Suviih 

Forum messages

47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
  • Marjon burger, Tampere 04/05/2009 1:10 PM

    http://www.kolumbus.fi/jani.hakkinen/hinnasto.html

    Näkyy Tamperelainen Marjon burger tarjoavan gluteenittomiakin grilliherkkuja. Onko kukaan käynyt testaamassa?

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 04/05/2009 1:03 PM

    Tein itsekin lihapiirakoita tuossa viikonloppuna ja hyvin onnistui. Taikina on oma sovellukseni, kehittynyt kokeilujen kautta. Tarkkaa jauhomäärää en ottanut ylös, sillä leivon usein "käsituntumalla", mutta näin se suunnilleen meni:

    4dl vettä
    n. 1/3 pala hiivaa
    1tl psylliumia
    1 kananmuna
    n. 1tl suolaa
    1rkl öljyä
    1dl soijajauhoa
    n. 9dl Semperin hienoa jauhoseosta

    Anna psylliumin liota lämpimässä vedessä, lisää hiiva, kananmuna, suola ja öljy. Sekoita ja lisää lopuksi jauhot (kannattaa jauhoja lisätessä vaivata käsin). Soijajauho voi hieman paakkuuntua, se kannattaa lisätä ensin ja käyttää vaikka vispilää apuna tarvittaessa paakkujen hajottamiseksi.
    Huom. Taikina saa olla hieman löysähköä.
    Tee taikinasta pötky jauhotetulla pöydällä ja jaa se noin 10 samankokoiseen palaan. Pyöritä pala käsissäsi tiiviiksi palloksi ja taputtele se jauhotetulle pöydälle litteäksi ja pyöreän muotoiseksi (huom. käytä mahdollisimman vähän jauhoa pöydällä, sillä lihapiirakan pinnalle jäävä jauho palaa rasvassa). Käännä litteän taikinapalan reunaa noin 1cm verran kaksinkerroin joka puolelta (taikinasta syntyy tavallaan "allas", mikä helpottaa piirakan sulkemista)Laita taikinapalan toiselle puolelle täytettä (keitettyä riisiä ja paistettua jauhelihaa+sipulia maustettuna ainakin suolalla), kostuta kaksinkerroin oleva kohta reunasta hieman vedellä ja käännä toinen puoli kanneksi täytteen päälle, painele ulkoreunaa kevyesti. Sivele ulkoreunaa hieman kosteilla sormilla, että piirakka pysyy varmasti kiinni. Älä anna piirakoiden kohota kauaa vaan paista ne mahdollisimman nopeasti rasvassa (käytin itse kultamunkki-rasvaa).

    Kun teen seuraavan kerran lihiksiä otan tarkemmin ylös nuo ainemäärät jotka on merkitty noin-määriksi ja laitan ohjeen tuonne vinkit-palstalle. Voi muuten tehdä ilman soijaakin, olen tehnyt joskus niinkin, mutta taikinassa oleva pieni soijamäärä saa valmiin lihapiirakan jollain tapaa vähemmän rasvaisen tuntuiseksi ja mukavammaksi syödä.

  • Keliakia2010-messut 04/03/2009 9:40 AM

    glenni kirjoitti:
    Kiva, että pidetään muuallakin kuin Helsingissä, mutta näin helsinkiläisenä mulla ei tuonne ole asiaa, ei kerkiä töiden jälkeen. Kivempi jos pitäisivät viikonloppuna...

    Varmaan sama juttu aina osalla keliaakikoita pidettiinpä missä kaupungissa tahansa ja varmaan sen vuoksi pitopaikka vaihtelee. Sinälläänhän tuo on tosi hyvä että messujen pitoaika on tiedossa jo yli vuosi ennen messuja, tämä mahdollistaa monilla sen että voi ainakin yrittää saada kesälomaa messujen ajalle.

  • Keliakia2010-messut 04/02/2009 7:01 PM

    Nuo pitää kyllä kalenteriin merkata, sillä jos vain mahdollista niin tahdon messuilla käydä. Kiva käydä tutustumassa tuoteuutuuksiin joita varmaan myyvätkin messuilla.

  • Epäilyttävät tuotteet 04/02/2009 3:39 PM

    Olen itsekin katsellut kyseisiä kaurapaloja, mutta koska niissä ei ole mainintaa gluteenittomuudesta paketissa, en ole ostanut. Oman paikkakunnan K-kaupoissa niitä ei siis ole merkitty gluteenittomiksi.

    Epäilyttävä tuote on ollut Truben unelmatorttu. Hyllyn reunassa eräässä kaupassa lappu gluteeniton (ei siis itse tuotteessa) ja eihän torttu varsinaisesti vehnää sisältänytkään (tehty perunajauhosta), mutta jäi epäilyttämään kun muissa kaupoissa tuote on merkattu vain laktoosittomaksi ja Trube on siis tavallisten tuotteiden leipomo, eli kontaminaatioriski todella suuri.

    Parissa kaupassa olen myyjälle huomauttanut, kun heillä on Nutanan maissijauhot ollut merkattu gluteenittomiksi, vaikka pussissa lukee että saattaa sisältää gluteenia.

  • Saarioisten kiisselit 04/02/2009 2:27 PM

    Kotioloissa kyllä on järkevin valmistaa kiisselit perunajauholla, maitopohjasiin oon suosinu maissitärkkelystä. Mutta tuo perunajauholla suurustettu välttämättä ei kovin hyvin säily kylmässä eli ehkä asialla on jotain tekemistä tuon säilyvyyden kanssa?

  • Saarioisten kiisselit 04/02/2009 10:26 AM

    Pulla kirjoitti:
    Miksi täytyy sitä vehnätärkkelystä olla?

    Varmaan halvempi raaka-aine kun maissitärkkelys.

  • Saarioisten kiisselit 04/01/2009 8:37 PM

    Varmasti vaikuttaa tuo kysely pakkausmerkintöihin eli kannattaa kysellä jotta saataisiin mahdollisimman moneen tuotteeseen gluteeniton merkintä. Ja ainakin joissakin kotiohjeissa maitopohjaiset kiisselit voidaan suurustaa myös esim. ohrakkaalla tai jopa vehnäjauholla joten epäily on paikallaan.

  • Kummallisin gluteenituote 04/01/2009 3:38 PM

    KattiMatikka, kyseessä oli Selectan kahviautomaatti ja siihen tuleva maito oli jauheesta valmistettua. En muista jauheen merkkiä, mutta todennäköisesti kyseessä oli joku halpavalmiste.

  • Festarieväät 03/30/2009 5:03 PM

    Pyttipannua ja makkaroita olen erilaisissa tapahtumissa kojuista ostanut, toki varmistanut että on gluteenitonta ja vielä katsonut ettei mitään lihapullia tms. tavallista pyöritellä samassa pannussa. Oireita ei ole tullut ainakaan vielä.

47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    136 tips

    Products
    22 products

    Images
    190 images

    Links
    14 links

    Forum
    629 messages, 55 topics

    Comments
    139 comments

    Registration time
    01/19/2009 10:18 PM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s