lorangil 82 messages – 01/10/2013 11:20 PM
Reetta kirjoitti:
Reetta 719 messages – 04/01/2010 9:47 PM
Hirvelän talkkuna löytyy Keliakialiiton tuoteluettelosta keliaakikoille sopivana tuotteena.
Suviih 629 messages – 04/01/2010 2:34 PM
Muistaakseni Hirvelän talkkunapussin kyljessä sanotaan tuotteen olevan keliaakikoille sopiva, eli silloin pitäisi olla kyse puhtaasta (gluteenittomasta) kaurasta.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
porajata 460 messages – 04/01/2010 10:27 AM
Talkkunaa on monenlaista, katso alempaa...
En tiedä tuon Hirvelän talkkunan/kauran todellista puhtautta
mutta kaiketi on provenaa vastaavaa kun käy keliakiaan poteville ?
Talkkuna on perinteinen suomalainen jauhovalmiste, joka koostuu paahdetusta hienoksi jauhetusta viljasta ja pavuista. Viljana on yleensä ohra tai ruis, harvemmin vehnä. Valmistusaine vaihtelee myös paikan mukaan, Hämeessä käytetään kauraa, jonka lisänä ohraa, herneitä tai papuja. Karjalassa ja Savossa talkkuna on pääasiassa ohraa. Talkkuna keitetään padassa puolikypsäksi, valutetaan ja kuivataan riihessä tai nykyisin myös muussa sopivassa paikassa.
Reetta 719 messages – 03/30/2010 8:52 PM
Varmaan ohjetta pitäisi vielä täsmentää, että talkkuna oltava Hirvelän talkkunaa (tehty kaurasta) eikä mitä tahansa talkkunaa.
porajata 460 messages – 03/30/2010 1:56 PM
Noin esitetty Jytte-jauho mielestäni oikein, mutta talkkuna ?
Muffinssit mansikkasydämellä (K)/ G
15 kpl
(sopii myös useimmille keliaakikoille)
1 kpl kananmunia
1 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia
1 dl perunajauhoja
1 dl hienoa talkkunajauhoa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
(Jytte-jauho)
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
15 kpl isoja mansikoita
maissipallo 8 messages – 03/29/2010 5:36 PM
Niinpä! Jyttejauho (tuotemerkki?) ei paljon sano tavallista ruokavaliota noudattavalle eikä tuosta reseptistä tajua, että pitää osata vaihtaa "gluteenittomiin jauhoihin" :0 Kuulostaa vähän samalta kuin "vehnäjauhoja (Pirkka)"... Siinä tapauksessa luulisi, että kyllähän ne Prismastakin ostetut jauhot käyvät...
Kiipuli 90 messages – 03/29/2010 5:20 PM
no toihan vasta sekaannusta aiheuttaakin!!
Miks ei voi olla vaan jompi kumpi ja sitten siellä alla "jauhot voi korvata myös jyttejauhoilla, jolloin tuote on gluteeniton mikäli leivonnassa on harjoitettu varovaisuutta kontaminaation suhteen"?
porajata 460 messages – 03/29/2010 9:35 AM
porajata kirjoitti:
porajata 460 messages – 03/28/2010 3:00 PM
Laitoin sähköpostin heille katsotaan mitä vastaavat
Kiipuli 90 messages – 03/28/2010 2:46 PM
VOI apua! Annoithan palautetta?
Tätä tämä "erittäin vähägluteeninen" -termi teettää, helvetti!
maissipallo 8 messages – 03/28/2010 1:10 PM
Olettekos huomanneet valmistajan kotisivut?
http://www.hirvelantalkkuna.fi/index2.html
Hirvittää vähän, että resepteissä on maininta "K = soveltuu useimmille keliaakikoille", kun resepteistä löytyy mm. tämä:
Omenakuituset (K)
(n.15 kpl muffineja)
100g margariinia
1.5dl sokeria
1 muna
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl Hirvelän Uunitalkkunaa
1 dl KauraKuitusta
1 dl maitoa
Toivottavasti en ikinä saa kyläpaikassa näitä muffinsseja, joita isäntäväki olisi hyvässä uskossa tämän reseptin avulla leiponut!
Jezu Admin – 03/15/2010 8:40 PM
Nyt tämä löytyy myös Glu.fi:stä:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
rautiaiska 6 messages – 10/13/2009 3:52 PM
Talkkunahan on herkkua, ainakin tälläiselle keski-ikäiselle. Lapsena sitä syötiin piimän ja sokerin kanssa, nam. Kesällä löysin Hirvelän kauratalkkunan uudelleen ja olekin niitä syönyt jo pari pussillista. Tosi hyvä kuitupitoisuus, mahtaako missään muussa gluteenittomassa tuotteessa olla noin paljon kuituja?
Jezu Admin – 05/27/2009 12:01 PM
No eihän tuo nyt niin kauheaa ollut Hyvin meni Ingmanin mustikkajugurtin kanssa.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Vaula 141 messages – 05/26/2009 5:41 PM
Kaurakuitunen ei kyllä ole hyvällä maulla pilattu - menee kyllä esim. jugurtin joukossa.
Hillevi 17 messages – 05/26/2009 4:16 PM
Jezu --Älä odota liikoja, ei varmaan "maistu" eka kerralla. Sekoita vaan johonkin ja ajattele, että kuitua kuitua. Vanha kansa sanoo: kaikkeen tottuu kymmenennen kerran jälkeen.
Jezu Admin – 05/26/2009 3:37 PM
Tuli ostettua tätä Ympyrätalon S-Marketista. Saas nähdä kuinka maistuuKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
meukki 16 messages – 05/14/2009 4:32 PM
Mä olen syönyt tätä ihan jugurtin, kiisselin, viilin yms. päällä. Eikä paljon tarvi syödä kun saa päivän kuituannoksen!
Suviih 629 messages – 05/14/2009 3:01 PM
Tuossa jokin aika sitten bongasin marketista tuollaisen puhdas kaura tuotteen, joka on hyvä kuitulisä leivonnassa. Voi käyttää samaan tapaan kuin pofiberiä, mutta muistaakseni oli hinnaltaan halvempaa. Kannattaa kokeilla jos kaura soveltuu ruokavalioon.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.