Hyvä aamiainen

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • DanseMacabre 13 messages01/23/2013 9:44 PM

    Aloitin vasta gluteenittoman ruokavalion ja törmäsin samantien ensimmäiseen kompastuskiveen. Päätin ainakin aluksi jättää kaurankin pois varmuuden vuoksi, joten aamupala tuottaa nyt päänvaivaa kaurapuuron puutteesta johtuen. Mieluiten olisin luontaisesti gluteenittomalla ruokavaliolla ainakin näin aluksi.

    Millaisia gluteenittomia aamiaisia te muut siis syötte? Nyt parina päivänä olen keittänyt ruoka-aikaan reilumman annoksen perunoita tai riisiä ja säästänyt osan aamupalaa varten. Jotain sävellyksiä olen sitten niistä vääntänyt, mutta ei ole kovin kaksisia pöperöitä tullut.

  • norppa 59 messages01/24/2013 12:11 AM

    sämpylää, paahtoleipää, jogurttia, hedelmää, hirssipuuroa marjojen kera, smoothieta, ...

  • Ad

  • anka72 2 messages01/24/2013 12:44 AM

    Jos puurosta tykkää niin Keskisen myllyn tattarihiutaleet on hyviä. Kotimaisia ja maku on paljon parempi kuin ulkomailta tuodussa tattarissa. Sun flakes aamiaishiutaleita(luomu) syön usein esim. jugurtin ja marjojen kanssa.

  • milla 412 messages01/24/2013 3:28 AM

    Maitorahkaa, luonnonjogurttia, raejuustoa... näitä yhdistelemällä eri hedelmiin ja marjoihin ym . nam nam.

  • milla 412 messages01/24/2013 3:30 AM

    Oma suosikki nyt on maitorahkaa, raejuustoa sekaisin. sinne päärynän- ja appelsiininpaloja Hyvää ja raikasta.

  • DanseMacabre 13 messages01/24/2013 6:50 AM

    anka72 kirjoitti:
    Jos puurosta tykkää niin Keskisen myllyn tattarihiutaleet on hyviä. Kotimaisia ja maku on paljon parempi kuin ulkomailta tuodussa tattarissa. Sun flakes aamiaishiutaleita(luomu) syön usein esim. jugurtin ja marjojen kanssa.

    Puuro kyllä kiinnostaisi, kun sitä on aiemminkin tottunut syömään. Voiko tattaripuuroa tehdä pikana mikrossa niin kuin kaurapuuroa? Entä hirssipuuroa? Meillä on jotain tattari- ja hirssisuurimoita kotona, mutta tuohon hiutalepuoleen en ole tutustunut yhtään.

  • kartsa22 13 messages01/24/2013 8:45 AM

    Tattarihiutaleista saa mikrossakin oikein hyvää puuroa. Itse laitan sekaan 1-2 ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta ja tattarihiutaleita sitten lisäksi niin että tulee 1 dl täyteen. Sitten 2,5 dl vettä päälle ja mikroon 2-3 minuuttia (mikrosta riippuen). Marjojen tai mehukeiton kanssa maistuu hyvin!

  • Ad

  • jori-o 84 messages01/24/2013 10:21 AM

    Tänään tuli keitettyä tattarihiutale-tattarijauhopuuros.
    Olin vahingossa ostanut jauhoa hiutaleiden sijaa.
    Oli ihan hyvää.

    jori-o

  • eijah 24 messages01/24/2013 10:43 AM

    Muistathan varmistaa että myös tattarihiutaleet ovat gluteenittomia, esim myllyn paras hiutaleet eivät sovi. Tattarihiutaleista voi tehdä myös mikrossa puuron, kuten myös hirssi hiutaleista.

  • Ninni 114 messages01/24/2013 11:42 AM

    Itse syön muroja, puuroa (siis kylläkin useinmiten kauraa) ja gluteenittomia sämpylöitä aamupalaksi. Marjat ja viili/luonnonjugurtti on yksi suosikkejani.

    Munakas on nopea tehdä aamullakin.

    Jos kaipaat vispipuuroa (ei nyt ole kylläkään aamukiireessä tehtävä pikapuuro), niin Farinan riisijauhoilla onnistuu.

    Smootheja on helppo tehdä gluteenittomana, niihinhän voi sitten laittaa lähes mitä vaan.

  • Marianne82 27 messages01/24/2013 5:21 PM

    Minä syön aamuisin gluteenitonta leipää - välillä teen itse ja välillä ostan valmiina. Hankin pari kuukautta sitten leipäkoneen.

    Suosikkini on Moilasen juustosämpylät ja Schär:n kokojyväleipä, jota en harmikseni ole löytänyt kuin muutamasta S-marketista.

    Myös luonnonjugurtti, johon lisään hunajaa ja mustikoita tai mysliä, on yksi suosikkini.

    Semperin murot + punaiset marjat ovat hyviä.

    Ja jos käytte Tukholmassa, sieltä saa ihan älyttömän hyvää Ewalie:n valmista myslisekoitusta.

  • KatjaRa 51 messages01/24/2013 6:22 PM

    Minä vaihtelen näitä:
    - tattaripuuroa, päälle marjoja/omenahilloa/voisilmä
    - Sun Flakes tattarihiutaleet maidon/maustamattoman jogurtin kera
    - maustamaton jogurtti, päälle glut.mysliä/marjoja/aroniahilloa/ rusinoita
    - glut. leipää/näkkäriä
    - hedelmiä

    Oikotie matkan mutkistaa.

  • Ad

  • DanseMacabre 13 messages01/24/2013 6:36 PM

    Tattaripuuro menee huomenna aamulla testiin, ostin tänään hiutaleita. K-kaupassa käydessä meinasin ostaa paistotuoretta gluteenitonta leipää mitä oli hyllyssä paria eri sorttia. En vaan vielä raskinut kun tattarihiutaleetkin olivat melko hintavia. :/ Leipää ei kyllä tosin ole edes ollut ikävä, ainakaan vielä.

  • milla 412 messages01/25/2013 3:33 AM

    rupesi kyllä tekemään mieli tattaripuuroa todella pitkästä aikaa.

    täytyykin etsiä kaupasta noita keskisen hiutaleita.

  • Reetta  719 messages01/27/2013 9:05 AM

    Itse teen noin kerran viikossa uunissa ison kulhollisen tattariuunipuuroa kokonaisesta tattarista ja punaisesta maidosta. Sitä on helppo mikrossa lämmittää aamusella. Lämmityksen jälkeen voisilmä sekaan.

  • DanseMacabre 13 messages01/27/2013 6:14 PM

    Reetta kirjoitti:
    Itse teen noin kerran viikossa uunissa ison kulhollisen tattariuunipuuroa kokonaisesta tattarista ja punaisesta maidosta. Sitä on helppo mikrossa lämmittää aamusella. Lämmityksen jälkeen voisilmä sekaan.

    Millaisella ohjeella teet tattariuunipuuron? Kokeilin kerran tehdä liedellä tattarisuurimoista puuron maitoon ja se olin mun mielestä jotenkin tosi vaikeaa ja aikaavievää. Uuniversio kuulostais hyvältä!

    Nyt oon parina aamuna syönyt tattaripuuron hiutaleista mikrotettuna ja se onkin ollut hyvä uusi tuttavuus. Yllätti vain miten paljon enemmän tattari imee nestettä kuin kaura, vettä sai laittaa reilusti enemmän kuin mitä olen tottunut.

  • Jezu  Admin01/27/2013 8:41 PM

    Myös brittiläinen aamiainen on gluteeniton, tosin ei sitä kyllä ihan joka aamu pysty syömään

    - Paistettua pekonia
    - Halkaistuja, paistettuja tomaatteja (päälle voi laittaa vaikka pizza-maustetta)
    - Munakokkelia tai paistettuja kananmunia
    - Keitettyjä vaaleita papuja pannulla paistettuna (löytyy tölkeissä joka marketista)

    Pannulla voi paahtaa lisukkeeksi myös vaaleaa, luontaisesti gluteenitonta leipää (onnistuu hyvin pekoneilta jääneessä rasvassa).

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • Juulin 187 messages06/10/2013 7:55 AM

    Tuo englantilainen aamiainen on kyllä totaalinen rasvaydinpommi. Ei menisi alas.

    Esim. Raejuusto + mehukeitto yhdistelmä on namia.
    Mehukeittojahan saa myös sokerittomina, mutta sitten niissä on aspartaamia ja asesulfaami-K:ta, joka laukaisee migreenin todella nopeasti. Ja nuohan on luokiteltu ihmisille vaarallisiksi lisäaineiksi, joten otan mielummin sokerisena.

    Söin juuri äsken itse banaani, raejuusto ja perunasalaattisekoituksen. Yllättävän hyvää! Pikkaisen olisi voinut laittaa sokeria sekaan.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s