Lentokoneruoat ei enää gluteenittomia?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä9.1.2009 00:06

  Törmäsin KLM:n sivuilla tällaiseen tietoon:

  Gluten free: gluten-free products only; no wheat, rye, oats or barley
  Please note: As of 1 June 2009, this meal will no longer be 100% free of gluten. Instead, this meal will be suitable only if you are gluten intolerant

  Mitähän ihmettä tuo 1. kesäkuuta 2009 tapahtuva muutos meinaa? Eivätkö tuotteet enää ole gluteenittomia? Ja mikä on tuo "gluteeni intolerantti", eikö se ole sama asia kuin keliaakikko?

  Lisätietoa:

  KLM Special meals during the flight

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • hankris 15 viestejä11.1.2009 22:05

  Monta vuotta jo melkein kaikki firmat lupaavat kasvis, mutta ei muita allergia ruokia, PAITSI Finnair, siellä saat gluteenittomat ruoat!

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä12.1.2009 23:50

  hankris kirjoitti:
  Monta vuotta jo melkein kaikki firmat lupaavat kasvis, mutta ei muita allergia ruokia, PAITSI Finnair, siellä saat gluteenittomat ruoat!

  Kyllä gluteenitonta on ainakin British Airwaysilta saanut aiemmin ongelmitta, siis kaukolennoilla. Euroopan sisäisillähän gluteenitonta on turha odottaa.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • pipa 5 viestejä13.1.2009 21:27

  Finnairilla ja Air finlandilla on ainakin saanut gluteenitonta ruokaa...

 • motusalem 85 viestejä14.1.2009 13:12

  Joo kyllä Finskillä ainakin vielä viime viikolla sai gluteenitonta Euroopan lennoillakin.

 • carietta 72 viestejä14.1.2009 21:02

  entäpä onko airberlinillä gluteenitonta vaihtoehtoa?

 • Jezu  Ylläpitäjä14.1.2009 22:17

  carietta kirjoitti:
  entäpä onko airberlinillä gluteenitonta vaihtoehtoa?

  Taisi joskus Keliakialiiton lehdessä olla, että halpalentoyhtiöiltä on aika haastavaa saada gluteenitonta. Käsittääkseni Air Berlin on halpalentoyhtiö.

  Kannattaa varmaan kysellä heiltä suoraan?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä19.1.2009 22:35

  motusalem kirjoitti:
  Joo kyllä Finskillä ainakin vielä viime viikolla sai gluteenitonta Euroopan lennoillakin.

  Noniin, nyt asia on varmistettu Finnairin asiakaspalvelusta. Vastaus oli tällainen:

  Finnairin asiakaspalvelu kirjoitti:
  Finnairin Euroopan reittilennoille on mahdollista varata gluteeniton ateria. Ulkomaan reittilennolle erikoisateria on tilattava viimeistään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Voit tilata erikoisateriat varatessasi lentomatkaa matkatoimistosta, Finnairin toimistosta tai Finnairin puhelinpalvelusta. Turistiluokassa ja Lomalennoilla valikoima on rajoitettu. Jos sinulla on jo lentovaraus, voit tilata erikoisaterian matkatoimistosta, Finnairin toimistosta tai Finnairin puhelinpalvelusta, puh. 0600 140 140 (3,04 e/vastattu puhelu + pvm). Ystävällisin terveisin Finnair Oyj Asiakaspalautteet

  Vähän hämää tuo "Turistiluokassa ja Lomalennoilla valikoima on rajoitettu." Onko reittilennoilla muka useita eri gluteenittomia vaihtoehtoja?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Jezu  Ylläpitäjä20.1.2009 21:49

  Jezu kirjoitti:
  Vähän hämää tuo "Turistiluokassa ja Lomalennoilla valikoima on rajoitettu." Onko reittilennoilla muka useita eri gluteenittomia vaihtoehtoja?

  Tuli tähänkin selvyys Finnairilta eli keliaakikkojen kannattaa suosia Finnairia euroopan lennoilla:

  Finnairin asiakaspalvelu kirjoitti:
  Gluteenittoman aterian saa aina turistiluokassa sekä lomalennoilla, kun tilaus on tehty hyvissä ajoin ennen lentoa. Mukavaa lentomatkaa!

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • motusalem 85 viestejä22.1.2009 15:27

  Lufthansa ei tarjoile erityisruokavalioita Euroopan lennoilla...tänään sain sähköpostia heidän asiakaspalvelustaan. Olen tuossa helmikuun lopulla käyttämässä Lufthansaa ja odotan jo innolla kun saan haukkua syyttömät lentoemot ja stuertit pystyyn. Tutkimukset osoittavat että syyttömänä saatu kritiikki johtaa tavallista useammin tekoihin.

 • Jezu  Ylläpitäjä31.1.2009 22:16

  Tulipa mieleen, että liittyisikö tuo KLM:n muutos tähän:

  Gluteeniton-termin merkitys muuttuu

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Kari 364 viestejä2.2.2009 17:04

  Olen ollut lentomatkojen suurkuluttaja työni vuoksi. Kokemusta on toistaiseksi vain Finskistä eli siis tuolta ajalta kun oma keliakiani ollut tiedossa. Matkustaja-profiilissa on (G)-maininta, ja se on kyllä hyvin toiminut. Johtanut juusto- ja hedelmätarjoiluun muilla ollessa jotain leipä-sellaista. Ei kukaan ole täydellinen - huomasin jälkiruokana kerran suklaan. Oli suklaavohvelia ja jäipä nauttimatta kun en ollut varma raaka-aineesta

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Mainos

 • keliaakikko97 107 viestejä2.2.2009 18:00

  kyllä finnairin lennoilla ainakin saa, jos ilmoittaa etukäteen

  Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.

 • Annu 4 viestejä5.2.2009 10:56

  Finnairin lomalento palveli hyvin kunhan ruoka oli etukäteen tilattu. Hyvin pikaisilla äkkilähdöillä kannattaa ottaa omat eväät .

  Lufthansa tarjoili oikein hyvän gluteenittoman ruuan lennolla Atlantin yli, kuten myös United Airlines.

 • Safir 4 viestejä7.2.2009 14:22

  Menin ja tulin juuri nyt tammi-helmikuun vaihteessa Dubaihin TUIfly:n lennoilla. Olin tilannut etukäteen glut. ruoat. Menomatka oli aika ok... mitä nyt sain kalaa ruoakseni (enkä syö sitä). Gluteenitonta oli kumminkin luullakseni. Paluumatkalla olikin sitten sellaista häikkää, että tarjottimellani oli vehnäjauhosta tehtyjä voileipäkeksejä! Mainitsin lentoemännille, sanoivat että Dubaissa eivät vissiin ole ajatelleet asiaa...

  Niin että kehotan varovaisuuteen - ei näköjään aivan loistavasti toimi lentokoneruokailukaan, vaikka kuinka tilaisi etukäteen.

 • aspja 22 viestejä14.3.2009 22:50

  Palasin tänään 2 vkon reissulta Gran Kanarialta ja minä sain gluteenittomat ruoat Finnairin lomalennoilla. Olin tietenkin matkaa varatessa kertonut erityisruokavalion tarpeestani. Ja koska tarkkana pitää, olla mainitsin asiasta vielä matkaa maksaessani ja pyysin tarkastamaan, että varmasti saan aterian jonka voin syödä.

 • jori-o 84 viestejä15.3.2009 19:50

  Myöskään KLM ei tarjoa erikoisruokavaliota Euroopan sisäisillä lennoilla.
  Kaivoivat jostain omenan kayttäessäni KLM:ää.

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä26.4.2009 23:02

  jori-o kirjoitti:
  Myöskään KLM ei tarjoa erikoisruokavaliota Euroopan sisäisillä lennoilla.
  Kaivoivat jostain omenan kayttäessäni KLM:ää.

  Tämä on fakta monen lentoyhtiön kohdalla, paitsi Finnairilla gluteenittoman saa myös euroopan lennoilla. Sattuipa tuossa yhteen pieneen KLM:n Boengiin tilastojen vastaisesti toinenkin keliaakikko minun lisäkseni. Jouduttiin tyytymään viineihin

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • motusalem 85 viestejä3.5.2009 10:28

  Kerran palatessani Lissabonista Finskin lennolla, matkustajaprofiilissani oleva keliakia ei ollut tavoittanut uudelleenkirjoitettua(jouduin uudelleenbuukkamaan lentoni ed. iltana)lippuani. Lentoemo kiikutti luokseni tomaattikeittopussin ja pyysi lukemaan tuoteselosteen ja kysyi käykö jos lämmitän tämän sinulle? Lisäksi hän toi muutaman hedelmän ja vähän karkkia kyytipojaksi. Finskillä homma toimii, vaikka kaikki ei olisikaan ihan pilkulleen etukäteen varattu. Monilla muilla Eurooppalaisilla (Aasia ja Usa selvästi parempia) lentoyhtiöillä tilanne on todella huono.

 • Jezu  Ylläpitäjä5.5.2009 17:21

  Tuli tuossa varattua Finnairin lomalento ja tutustuin hieman Finskin sivuihin. Heillä on uskomattoman hyvin esitelty lomalentojen gluteeniton tarjonta tarkkojen tuoteselosteiden ja kuvien kera. Kunpa muut toimisivat näin hyvin.

  En ole keksinyt miten Finskin sivuilla voisi linkittää suoraan oikeaan sisältöön, mutta tämän pitäisi viedä Lomalentojen etusivulle:

  Finnair Lomalennot

  Sieltä sitten oikeasta laidasta Finnair lomalennoilla tarjotaan lämmin ateria, kahvi ja teetä. Juomatarjoilu on maksullinen -teksti.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • LG1982  165 viestejä17.8.2009 23:42

  Lensin pitkästä aikaa ilman erikoisruokavalio-merkintää Finskillä, koska varasin aamun lennot vasta edellisenä yönä. Normireittilennolla tehty paluumatka oli ylibookattu, joten sain sitten tuon minimikorvauksen, 250 euroa matkavouchereina (125 euroa rahana), odottelusta ja yhdestä extrakoneenvaihdosta. Ehkä sattumaa, mutta tuli mieleen, ettei vastaavaa ole koskaan sattunut, kun olen tilannut erityisruokavalion etukäteen. Onko kukaan joutunut/ päässyt vastaavaan tilanteeseen vai onko "ruokavammaisillakin" jokin etuoikeus koneeseen pääsyyn? Itse olin erittäin tyytyväinen tilanteeseen, sillä tuolla summalla saa jo ihan ok gluttisämpylän.

 • ranex 21 viestejä16.10.2009 17:54

  Air Finladian lennolla oli asiat hoidettu tosi mallikkaasti, jopa paremmin kuin tavan lentomatkaajalla.

  oli kiva ruokailla kun lapsi sai ekana ruuan, sitten mie ja viimeisena "terve" matkakumppani, oli apupöytätilaa käytössä.

  mennessä oli jopa pehmeä leipä, tullessa se oli korvattu riisikakulla.

  mennessä riisiä ja kanaa kastikkeessa salaatti ja jälkkäri.
  tullessa perunaa ja kokoliha kastiketta(reilusti) perunasalaatia ja hetelmä salaattia. tulomatkan ateria oli mielestäni paras mitä olen koskaan lentokoneessa saannu. kumpa olisin arvannu ostaa etukäteen punaista viiniä kyytipojaksi. ateria olisi sitten ollut täydellinen.

 • Mainos

 • motusalem 85 viestejä30.11.2009 10:30

  Gluteenittomana olen lentänyt n. 20:llä eri lentoyhtiöllä ja tilanne vaihtelee lentoyhtiöittäin. On monia pieniä yhtiöitä, jotka osaavat homman ja monia suuria joilla ei ole hajuakaan asiasta. Finnair on siitä mukava, että asiakasprofiili hoitaa homman puolestasi ja pari kertaa kun olen lentojen vaihtamisen ym. vuoksi joutunut koneeseen ilman profiilia - emot ovat laittaneet joitain keittoa ja hedelmiä...

 • Kari 364 viestejä30.11.2009 22:43

  Mulla kävi hyvä tuuri tos helmikuulla. Finnairilla oli Osakan retkellä tarjoilijana Kankkunen P, hoiti tosi tyylikkäästi G-tarjoilun monen hässäkän jälkeen. Jäi tosi kiva maku asiakaspalvelusta

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Jezu  Ylläpitäjä30.11.2009 23:09

  P. Kankkunen edennyt näemmä kaukolennoille. Muutama vuosi takaperin hän tarjoili minulle Pariisin lennoilla

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,029s