Omar – 08/21/2009 5:22 PM
Mukava kun valtaosa noista Fazerin klassikko karkeista (joita tuli pikkuisena syötyä) ovat gluteenittomia. Siis ainakin Fazerin parhaat, Mariannet, Pihlajanmarjat ja Omarit. Nam.
Gluteenitonta Intiassa? – 08/21/2009 5:19 PM
Telkkarista tuli joskus ohjelma, jossa joku länsimaalainen kiersi Intiassa ja valmisti paikallisia ruokia paikalliseen tapaan. Tuota ohjelmaa tuli katsottua ja siinä kiinnitin huomiota, että vehnää eivät käyttäneet oikeastaan muuhun kun leipään. Kastikkeita ei suurustettu eikä lihoja leivitetty. Siinä suhteessa vaikuttaisi olevan keliaakikolle ok matkakohde.
Kaurasta kysymys! – 08/17/2009 6:26 PM
Nuo kauratuotteet kyllä kaipaisivat tuoteselosteisiin lisäyksen, että soveltuvatko keliaakikoille. Niitäkin kun on sen verran montaa merkkiä, että saattaa joskus tulla kiireessä erehdysostos.
Punnitse & Säästä – 08/15/2009 10:28 PM
Wow, värillistä gluteenitonta pastaa siis onkin olemassa. Uusimmassa keliakia-lehdessä kun oli jokin salaattiohje ja siihen tuli värillistä pastaa (ja jutun yhteydessä kuva kyseisestä salaatista), niin epäilin, että kyseistä pastaa ei liene edes Suomesta saatavissa ja kuvassakin on tavallista.
Pitääpä käväistä kyseisessä liikkeessä kunhan liikkuu suunnalla jossa niitä on.
Marimint? – 08/13/2009 8:24 PM
Ovatko ne niitä samoja joita on esimerkiksi laivoilla myytävissä Marianne-bokseissa (joissa on punaisia, oransseja ja sinisiä marianneja)?
Ainakaan niiden boksien tuoteselosteissa ei ollut vehnää missään muodossa ja turvallisin mielin söin kyseisiä karkkeja (eikä oireita tullut).
Oireet – 08/05/2009 4:28 PM
Itselleni kyllä oireita tulee jos syön jotain silkkaa vehnää, ohraa tai ruista sisältävää, mutta mihinkään "saattaa sisältää" tuotteisiin en reagoi.
Tuli tässä muuten mieleen, että välillä törmää terveiden ihmisten kanssa sellaiseen, että minulle tullaan sanomaan esim. että "voithan sinä syödä tätä vähän vaikka tässä vehnää onkin, koska eräs toinenkin keliaakikkotuttuni syö". Siinä vaiheessa alkaa ottaa kaaliin, sillä vaikka joku toinen on huolimaton ruokavaliostaan, niin minä en halua olla.
Gullonin gluteenittomat uutuuskeksit – 08/04/2009 3:25 PM
Laatikon kyljestä.. Aineosat: Maissijauho, kasviöljy, sokeri, maissitärkkelys, maissiglukoosisiirappi, riisijauho, soijajauho, maissikuitu, papukuitu, nostatusaineet natrium- ja ammoniumvetykarbonaatti, suola, soijalesitiini.
Eli tuon mukaan nuo olisivat gluteenittomia kun eivät sisällä gluteenipitoisuutta nostavaa vehnätärkkelystäkään. Pakkauksessa ei kyllä ole mainintaa kumman rajan mukaisia keksit ovat.
Gullonin gluteenittomat uutuuskeksit – 08/04/2009 2:01 PM
Törmäsin HalpaHallissa Gullónin valmistamiin uutuuskekseihin. Paketti on iso (600g) ja hinta oli todella halpa, alle 3e. Keksit ovat hyviä peruskeksejä ja kooltaan isoja (ei täytteitä, vähän kuin Marie-keksit).
Tässä linkki valmistajan sivuille, valitse sieltä products -> Health and fibre range -> Sin gluten
http://www.gullon.es/inicio.aspx
(uutuuskeksi on tuo jossa on kukkakuvio, muita on ollut jo aiemmin myynnissä Tokmanni-ketjun kaupoissa ja Halpa halleissa).
Sinapit – 08/02/2009 10:48 PM
Tuolla "ikäviä tilanteita" -ketjussa oli keskustelua sinapeista ja niiden soveltuvuudesta keliaakikoille. Itselläni on se käsitys että valtaosa Suomessa myytävistä sinapeista on gluteenittomia (tosin jos jotakin uutta merkkiä ostan, lukaisen tuoteselosteen), mutta nyt kiinnostaisi kuulla miksi jotkut keliaakikot eivät syö sinappia. Kertokaapas oma kantanne asiaan.
Hyvää kotiruokaa – 07/23/2009 9:51 PM
Tarkoitat varmaan Jalonniemen talossa Ämmänsaaressa toimivaa Kahvila-konditorio Herkkusuuta.
Suomussalmi: Jalonniemi-talo
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
136 tips
Products
22 products
Images
190 images
Links
14 links
Forum
629 messages, 55 topics
Comments
139 comments
Registration time
01/19/2009 10:18 PM