, ainakin meidän sukulaiset ovat kehuneet esimerkiks gluteenitonta täytekakkua (ja eräs sukulainen tekee kakut gluteenittomana vaikka keliaakikoita ei olisi tulossakaan kylään).
    Mutta sitten taas nämä pullat ja leivät eivät kyllä sinne tavallisten leivonnaisten tasolle yllä... niiden suhteen kyllä koen itse makuaistini menettäneeni ja olen iloinen etten pääse tavallista maistelemaan (muuten saattaisi dietti alkaa tympiä ja pahasti). Matkamessuilla oli Hartolan osastolla viime talvena tarjolla Vuohelan herkkupuodin kauranappeja (tms.) ja olin juuri alkamassa kehumaan miten hyviä ne ovat, kun taviskaverini totesi että hyi miten kuivia ja sitkeitä ja jätti loput syömättä. Että näin.

  • Ikäviä tilanteita 10/24/2009 3:16 PM

    Vaula kirjoitti:
    Pitäis varmaan jakaa tuttaville jokin ohje, jossa kerrotaan mitä kaikkea pitää ottaa huomioon gluteenittomassa leivonnassa/ruoanlaitossa. Löytyisiköhän netistä tällaista ohjetta? Yhdessä gluteenittoman leivonnan kirjassa oli oma osio, jossa oli hyvin ja perusteellisesti kirjoitettu opastus, mutten tietenkään muista kirjan nimeä..

    Löydät yhdenlaisen version tällaisesta ohjeesta blogistani osiosta "Vinkit gluteenittomaan leivontaan":

    http://gluteeniton.vuodatus.net

    Jos löydät tuosta listasta jotain puutteita, laita kommenttia blogiini niin lisään siihen asioita.

  • Mitä kaipaatte entisestä elämästä? 10/23/2009 2:27 PM

    Ninni, meillä tehdään gluteenitonta vispipuuroa riisijauhoista ja hyvää on

  • Sunnuntai gluteenittomat jauhot 10/23/2009 2:25 PM

    Noita keksejä muuten olen ostanut myös Citymarketeista ja K-Supermarketeista (varmaan Prismoistakin saa jossakin, täällä ei) joten kannattaa tarkistaa kauppojenkin tarjonta ettei maksa turhia postikuluja.

  • Tarviin tukea!!! 10/22/2009 4:02 PM

    Tsemppiä sinulle uuden ruokavalion kanssa! Ei se ole niin kamalaa kuin miltä alkuun vaikuttaa, äkkiä tähän pääsee sisään vaikka alussa itselleni ainakin sattui unohduksia ja tajusi vasta jälkeen päin että hetkinen, enhän minä olisi saanut syödä tuota keksiä/karkkia/leivänkantaa. Kun diettiin tottuu, sen noudattaminen sujuu kuin itsestään ja kaupassa käyntikin sujuu nopsaan, tuotteet bongaa hyllyltä helposti ja tuoteselosteenkin lukaisee tarvittaessa melko nopeasti.

    Kyläreissujen suhteen itselläni ainakin on sujunut hyvin, jos joku ystävistäsi ei ole valmis ottamaan pakon sanelemaa ruokavaliotasi huomioon, ei hän ole todellinen ystävä. Omat kaverini ovat opetelleet tekemään pizzaakin gluteenittomana ja anoppi huolehtii tarkasti, ettei leviterasiassa ole murusia. Toki niitäkin tilanteita tulee että paljaaseen kahviin joutuu tyytymään, mutta itse naisena otan sen positiivisesti: eipähän tullut ainakaan ylimääräisiä kaloreita Ja kaikenlisäksi, tilanne jossa keliaakikolle ei ole tarjottavaa vaikka hänen tulostaan on tiedetty, on paljon nolompi emännälle/isännälle kuin keliaakikolle itselleen.

    Ruokavaliota kannattaa noudattaa tarkasti, sillä jos noita lipsahduksia antaa tarkoituksella sattua on aivan sama jättää ruokavalio noudattamatta. Sen suolinukan korjaantuminen ennalleen kun vie kohtuullisen kauan.
    Nuo paahtopussit ovat käytännöllisiä kyläillessä ja reissussa, mutta kotiin tosiaan kannattaa hommata se toinen leivänpaahdin gluteenittomille. Ei se pussissa paahdettu vastaa ilman sitä paahdettua

    Suomessa on siitä helppo olla keliaakikko, että miltei kaikki ravintolat tarjoavat gluteenitonta. Vaihtoehtoja löytyy pikaruuasta fine diningiin. Matkustelu toki vaatii hieman enemmän valmisteluja kuin taviksena, mutta ruokavalio ei sille ole mikään este. Itse olen lähdössä Tammikuun alussa Roomaan ja kyllä, Italiasta saa gluteenitonta pastaa ja pizzaa. Netti keskustelupalstoineen on todella hyödyllinen matkakohteesta tietoa etsiessä.

    Itse rakastan myös leivontaa ja ruuanlaittoa, eikä gluteenittomuus ole mikään ongelma. Vaihtoehtoisia jauhoja ja ohjeita löytyy pilvin pimein. Esimerkiksi bechamel tyyppisissä kastikkeissa vehnäjauhon voi korvata esimerkiksi maissijauholla (tästä tykkään itse) tai sitten kuuman nesteen voi suurustaa maizenalla. Jos tuntuu hankalalle etsiä liemikuutioita joissa ei ole vehnää, tee liemi itse. Se on samalla paljon terveellisempää kun siihen ei ole sotkettu lisäaineita. Ja se onnistumisen elämys on paljon suurempi kun onnistuu tekemään hyvää gluteenitonta pullaa kuin tavallisen pullan onnistuessa!

33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    136 tips

    Products
    22 products

    Images
    190 images

    Links
    14 links

    Forum
    629 messages, 55 topics

    Comments
    139 comments

    Registration time
    01/19/2009 10:18 PM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s