Azorit

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • MariJo 77 viestejä9.9.2010 11:50

  Viikko Azoreilla tuli vietettyä hyvillä mielin myös keliakian puolesta. Jännitti etukäteen aika paljon, kuinka ruokavalion kanssa pärjää. Onneksi pelko osoittautui turhaksi.
  Hotellin aamiainen oli melko tylsä, normimunakkaat ja leipäjutut löytyivät. Kasviksia ei aamiaisella ollut ollenkaan, hedelmiä kylläkin. Mulla oli omat Schärin vakuumileivät mukana, paahtopussien ansiosta niitä pystyi syömään myös pari päivää pakkauksen avaamisen jälkeenkin.
  Ravintolat eivät mainosta ollenkaan itseänsä, joten sai olla tarkkana, että hoksasi missä ne ovat. Onneksi opas antoi ravintolakartan helpottamaan ravintoloiden löytämistä.
  Useimmissa ravintoloissa tarjoilija sanoi, että voin tilata listalta mitä tahdon ja he tekevät ruuan sopivaksi, tai sanovat, jos sitä ei voi valmistaa. Parissa paikassa jouduin kielikäännöksen avulla selventämään, mistä on kyse. Pysyin koko viikon oireettomana.
  Paikalliset puhuvat todella hyvin englantia. Keliakia on turistien ansiosta hyvin tunnettu, vaikkei ilmeisesti paikallisilla juurikaan todettu sairaus.
  Kaupasta oli tosi vaikeaa löytää mitään leipää tms, luontaistuotehyllystä löytyi yhtä vakuumileipää ja keksejä sekä makaronia. Onneksi ei ollut tarvetta ostaa mitään, muuten olisi itku päässyt..!
  Azorilainen ruoka on aika simppeliä, annoksessa on usein keitettyjä perunoita ja kasviksia. Äyriäis- ja kalaruokien ystäville löytyy kyllä monenlaisia vaihtoehtoja. Paikallinen ananas on todella makeaa. Ruoka on hieman halvempaa kuin Suomessa. Alkoholi on tosi edullista, eivätkä paukut ole todellakaan mitään mietoja...
  Azorit on todellakin käymisen arvoinen paikka, vielä jäi monta saarta näkemättä. Kannattaa vuokrata auto ainakin pariksi päiväksi, muuten jää paljon näkemättä ja kokematta. Suosittelen!

 • vaimo 19 viestejä9.9.2010 20:05

  Kiitos tiedoista! Azorit olisivat matkahaaveena päällimmäisenä..

 • Reetta  719 viestejä9.9.2010 20:57

  Mulla myös hyvät kokemukset Azoreilta tämän vuoden helmikuulta. Matka oli "valmis paketti", jossa muutama retki mukana. Hispanian opas huolehti tosi hyvin, että saimme gluteenittoman ruuan. Muutama omaehtoinen ruokailukin sujui hyvin, tarjoilija katsoi listasta, mitä voidaan syödä.

  Hotellissa saimme toisesta aamusta lähtien gluteenitonta leipää, kun hankkivat meitä varten. Kiitos taas hyvälle oppaalle.

  Tuolla kannattaa harkita, milloin on nälkä, koska tosi monet ruokapaikat on kiinni myöhäisenä iltapäivänä.

  Ananas tuolla on todella hyvää ja sitä kannattaa syödä ja vaikka tuoda Suomeenkin, jos laukussa on tilaa. Aivan eri makua kuin Suomessa myytävät ananakset.

  Kannattaa käydä Azoreilla. Todella mahtavat maisemat.

 • Mampu 122 viestejä4.7.2012 11:28

  Couch Surfingista kopsattua:

  There is a supermarket chain called 'Continente', they most often have a shelf with Schaerr products and others, but expensive (twice the price than used here in Germany)

  Terceira:
  found Continente markets in Angra and Praia de Vitoria

  Flores:
  a small shop in Santa Cruz (Lourenco & Lourenco Lda.) offered Schaerr flour and cookies, but no bread

  Sao Miguel:
  found a Continente in Ribeiro Grande, most likely the other major town will have some also

  Other islands not visited.

  Restaurants:
  in general, most found found something to eat, preferably grilled fish with potatoes and vegetables

  alkuperäinen ketju: http://www.couchsurfing.org/group_read.html?gid=5247&post=12217694& utm_campaign=group&utm_medium=email&utm_source=cs#post12490928

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s